Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία - Καθηγητές κινδυνεύουν να απολυθούν αν συμπληρώσουν 8 μήνες στη διαθεσιμότητα (vd)

Αρκαδία - Καθηγητές κινδυνεύουν να απολυθούν αν συμπληρώσουν 8 μήνες στη διαθεσιμότητα (vd)

Αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης στην Αρκαδία, όσον αφορά στο προσωπικό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Πάνος Ζαφειρόπουλος, με τον γραμματέα Τάκη Μανουσόπουλο, τονίστηκαν τα βασικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή ο κλάδος.

Ειδικότερα, υπάρχουν κενές θέσεις στα ΕΠΑΛ, σε κάποιες ειδικότητες και είναι μεγάλη ανάγκη να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Γίνονται ακόμα αποσπάσεις εν' μέσω σχολικής χρονιάς. Είναι απαραίτητες οι προσλήψεις τουλάχιστον αναπληρωτών καθηγητών, ώστε να καλύψουν αυτές τις θέσεις, έτσι ώστε να μην μένουν κενές. Στα ΕΠΑΛ της επαρχίας τα τμήματα είναι ολιγομελή και επειδή είναι πολλές οι ειδικότητες, δεν υπάρχει σωστή κατανομή.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε τη νομοθεσία "απαρχαιωμένη" και δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή, βλέποντας παράλληλα το μέσο σχολείο, στο μέσο Νομό της Ελλάδος και όχι ακραίες περιπτώσεις! "Σε κάθε Νομό θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένα ΕΠΑΛ που να προσφέρει οπωσδήποτε την κάθε ειδικότητα", υποστήριξε. Ένα άλλο ζήτημα που θίχτηκε είναι η περίπτωση της διαθεσιμότητας, όπου πολλοί καθηγητές κινδυνεύουν να απολυθούν μετά το 8μηνο.

Οι δύο εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι όλοι οι καθηγητές είναι απαραίτητοι στα σχολεία αλλά παράλληλα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο της ανεργίας προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να απορροφηθούν σε κάποιο φορέα. Στη χθεσινή συνάντηση μάλιστα που είχε η ΕΛΜΕ με το Δήμαρχο Τρίπολης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα απορροφήσει 5 άτομα, σημαντικός αριθμός, αν σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για τους μισούς από αυτούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Αρκαδία.

Δείτε το βίντεο:

Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...