Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για θέματα ποιότητας ζωής και για έργα στη Δημοτική Ενότητα Τεγέας μίλησε ο Ζ. Μπισιούλης

Για θέματα ποιότητας ζωής και για έργα στη Δημοτική Ενότητα Τεγέας μίλησε ο Ζ. Μπισιούλης
Απολογισμό της δράσης του ως αντιδήμαρχος για θέματα ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας στο Δήμο και για θέματα που αφορούν τη δημοτική ενότητα Τεγέας έκανε ο Ζαφείρης Μπισιούλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ξεκινώντας δήλωσε χαρακτηριστικά "προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη στα θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των τροχοφόρων, δημιουργώντας νέους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων για άτομα με ειδικές ανάγκες και μη".
Αναφέρθηκε στο φωτισμό των δρόμων (στις οδούς Φιλελλήνων, Γεωργίου Α', Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνομαρτύρων, γύρω από τον Άγιο Βασίλη, Τεγέας μέχρι τα τεχνικά λύκεια, Πελάγους μέχρι το 2ο γυμνάσιο - λύκειο), των πλατειών και των πάρκων της πόλης.
Μίλησε για επιτυχή εφαρμογή του νόμου 39-40/2012 για τα αδέσποτα ζώα!
Αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως την επούλωση λακκούβων δύο φορές το χρόνο, τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, τη βελτίωση βατότητας των αγροτικών δρόμων, την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων και τη διόρθωση βλαβών του δημοτικού φωτισμού.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στα έργα ύδρευσης που έγιναν στη δημοτική ενότητα Τεγέας, λέγοντας ότι το 2011 έκαναν αποκατάσταση άνω των 100 βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΤ, ότι ο Δήμος ενοικίασε μια γεώτρηση με άριστης ποιότητας νερό για να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής και ότι έγιναν δύο μεγάλα έργα στις τοπικές κοινότητες Ριζών και Σταδίου δαπάνης περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην αντικατάσταση των δικτύων που είναι με αμιαντοσωλήνα.
"Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με πολύ πιο μικρή δαπάνη από εκείνη του Καποδιστριακού δήμου της Τεγέας", είπε και πρόσθεσε ότι "ανοίξαμε τα χαντάκια απορροής των νερών για να αποφύγουμε τυχόν πλημμύρες".
Τέλος αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν σε τοπικές κοινότητες από την πενιχρή, όπως είπε, ΣΑΤΑ, και συγκεκριμένα στα χωριά Αλέα, Βουνό, Γαρέα, Καμάρι, Κάνδαλο, Κερασίτσα, Μαγούλα, Μαυρίκι, Μανθυρέα, Ρίζες, Στάδιο, Λιθοβούνια, Επισκοπή, Τζίβα, Στίγγου και Ψιλή Βρύση. 
B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...