Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χωρίς εκπαιδευτές το Ειδικό σχολείο στο Κάψια (vd)

Χωρίς εκπαιδευτές το Ειδικό σχολείο στο Κάψια (vd)

Προβλήματα με κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν στο σχολείο Ειδικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Μαντινείας, στο χωριό Κάψια, σύμφωνα με όσα είπε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Τάκης Μανουσόπουλος, ο πρόεδρος Πάνος Ζαφειρόπουλος και η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Γκέσουρα Δήμητρα.

Την αρμοδιότητα για την στελέχωση αυτών των θέσεων την έχει η κεντρική υπηρεσία της διεύθυνσης ειδικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν ανάγκη από ειδική επιμόρφωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Δ. Γκέσουρα τόνισε ότι το πρόβλημα προϋπάρχει απλά παλαιότερα γινόταν έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Φέτος έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς τη σωστή στελέχωση, γεγονός που καθιστά το σχολείο δυσλειτουργικό.

Διορισμοί δεν γίνονται και οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε άλλα σχολεία χωρίς να αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση να κοιτούν τη στελέχωσή του με άτομα που θα προσληφθούν στα 5μηνα κοινωφελούς εργασίας. Στο σχολείο φοιτούν περίπου 30 παιδιά και έχει διευρυνθεί μάλιστα και το σχολικό ωράριο.

Το πρόβλημα προβλέπεται να γίνει εντονότερο μελλοντικά, καθώς υπάρχει καινούρια ρύθμιση που προβλέπει και εργαστηριακά μαθήματα, δήλωσε η Δήμητρα Γκέσουρα - Κακαρίκου.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...