Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στις φυλακές της Τρίπολης ο πατριός που κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη της γυναίκας του από 14 ετών…

Στις φυλακές της Τρίπολης ο πατριός που κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη της γυναίκας του από 14 ετών…

Σοκ σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η υπόθεση από τη Ρόδο με μία 18χρονη κοπέλα να κατηγορεί ότι ζούσε έναν εφιάλτη τα τελευταία χρόνια, αφού από τα 14 της χρόνια αποκάλυψε ότι κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατριό της, υπό την προτροπή της ίδιας του της μητέρας! Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακίσουν τον 51χρονο πατριό της κοπέλας στις φυλακές της Τρίπολης.

Παρακάτω, διαβάστε το ρεπορτάζ της Άννας Σαρρή από την εφημερίδα Πρόοδος της Δωδεκανήσου και του proodos.net.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, ύστερα από την απολογία τους ενώπιον της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου, ο πατριός και η μητέρα που φέρονται να ασελγούσαν σε βάρος του 18χρονου παιδιού τους, από την ηλικία των 14 ετών.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παρότι φέρονται να χαρακτήρισαν ψευδή τα όσα τους καταλογίζονται, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται περί αποκυημάτων φαντασίας του νεαρού κοριτσιού.

Το ζευγάρι των κατηγορουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι συζεί από τις αρχές του έτους 2012, γεγονός το οποίο καταδεικνύει (κατά τους ίδιους) ότι δεν είναι δυνατό να συνέβησαν τα όσα καταγγέλλονται.

Πατριός και μητέρα, υποστήριξαν ότι τα όσα αποκαλύπτει η νεαρή οφείλονται σε αποκυήματα της φαντασίας της και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι ίδιοι απέδωσαν τα όσα φέρονται να συνέβησαν στις επιρροές που δέχεται η νεαρή από συγκεκριμένη φίλη της, η οποία ισχυρίζονται ότι την εξουσιάζει και την οδήγησε στην υποβολή ψευδών καταγγελιών κατά του εμφανιζόμενου ως άμεμπτου πατριού, αλλά και της μητέρας της που αγωνίζεται για να θρέψει, τα τρία της παιδιά, εκ των οποίων, το ένα, όπως η ίδια ισχυρίζεται (δηλαδή το φερόμενο ως θύμα) να έχει πάρει το κακό το δρόμο…

Η μητέρα του 18χρονου κοριτσιού φέρεται να κατέθεσε προφορικά και αίτημα εξέτασης της νεαρής από ψυχίατρο, προκειμένου να συνταχθεί σχετική πραγματογνωμοσύνη, υποστηρίζοντας ότι το παιδί της δεν είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η 18χρονη τους κατήγγειλε με σκοπό να τους εκδικηθεί, επειδή της έλεγαν να προσέχει!

Σε κάθε περίπτωση Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, δεν πείστηκαν για το αληθές των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν την προσωρινή τους κράτηση, με τον πατριό να οδηγείται στις δικαστικές φυλακές Τρίπολης και τη μητέρα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Η δίωξη

και η σύλληψη

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 51 και 40 ετών, οδηγήθηκαν ενώπιον των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, αφού εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου, υπό την συναίνεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, πληροφορούμενοι πιθανή διαφυγή των κατηγορουμένων προς νησί που ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Νοτίου Αιγαίου. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου έτους 2013, στο σπίτι τους, που βρίσκεται σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος, όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο της 1ης Νοεμβρίου έτους 2013, άσκησε δίωξη, τόσο σε βάρος του πατριού της νεαρής, όσο και σε βάρος της μητέρας της.

Σε βάρος του 51χρονου πατριού ασκήθηκε δίωξη για την τέλεση των αδικημάτων του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 12, αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια που ο παθών δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, και από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο.

Η 40χρονη βαρύνεται με την τέλεση του αδικήματος της άμεσης συνέργειας στη διάπραξη των εγκληματικών πράξεων του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 12, αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια που ο παθών δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και πρόκειται για πρόσωπο το οποίο συνοικεί με τον ανήλικο.

