Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Εγγυημένο εισόδημα» σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας – Δείτε από πότε!

«Εγγυημένο εισόδημα» σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας – Δείτε από πότε!
Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα εφαρμοστεί, σε όλη τη χώρα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου παρουσιάζοντας την τροπολογία που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο.
Το "Καλημέρα Αρκαδία" θυμίζει ότι μέχρι σήμερα το «εγγυημένο εισόδημα» εφαρμόστηκε πιλοτικά μόνο σε 13 δήμους της χώρας και από την Αρκαδία, μόνο στο Δήμο Τρίπολης. Με το νέο έτος, αυτό το εισόδημα θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της Αρκαδίας, σε Βόρεια Κυνουρία, Γορτυνία, Μεγαλόπολη, Νότια Κυνουρία και Τρίπολη.
Από τον Ιούλιο του 2016, θα ξεκινήσει η βαθμιαία εφαρμογή του προγράμματος σε 30 δήμους 13 περιφερειών, οι οποίοι θα οριστούν με πληθυσμιακά κριτήρια και τους δείκτες φτώχειας και ανεργίας ενώ θα φορά 60.000 ανθρώπους. Όπως τόνισε η κ. Φωτίου, όσοι δεν επιλεγούν σε αυτή τη φάση θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζεται.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες. Την εισοδηματική ενίσχυση η οποία θα δίνεται κατά 50% με τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο σε ρευστό, την πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, και την προώθηση του 10% των δικαιούχων σε θέσεις εργασίας και ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε διαδικασίες επανένταξης.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των δικαιούχων «θα ανοίξει τον Ιούνιο και δεν θα κλείσει ξανά. Όποτε πέφτει ένα νοικοκυριό σε ακραία φτώχεια θα μπορεί μέσα σε ένα εξάμηνο, να ζητήσει την ένταξή του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...