Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το σεισμό» (που ταρακούνησε και την Αρκαδία) λέει διδάκτωρ σεισμολογίας

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το σεισμό» (που ταρακούνησε και την Αρκαδία) λέει διδάκτωρ σεισμολογίας
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23.08 το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ύδρας και ταρακούνησε (μεταξύ άλλων περιοχών) και την Αρκαδία.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 28 χλμ. νοτιοανατολικά της Ύδρας και 87 χλμ νότια της Αθήνας.
Όπως τονίζει η διδάκτωρ σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Καραγιάννη, πρόκειται για έναν υποθαλάσσιο «σεισμό βάθους» με μεγάλο εστιακό βάθος και για μια μεμονωμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη και μέχρι σήμερα το πρωί σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας-με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και άλλου είδους καταστροφές.
 
ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ!
 
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ύδρας έγινε αισθητή και σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας.
Πιο συγκεκριμένα, η δόνηση έγινε αισθητή στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας.
Δεκάδες πολίτες τηλεφώνησαν στους πυροσβέστες και στην αστυνομία. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.
Η Πολιτική Προστασία της περιοχής, όπως και η νομαρχία, δεν ενεργοποίησαν καμία από τις διαδικασίες που προβλέπονται για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εν λόγω δόνηση έγινε αισθητή και στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας, μέσω διαδικτύου, γράφουν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ζημιές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...