Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο καλλιτέχνης Ι. Βλαζάκης θα επιδώσει έργο του στο Δήμο Τρίπολης για το φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021!

Ο καλλιτέχνης Ι. Βλαζάκης θα επιδώσει έργο του στο Δήμο Τρίπολης για το φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021!
Τη Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, στις 7.30 μ.μ. στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης επτά ετών από της ιδρύσεώς της.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, ο εικαστικός καλλιτέχνης Ιωάννης Βλαζάκης πρόκειται να επιδώσει έργο του στο Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να συμβάλλει στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021!
Πρόκειται για ένα που ολοκληρώθηκε προ ημερών, μετά από σχεδόν 2 μήνες κοπιαστικής δουλειάς.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» αποκαλύπτει αποκλειστικά ότι το έργο φιλοτεχνήθηκε με χρώματα γκουάς (gouache) κι επενδύθηκε ευρύτατα στο σύνολο του με χειροποίητο φύλλου χρυσού 23,5 καρατίων.
Ο καλλιτέχνης αποδέχθηκε με χαρά να συνδράμει στην σημαντικότατη αυτή προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για την ανάδειξη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.
«Η πανάρχαια ιστορία, ο μύθος και η κουλτούρα και οι άνθρωποι της Αρκαδικής γης ήταν η αφορμή μου ώστε να φιλοτεχνήσω το έργο αυτό: Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και τα λόγια του Παυσανία για την Αρκαδία, συνεχίζοντας στην εξέχουσα πατριωτική φιγούρα του Κολοκοτρώνη και την ηρωική του συμβολή σε αυτό που νοούμε σήμερα ως Ελλάδα και καταλήγοντας στην σύγχρονη εποχή με το
Μαλλιαροπούλειο Μέγαρο να δεσπόζει ως φάρος των Γραμμάτων των Τεχνών και Πολιτισμού. 
Συνοψίζοντας θα ήθελα να σας αναφέρω πως αποτελεί τεράστια τιμή για μένα, να συμβάλλω στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης της Τρίπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Σίγουρα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, οι προσπάθειες αυτές δεν πάνε σαφώς χαμένες, αφού αποτελούν παρακαταθήκη, πνεύματος, πολιτισμού σκέψης και κουλτούρας του Αρκαδικού λαού» αναφέρει ο ίδιος. 
 
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα,  θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε εξέχοντες Αρκάδες, οι οποίοι διακρίθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Παράλληλα θα ενταχθούν πανηγυρικά στη μεγάλη αρκαδική οικογένεια του Διεθνούς Δικτύου"Αρκαδία" οι πέντε Δήμοι της μητροπολιτικής Αρκαδίας, ο Διεθνής Αυστριακός Ανθρωπιστικός Οργανισμός "Albert Schweitzer" -  το πρώτο νέο μέλος της νεοπαγούς Εθνικής Επιτροπής του Δικτύου στην Αυστρία - και το ελληνικό αδελφό σωματείο του Αμερικανικού Ιδρύματος Parrhasian Heritage Foundation, το οποίο προωθεί τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του πρώτου Εθνικού Πολιτιστικού Πάρκου στην Ελλάδα, στην περιοχή της Παρρασίας, κοιτίδας των Αρκάδων.
Τέλος, στον κατάλογο των 30 επίτιμων μελών της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας θα ενταχθούν οι κ.κ. Ευάγγελος Χρυσός, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Φώτης Παπαθανασίου, ιατρός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη και Νίκος Φλώρος, διεθνούς φήμης καλλιτέχνης και πρόεδρος του αμερικανικού κοινωφελούς και ερευνητικού ιδρύματος George Costakos.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης σημαντικός είναι ο ρόλος του Οργανισμού "Albert Schweitzer", γνωστού για την εθελοντική προσφορά του σε ποικίλα ανθρωπιστικά προγράμματα παγκοσμίως, με έμφαση στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.
 
Παρακάτω, μπορείτε να «κατεβάσετε» και να διαβάσετε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του καλλιτέχνη!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...