Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη εβδομάδα με πολύ κρύο και βροχές στην Αρκαδία μέχρι και …

Μεγάλη εβδομάδα με πολύ κρύο και βροχές στην Αρκαδία μέχρι και …
Ο καιρός έχει τρελαθεί πλέον και αφού φέτος χειμώνα δεν έκανε αποφάσισε να κάνει την Άνοιξη καθώς την Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται ότι μας επιφυλάσσει χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, χιονοπτώσεις στα ορεινά και όχι μόνο, καθώς και αρκετές βροχές.
Αυτά αναφέρει στην πρόγνωση του το weather-in-greece δίνοντας μία «γεύση» για τον καιρό που θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας.
Σύμφωνε με την ιστοσελίδα, οι βόρειοι άνεμοι θα είναι παγεροί καθώς θα μας επισκεφθούν από την Σκανδιναβία και την βόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα να κατέβουν αρκετά ψυχρές αέριες μάζες για την εποχή στην χώρα μας. Αυτό θα γίνει την Μ.Τετάρτη και την Μ.Πέμπτη.
Πιο συγκεκριμένα για την Μεγάλη Εβδομάδα:
Μεγάλη Δευτέρα:
Άστατος ο καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα σε μεγάλο μέρος της κεντρικής δυτικής και νότιας χώρας με συννεφιά πυκνή και μπόρες που φαίνεται οτι στην Κρήτη θα είναι πιο πολλές και τα φαινόμενα ίσως είναι έντονα. Τοπικά φαινόμενα και στην δυτική και βόρεια χώρα
Μεγάλη Τρίτη:
Βελτιωμένος καιρός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια. Επιδείνωση του καιρού από την νύχτα της Μ.Τρίτης προς την Μεγάλη Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά με απότομη αλλαγή συνοδεία κρύου βοριάδων ,βροχών αλλά και χιόνια στα ορεινά.
Μεγάλη Τετάρτη:
Την νύχτα-ξημέρωμα της Μ.Τρίτης προς την Μ.Τετάρτη θα περάσει το μέτωπο από τα δυτικά και βόρεια με βροχές ,καταιγίδες ,χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο όπως και στην Θράκη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Μέχρι το τέλος της ημέρας η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα αλλά από τα βορειοδυτικά (Ήπειρο-Ιόνιο-Μακεδονία) ο καιρός θα ανοίξει .
Μεγάλη Πέμπτη:
Βελτιωμένος καιρός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και την νύχτα. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .Νωρίς το πρωί μόνο καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση.Νωρίς το πρωί χιονοπτώσεις και στον Έβρο αλλά και στην Θράκη και σε περοχές με χαμηλό υψόμετρο αλλά με γρήγορη βελτίωση μέσα στην ημέρα.
Μεγάλη Παρασκευή:
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.
Μεγάλο Σάββατο-Κυριακή του Πάσχα:
Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή ακόμα με τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν οπότε αναμένουμε να δούμε με νέο άρθρο την Μεγάλη Δευτέρα για την ακριβή πορεία του καιρού αυτές τις μέρες. Φαίνονται κάποιες βροχές στα δυτικά το Μ.Σάββατο ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα είναι καλός ο καιρός γενικά αλλά υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής του καιρού προς την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα.
Τα στοιχεία αυτην την εποχή είναι ευμετάβλητα παρόλο που φαινόταν γενικά ήπιος καιρός και ζεστός την Μ.εβδομάδα και το Πάσχα πλέον έχουν αλλάξει άρδην προς το χειρότερο οπότε αναμένουμε νεότερες πληροφορίες για την ενημέρωση σας!
Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν από την Μ.Τετάρτη και μετά μέχρι την Μ. Πέμπτης έχουν το νου τους γιατί οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν αρκετά λόγω της μεταβολής του καιρού την Μ.Τετάρτη-Μ.Πέμπτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...