Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας χρόνος «Menalon Trail» - Το μονοπάτι για το οποίο μιλά όλη η Ελλάδα!

Ένας χρόνος «Menalon Trail» - Το μονοπάτι για το οποίο μιλά όλη η Ελλάδα!
Έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια του «Menalon Trail», του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού της χώρας και του όγδοου ευρωπαϊκού, ο πρόεδρος του ΣΑΟΟ, Νικόλαος Δέδες, μίλησε για το τι έχει συμβεί κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.
Το χαρακτήρισε "επένδυση για την περιοχή", μιας και πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα το έχουν επισκεφτεί και δεκάδες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ταβέρνες) έχουν ωφεληθεί από αυτό ...
«Κάθε Κυριακή υπάρχει ένας ορειβατικός σύλλογος που περπατάει στο Μαίναλο», είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνεχεία μίλησε για την προσπάθεια εθελοντών να φτιάξουν μια κοινωφελή επιχείρηση για να μπορέσουν να το διατηρήσουν και να το συντηρήσουν.
Πρόκειται για ένα μονοπάτι για το οποίο μιλά όλη η Ελλάδα και το οποίο μελλοντικά θα ενταχθεί σε ένα συνολικό δίκτυο 300 χιλιομέτρων.
Το Menalon Trail βρίσκεται στο όρος Μαίναλο, αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ και περνά ιστορικούς οικισμούς, όπως η Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, η Στεμνίτσα, ενώ διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης, τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία όσο και της ίδιας της Γορτυνίας.
Μ.Σ.

1 σχόλιο

  • Περιπατητής
    Περιπατητής Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Το Menalon Trail εξελίσσεται σε μια επικερδή δραστηριότητα για ΜΚΟ, επιχειρήσεις, ιδρύματα κλπ. Γι'αυτό ένα χρόνο τώρα δεν έχουν δημιουργήσει ένα δημόσιο φορέα για τη διαχείρισή του, αλλά κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες και επαναπαύονται στην τζάμπα εργασία των εθελοντών. Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως αρνητική για τη Γορτυνία (κι αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός των πανηγυρισμών για τη δημιουργία του μονοπατιού), διότι αργά ή γρήγορα οι Γορτύνιοι θα συνειδητοποιήσουμε ότι παραχωρήθηκε η διαχείριση και η συντήρηση 70 χλμ δασικής έκτασης σε μη δημόσιους φορείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...