Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως (εικόνες)

Η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως (εικόνες)
Με πλήθος κόσμου και  σε έναν κατάμεστο Ναό από εργαζομένους, μαθητές  και νέους,  τελέστηκε η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών  της  Θεοτόκου  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως την Παρασκευή 7η  Μαρτίου 2014.
Η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ για την τέλεση δεύτερης Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο αντίκρισμα εκ των Τριπολιτών και των εργαζομένων χριστιανών μας.
Η δεύτερη Ακολουθία  των Χαιρετισμών της Θεοτόκου πραγματοποιείτε κάθε χρόνο, για όλους αυτούς οι οποίοι  δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο να συμμετάσχουν στην πρώτη Ακολουθία που τελείται  σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριών της Μητροπόλεως (7μ.μ.  – 8:30μ.μ.)  και θέλουν να εκκλησιαστούν συμμετέχοντας στην Ακολουθία που αρχίζει στις 9 το βράδυ και τελείται ειδικά για  αυτούς.
Σε αυτήν την ξεχωριστή  Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ενώ τους εκκλησιαστικούς ύμνους προς την Θεοτόκο, έψαλαν και απέδωσαν περίφημα  για μια ακόμα φορά, η Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως  που απαρτίζεται από νέους και νέες, υπό την καθοδήγηση του Χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  κ. Βασιλείου Γεωργαρά.
Στην σημερινή Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου οι ενορίτες μας και ο λαός της Τριπόλεως είχε την εξαιρετική ευλογία να προσκυνήσει  την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, Ρώσικης προελεύσεως και τέχνης,  την οποία αφιέρωσε στον Μητροπολιτικό μας Ναό ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ονομάζοντάς την «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ» και η οποία θα παραμείνει εσαεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Τριπόλεως  ως Ιερό Κειμήλιο αυτού και προς διηνεκή Ευλογία των πιστών της Εκκλησίας μας.
Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το πλήρωμα της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως εκφράζουμε  τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την μεγάλη αυτή Ευλογία που μας προσέφερε.
Η δεύτερη Ακολουθία αυτή των Χαιρετισμών της Θεοτόκου θα τελεσθεί  την ίδια ώρα και τις επόμενες Παρασκευές, ως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό.                                  
+ Ιερεύς  Ιωάννης Σουρλίγγας
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...