Η αποκάλυψη

μίας τραγωδίας

Από την ηλικία των 14 ετών μέχρι και σήμερα που έχει συμπληρώσει τα 18 έτη, το κοριτσάκι φέρεται να ζούσε ένα καθημερινό μαρτύριο, αφού όπως η ίδια όσα αποκάλυψε κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατριό της, υπό την προτροπή της ίδιας του της μητέρας!

Η 18χρονη, που υπέμενε τα όσα φρικιαστικά ζούσε, δεν άντεξε, λύγισε, και αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της σε αρμόδιους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ο πατριός της και η μητέρα της, την εξαναγκάζουν σε ομαδική σεξουαλική επαφή.

Το φερόμενο ως θύμα, φοιτά στη Γ’ Τάξη Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Ρόδου, ενώ έχει τεθεί υπό προστασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί της 30ης Οκτωβρίου έτους 2013, η 18χρονη επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και αποκάλυψε στους αρμοδίους τα όσα φέρεται να βίωνε. Κατήγγειλε ότι από την ηλικία των 14 ετών έως και τις 24 Οκτωβρίου έτους 2013, ο πατριός της, ηλικίας 51 ετών, με τη συναίνεση, προτροπή ή και τη συμμετοχή της ίδιας της μητέρας της, ηλικίας 40 ετών, τη βίαζε (!)

Όλα φέρονται να ξεκίνησαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν η ίδια ήταν 14 ετών, και ήταν για φαγητό μαζί σε κάποιο εστιατόριο – με τον πατριό και τη μητέρα της. Τότε, η μητέρα της την κάλεσε στην τουαλέτα και της είπε ότι την επόμενη μέρα θα τη φώναζε στο δωμάτιό του ο πατριός της, ώστε να έρθουν σε επαφή. Το κοριτσάκι πήγε, ξάπλωσε δίπλα στον πατριό της, αλλά όντας ιδιαίτερα φοβισμένο, η πράξη δεν πραγματοποιήθηκε.

Η μητέρα του 14χρονου τότε παιδιού, την προέτρεψε να πάει ξανά στο δωμάτιο του πατριού της και να μη φοβάται, διότι δεν ήταν κάτι κακό αυτό που θα συνέβαινε. Το κοριτσάκι πήγε, ξάπλωσε, γδύθηκε (μένοντας μόνο με τα εσώρουχα) και ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τον 51χρονο, παρά τη θέλησή της, ενώ φορούσε το κάτω εσώρουχό της. Ο πατριός φέρεται να ερχόταν σε επαφή ταυτόχρονα, τόσο με τη σύντροφό του, όσο και με την κόρη της, ενώ η «μάνα» φέρεται να την έβριζε, όταν αρνείτο να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους.

Ο 51χρονος άνδρας, καταγγέλλεται ακόμη, ότι απειλούσε το κοριτσάκι, υποστηρίζοντας ότι θα τη σκότωνε εάν ενημέρωνε την αστυνομία, αλλά και ότι δεν θα είχε και κάποιο νόημα, διότι «όλοι ήταν δικοί του», ενώ ισχυριζόταν ότι θα τη σκότωνε και εάν την έβλεπε με κάποιο άλλο σύντροφο. Από τη δική της πλευρά, η 18χρονη, έχει ακόμη δύο αδέλφια, ενώ ο βιολογικός της πατέρας έρχεται σε επικοινωνία μαζί της αραιά και που. Η ίδια, ενώ έδινε κατάθεση, φαινόταν φοβισμένη ενώ στο πλαίσιο της ανακριτικής της απολογίας, η οποία δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους, φέρεται να περίγραψε αναλυτικά τα όσα τραγικά βίωνε.

Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ο δικηγόρος Κώστας Σαρρής, ενώ ως πολιτική αγωγή παρίσταται ο δικηγόρος Δημήτρης Ράπτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...