Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης άνοιξε το σπίτι του και μίλησε για όλα στο «Καλημέρα Αρκαδία» (vd)!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης άνοιξε το σπίτι του και μίλησε για όλα στο «Καλημέρα Αρκαδία» (vd)!
Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του, για τις δημοτικές εκλογές, έδωσε στο kalimera-arkadia.gr ο Δήμαρχος Τρίπολης (και εκ νέου υποψήφιος) Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος άνοιξε το σπίτι του και απάντησε σε ερωτήματα του δημοσιογράφου Μηνά Αρτόπουλου.
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, ο Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για την πορεία του, από τα παιδικά του χρόνια στην Τρίπολη μέχρι να εκλεγεί Δήμαρχος.
Είπε ότι γεννήθηκε στο Βλαχιώτη Λακωνίας και σε ηλικία 2 ετών εγκαταστάθηκε η οικογένειά του στην Τρίπολη, ότι έχει καταγωγή από την Τεγέα, είναι δηλαδή μίσος Αρκάς και μίσος Λάκωνας.
Για τη μαθητική του δραστηριότητα ενημέρωσε ότι πήγε στο 3ο δημοτικό σχολείο, στην Ακαδημία και στο 1ο γυμνάσιο - λύκειο Τρίπολης, είχε συμμέτοχη στο 15μελες του σχολείου του και μετά σπούδασε πολίτικος μηχανικός στο Μετσόβιο πολυτεχνείο.
Για τον αθλητισμό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γεννήθηκα στα στάδια, ο θειος μου υπήρξε βαλκανιονίκης και ο πατέρας μου επίσης ήταν άνθρωπος του αθλητισμού και από τα χεριά του πέρασαν πολλά παιδιά, ασχολήθηκα με το στίβο, κυρίως με το δέκαθλο, αλλά οι σπουδές δεν επέτρεπαν πολύ χρόνο»
Για τον Αρκαδικό είπε: «Πλέον είμαι παρατηρητής, πολλές είναι οι φορές που θέλω να μπω και να παίξω, τα πράγματα έχουν αλλάξει στον αθλητισμό βεβαία από τότε μέχρι τώρα»
Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε σε θέματα τα οποία αφορούν το Δήμο.
«Έχουμε κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να κάνουμε» είπε αρχικά. Για να προσθέσει ότι «πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία του τόπου από ανθρωπινό δυναμικό, η ανάκαμψη να έρθει από τον πρωτογενή τομέα», τόνισε.
Ειδικότερα, για τα σκουπίδια, είπε: «Όλοι έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί τόσα χρόνια, η μονή νόμιμη λύση ήταν η μεταφορά σε χώρο εκτός περιφέρειας. Αυτοί που λένε ότι μπορούσε το Πλάτωμα να λειτούργει έχουν να πάνε τουλάχιστον 10 χρόνια εκεί, αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένας λόφος σκουπιδιών.
Κανένας δεν έπαιρνε το κόστος και όλοι κοιτούσαν να τα πάνε στον διπλανό. Πιστεύω να τελειώσουμε κάποια στιγμή, αυτό που σχεδιάζουμε εμείς είναι δράσεις για να μειώσουμε το τελικό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο πολίτης, έστω και αν μεταφερθούν στην Παλαιόχουνη. Παράλληλα βλέπουμε και το θέμα της ανακύκλωσης, έχουμε προμηθευτεί και κάδους απορριμμάτων. Στόχοι μας είναι η μείωση του όγκου απορριμμάτων, ανακύκλωση, κομποστοποιηση (θα μπει καφέ κάδος για τα οργανικά) και καθαρισμός από την Αγία Τριάδα (4 χιλιάδες τόνοι)».
Πεζοδρομημένο κέντρο: «Έχουμε μισθώσει χώρους στάθμευσης, επικαιροποιημενη κυκλοφοριακή μελέτη, κάποια παρκινγκ έχουν δοθεί, το επόμενο διάστημα θα δοθούν και άλλοι».
Υπόγειος χώρος στάθμευσης: «Έχουμε προτάσεις αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα δημόσιας χρηματοδότησης».
Ποδηλατοδρόμος: "Υπήρχε μελέτη, εξετάσαμε το ενδεχόμενο από κέντρο μέχρι αϊ Γιωργή, υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και θα είναι και από τους πρώτους στόχους για την επομένη θητεία μας»
Για κατηγορίες περί σπατάλης: «Στηρίξαμε συλλόγους δεν κάναμε σπατάλες, δε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα χωριά γιατί τα πανηγύρια τα περιμένουν οι πολίτες πως και πως, όποιος τα κατηγορεί αυτά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα»
Για την τηλεθέρμανση: «Μιλώντας με τους υπεύθυνους του ΔΕΣΦΑ προσπαθήσαμε να δούμε αν μπορεί να έρθει το φυσικό αέριο στην Τρίπολη, πρέπει να γίνει μια εταιρία, μάλλον είναι δύσκολο γιατί στην περιφέρεια οι περισσότερες πόλεις είναι ζεστές, μετά σκεφτήκαμε αν μπορεί να γίνει ένας φορέας για παροχή ζεστού νερού στην πόλη μας, μια μονάδα εδώ για μας, στη ΒΙΠΕ, σχεδιάζουμε μια μελέτη σκοπιμότητας, με τελικό στόχο φθηνή θέρμανση και πλήρη αυτονομία που θα πηγαίνει σε κάθε σπίτι και επιχείρηση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για θερμοκαλλιεργειες στην περιοχή»
Τελειώνοντας, είπε ότι «Μπορέσαμε να αλλάξουμε τη μορφή της πόλης και του δήμου 3 χρόνια τώρα, θα έχουμε συγκεκριμένη στόχευση στο επόμενο ΕΣΠΑ».
Δείτε όλη τη συνέντευξη!
 

