Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Ν. Τσιαμούλος στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Επιτροπές από ενεργούς πολίτες θα δημιουργήσουμε παντού στο Δήμο Τρίπολης» (vd)

Ο Ν. Τσιαμούλος στο «Καλημέρα Αρκαδία»: «Επιτροπές από ενεργούς πολίτες θα δημιουργήσουμε παντού στο Δήμο Τρίπολης» (vd)
Στο «Καλημέρα Αρκαδία» μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης με την παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος ο οποίος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και έδωσε απαντήσεις για μία σειρά από θέματα τα οποία αφορούν τις δημοτικές εκλογές.
Η συνέντευξη δόθηκε στην τουριστική μονάδα «ΟΣΤΡΑ» στον Άνω Καρδαρά Λεβιδίου και ο υποψήφιος Δήμαρχος απάντησε στα ερωτήματα της Έλλης Αρτοπούλου.
Ο ίδιος αρχικά μίλησε για τη ζωή του, λέγοντας ότι έχει γεννηθεί στην Τρίπολη («είμαι ντόπιο», είπε) και μετά σπούδασε στην Αθήνα, στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου και μετά γύρισε στην Τρίπολη και εργάστηκε στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και προχώρησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων. Ενώ, έκανε μία επένδυση δημιουργώντας μία τουριστική μονάδα στον Άνω Καρδαρά.
Στη συνέχεια μίλησε για την παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί αλλά και για τη σημασία που έχει για εκείνος ο χορός.
Για την ανεργία, είπε ότι είναι ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα και ότι κανείς από μόνος του δεν μπορεί να το λύσει και πολύ περισσότερο κανείς Δήμαρχος ή υποψήφιος δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα ανοίξει θέσεις εργασίας.
Για την παράταξή του είπε ότι είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη πρωτοποριακή δράση για την ανακύκλωση, σε μία κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού. Είπε ότι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, πρέπει η αρχή να γίνει από το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι το σχολείο.
Ενώ, προανήγγειλε την δεύτερη εκδήλωση της παράταξής του στην Τεγέα για τον Πολιτισμό.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στο Δήμο και πρέπει να προσελκύσουμε ανθρώπους αφανείς που μέχρι σήμερα δεν συμμετέχουν στα κοινά, γιατί είναι απογοητευμένοι» είπε χαρακτηριστικά.
Για να πει στη συνέχεια ότι «δεν βλέπουμε ως επίτευγμα το αυτονόητο, σπάμε τα στεγανά και τις κατεστημένες νοοτροπίες».
Επανέλαβε την πρόταση του να μπει όριο στις θητείες των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Δύο θητείες για το Δήμαρχο και τρεις θητείες για τους συμβούλους.
Για τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός της παράταξης του Δημήτρη Παυλή, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «η αντιπολιτευτική μας τακτική είχε αρχίσει να γίνεται το ίδιο πράγμα με τη δημοτική αρχή, δεν υπήρχε πυξίδα.»
Όσο για το ταξίδι του Δήμου στη Ρωσία, είπε ότι «ο δήμος πρέπει να κάνει τέτοιες δράσεις για να αναπτυχθεί τουριστικά, αλλά δεν υπήρχε πλάνο. Το κόστος ήταν μεγάλο, θα μπορούσε το ταξίδι να είχε γίνει με μία πολύ μικρή αποστολή. Πήγαμε εκεί, μία πλειάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, πιστέψτε με για να κάνει ένα ταξίδι. Δεν είχαμε κάποια οφέλη από τη συγκεκριμένη εκδήλωση».
Για τα χωριά τόνισε ότι θέλουν τα αυτονόητα και δεν τα έχουν, ούτε σε υποδομές, ούτε και σε υποστήριξη.
Μίλησε για τον αγώνα που έδωσε μαζί με πολλούς άλλους δημότες για να κλείσει η χωματερή στους Φιλικούς, έκανε κριτική στη Δημοτική Αρχή και πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα προσωρινή διαχείριση κομποστοποίησης και ανακύλωσης, που μπορεί να γίνει μέσα από τα σχολεία, ώστε στο επόμενο 4μηνο να έχει λυθεί αυτό το θέμα, μέχρι να υλοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, σε μία δημόσια έκταση.
Για την Πλατεία Πετρινού, τόνισε ότι υπάρχει μία κανονιστική χωρίς κανόνες και υπογράμμισε ότι οι πλατείες πρέπει να είναι για όλους και με όλους, ενώ προανήγγειλε μία νέα κανονιστική.
Τέλος, αποκάλυψε ότι «θα δημιουργηθούν παντού επιτροπές από πολίτες ενεργούς που δεν θα είναι αιρετοί, όχι για τυπικό χαρακτήρα, αλλά για ουσιαστικό περιχεόμενο των αποφάσεων τους, έτσι ενεργοποιείς τους πολίτες και αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.»
Η συνέντευξη έκλεισε με τον Νίκο Τσιαμούλο να απαντά στο πως ονειρεύεται την πόλη του μέλλοντος για τα παιδιά …
 

2 σχόλια

  • Αισιοδοξος
    Αισιοδοξος Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 12:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Νικο οι δρομοι ειναι χαλια , σπασαμε τα αυτοκινητα μας απο τισ λακουβες , οχι μονομσεσα στην πολη αλλα και στα χωρια του Δημου. Δες Νεστανη, Σαγκα, Αγ Κωνσταντινο.

  • τσα
    τσα Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 09:50 Σύνδεσμος σχολίου

    καλη επιτυχια Νικολα. Ο Σμυρνιωτης ομως μοιραζει αρνια για το Πασχα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...