Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολυφωνικά ακούσματα από τη Χορωδία Τρίπολης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα!

Πολυφωνικά ακούσματα από τη Χορωδία Τρίπολης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα!
Οι φίλοι της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, οι φίλοι της Ευρωπαϊκής Μουσικής, και το εκκλησίασμα που αρέσκεται στο πολυφωνικό άκουσμα, στα πλαίσια της Μ. Εβδομάδας και του Θείου Πάθους, θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τη Χορωδία Τρίπολης στις παρακάτω προσεχείς ευλαβικές εκδηλώσεις της:
1. Τη Μ. Τρίτη το βράδυ, ο κόσμος της Τρίπολης και της περιοχής της, θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει, για ακόμη μία χρονιά, το «ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ»  του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, που έγραψε, ο συνθέτης, σε ηλικία 17 ετών, το 1942 στην Τρίπολη και απέδωσε με τη Χορωδία των συμμαθητών του! Αυτή τη φορά, η Χ.Τ. επέλεξε τον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία της πλ. Άρεως, παρουσία του Σεβ. Αλέξανδρου. Όπως πάντα, έχει ενημερωθεί ο μεγάλος Συνθέτης καθώς και «κάποιοι» θιασώτες του Μίκη και του Τροπαρίου του, που, κάθε φορά, έρχονται στην Τρίπολη, επιτούτοις από Αθήνα και από τη λοιπή Πελ/νησο...!
2. Τη Μ. Πέμπτη το βράδυ, και μετά το 5ο Ευαγγέλιο, στον Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης του Συνοικισμού Φιλικών, η Χ.Τ. αποδίδει το Αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...» σε σύνθεση, Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Τον κατανυκτικό αυτόν Ύμνο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνεπαρθούν μαζί του, όσοι σύρουν τα βήματα τους στην, καθόλου, μακριά, για τέτοια ακούσματα, Αγία Αικατερίνη, αφού τέτοιες ερμηνείες δεν πρέπει να χάνονται...
3. Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ, και εμπρός από τις σκάλες του Αγίου Βασιλείου, ενώπιον των χιλιάδων που θα παρακολουθήσουν την Περιφορά των Επιταφίων, η Χ.Τ., εκτός των Εγκωμίων, θα αποδώσει, για πρώτη φορά στην Τρίπολη, τον Ζακυνθινό Ύμνο «Ακατάληπτον εστί»! Θα είναι μια καινοτομία, φέτος, για τη Χ.Τ., και για την όλη εκδήλωση της Περιφοράς των Επιταφίων, στην Τρίπολη!
Η Χ.Τ. απευθύνει ένα «μεγάλο ευχαριστώ προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλέξανδρο, καθώς και προς τα Διοικητικά Συμβούλια, τους Κληρικούς και τους Ψάλτες των Ναών: Αγίου Βασιλείου, Προφήτη Ηλία και Αγίας Αικατερίνης. Επίσης, εκφράζει τις ευχές της, προς τον Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο για «καλή επιτυχία» στις Πασχαλινές εκδηλώσεις. Τέλος, οι ευχές της Χ.Τ. προς τους Συμπολίτες μας, για ένα, όσο το δυνατόν, καλό Πάσχα, ας τους συνοδεύουν...
Από το
Διοικητικό Συμβούλιο της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...