8 σχόλια

  • τριπολαρας
    τριπολαρας Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 18:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Μερικές φορές μένω κυριολεκτικά άφωνη, παίδες μου αγαπημένοι, με τη βλακεία που δέρνει τον κόσμο. Μιλάω για το λαό, το χρυσόμαλλο δέρας της δημοκρατίας, το ιερό δισκοπότηρο των πολιτικών ταγών, το χριστεπώνυμο πλήρωμα (που μεταξύ μας ωραίο πλήρωμα αφού αρνείται να πληρώσει κάτι από τα φέσια που 'χει βάλει στη ζωή του. Ρίχνει μια εξομολόγηση -Πάτερ, βίασα την ξαδερφούλα μου σε μια στιγμή νεανικής τρέλας- και έξω απ΄ την πόρτα). Διαβάζω πόστς στο facebook, ερευνώ την μπλογκόσφαιρα, μελετώ τουή στο Τουήτα, με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω τέλος πάντων και πάλι καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Ο λαός είναι σκέτο βόδι. Προσοχή: όχι αρνί, βόδι. Γιατί δεν είναι αθώος, ένα αγνό θύμα των περιστάσεων, μια παραπλανημένη παρθένος κορασίς. Ένα βόδι είναι που τρώει χαλαρά κουτόχορτο επειδή τρομάζει και με τη σκέψη μόνο να διακινδυνεύσει κάτι, έστω μια τρίχα από την καούκα του για να βελτιώσει λιγάκι, μια μέρα έστω από τη θλιβερή ζωή του. Οπότε προτιμά απλώς να κοιμάται και να ελπίζει, κατά προτίμηση στο τελείως ανέλπιδο.

  • amarian
    amarian Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 17:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην Αγία Πετρούπολη γυρίστηκε το βίντεο;;

  • Λολο
    Λολο Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 10:14 Σύνδεσμος σχολίου

    περιττή επίδειξη νεοπλουτισμου και ευμάρειας .Να ηταν και με τον ιδρώτα τους να πούμε εντάξει.

  • Κώστας
    Κώστας Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Για υπόγειο χώρο στάθμευσης δεν υπάρχει δυνατότητα δημόσιας χρηματοδότησης, για τα 4 παγκάκια στην πετρινού όμως υπήρχε και μάλιστα 25000 ευρώ, όπως και για ταξιδάκι στη Ρωσία 56000 ευρώ. Δε ντρέπεστε καθόλου πια...........σας πήρε χαμπάρι ο κόσμός ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

  • Γουισκόνσιν
    Γουισκόνσιν Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 07:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος εμπνέει εμπιστοσύνη μωρέ!!!!!!!!!!!!

  • Γατα
    Γατα Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 00:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαλλον διαβασε τα αποτελεσματα της δημοσκοπισης ο Δημαρχος και αρχισε τα επικοινωνιακα γιατι μαλλον δεν τον συμφερουν τα αποτελεσματα. Ματι βγαζει

  • Βασιλική
    Βασιλική Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εξαιρετικός ο Δήμαρχος, σαφής, απόλυτα κατανοητός με σύγχρονη σκέψη - εμπνέει εμπιστοσύνη

  • Ιωάννης
    Ιωάννης Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 20:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μα τις λες τώρα κ Σμυρνιωτη; Τι έχεις κάνει για τα χωρια μας ; Για την υπόλοιποι Τρίπολη εκτός τους πεζόδρομους τι έκανες; Ποιον δουλεύεις; Τώρα που έφτασαν οι εκλογές θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα πας σπητι σου να το χαρείς!!! Πρέπει να τελειώνει αυτός ο τόπος με εσάς τους κομματικούς που τόσα χρονια ήσασταν δίπλα σε αυτούς που διέλυσαν την ελλαδα! Οχι δεν θα αφήσουμε να διαλυσεις και την Τρίπολη μας!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...