Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συζήτησαν 4 ώρες για να αποφασίσουν την … άλλη Τετάρτη για το μέλλον του Χιονοδρομικού!

Συζήτησαν 4 ώρες για να αποφασίσουν την … άλλη Τετάρτη για το μέλλον του Χιονοδρομικού!

 

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης δεν κατέληξε σε απόφαση για το μέλλον του Χιονοδρομικού. Αυτό το οποίο αποφασίστηκε είναι να γίνει νέα συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, με δύο προϋποθέσεις.

Από τη μία πλευρά, ο Δήμος Τρίπολης θα διερευνήσει αν νομικά μπορεί να γίνει η μίσθωση των εκτάσεων του Μαινάλου, που είναι στην ιδιοκτησία του ΕΟΣ Τρίπολης και από την άλλη πλευρά ο ΕΟΣ κλήθηκε να φέρει πρόταση για μικρότερο μίσθωμα από τις 23.000 ευρώ που αρχικά είχε ζητήσει για κάθε χρόνο.

 ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι προτείνεται να προχωρήσει μία μακροχρόνια μίσθωση εγκαταστάσεων «για να καταστήσουμε το Χιονοδρομικό και την περιοχή έναν πόλο έλξης για τουρισμό».

Ο Δημήτρης Παυλής πρότεινε «να συμφωνηθεί, να παραχωρηθεί στο δήμο από τον ΕΟΣ χωρίς αντάλλαγμα, η διαχείριση του συνόλου του χώρου και των παγίων που κατέχει σήμερα στην ιδιοκτησία του ο ΕΟΣ. Ο δήμος υποχρεούνται όταν τα οικονομικά του το επιτρέπουν να του δίνει οικονομική βοήθεια για να την αντιμετωπίσει ων λειτουργικών αναγκών του».

Ο Κώστας Τζιούμης πρότεινε «α παραχωρηθεί η όποια περιουσία χωρίς κανένα ευρώ από τον ΕΟΣ στο Δήμο. Να μην είναι υποχρεωτικό να είναι τεχνικός σύμβουλος ο ΕΟΣ. Να ενισχύεται επικουρικά ο σύλλογος από το Δήμο.»

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «προτείνουμε το σύνολο εγκαταστάσεων να γίνουν περιουσία του δήμου, ο δήμος να πάρει στην κατοχή του το χιονοδρομικό κα με μόνιμο προσωπικό να το λειτουργήσει, χωρίς επεινοικιάσεις».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Τρίπολης Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε: «Στενοχωρήθηκα γιατί άκουσα για το Σύλλογο κάποιες θολούρες όλα όσα έχουν ειπωθεί για το σύλλογο έχουν κριθεί από τις συνελεύσεις και έχει νόμιμο συμβούλιο. Ο σύλλογος διέθεσε όσα χρήματα είχε στο ταμείο συν όσα εισέπραξε για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό. Το τελευταίο χρόνο λειτούργησε μόνο με χρήματα του συλλόγου ,δεν πήραμε καμία ενίσχυση από το δήμο και χρωστάμε μάλιστα χρήματα.  Υπήρξαν επιδομές, αφαιρέθηκαν υπόγεια καλώδια, σπασμένα τζάμια, βάλανε φωτιά. Δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν από ένα σύλλογο ή από ένα δήμο ακόμα. Όταν είπαμε να βάλουμε τις κάμερες, είπαν ότι θα μας πάρουν και τις κάμερες. Εξεδόθη ήδη μία απόφαση που αναγνωρίζεται ο σύλλογος ως μόνο κύριος όλων αυτών των εγκαταστάσεων όταν έγινε η αποβολή της εταιρείας από το Χιονοδρομικό. Το σκεπτικό του μισθώματος είναι να καλύψει η αντιμισθία τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου που φτάνουν στις 23.000 ευρώ».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης να γίνει η μίσθωση με λογικό μίσθωμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...