Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Λεωνίδιο

Η προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Λεωνίδιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Λεωνίδιο, στην πλατεία 25ης Μαρτίου, η προεκλογική συγκέντρωση της Λ. Σ. του δήμου μας, με βασικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Χείλαρη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Περιφερειακός της Σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας Νίκος Θεοδωράκης, Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ, της ΕΡΤ και εκδότης της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ της Αρκαδίας.

Η συγκέντρωση άνοιξε με τον χαιρετισμό-ομιλία του υποψήφιου του Νίκου Θεοδωράκη, ο οποίος είπε:

Ν. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αγώνας με το λαό για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

«Φίλες και φίλοι, Συναγωνίστριες και συναγωνιστές στον κοινό μας αγώνα γα ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη πατρίδα όπως την ονειρεύτηκαν και προσπάθησαν η προηγούμενη και η δική μας γενιά και όπως πρέπει να την παραδώσουμε στην επόμενη, στα παιδιά μας!

Βρισκόμαστε τρεις μέρες και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μιας και την Κυριακή τέτοια ώρα θα έχουν βγει τα πρώτα ψηφοδέλτια και καταμετρηθούν μαζί με τα άλλα και τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου κι αν πήγαμε οι υποψήφιοι, οι συμπατριώτες μας στην Αρκαδία μας δέχτηκαν με σεβασμό και μας εμπιστεύτηκαν τις προσδοκίες τους που τόσα και τόσα χρόνια παραμένουν ανικανοποίητες από τους «μεγάλους μονομάχους» που υφαρπάζουν την ψήφο τους κάθε φορά με υποσχέσεις για ανάπτυξη του τόπου μας και καλυτέρευση της ζωής μας, ζωής που απλά και μόνο είναι προσπάθεια για επιβίωση μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον που υπάρχουμε και το διαμόρφωσαν τα κόμματα και οι παρατάξεις τους που εναλλάσσονται στην κεντρική και τις                  τοπικές εξουσίες διαμορφώνοντας με τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις τους τις φριχτές συνθήκες που βιώνουμε πάρα πολλά χρόνια και τελειωμό δεν έχουν!

Στις εκλογές αυτές θα έχετε διαπιστώσει ότι τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται φανερά ή καλυμμένα, από τα κόμματα του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας μας, στις λίστες τους περιλαμβάνουν, όλα, έναν «πολιτικό αχταρμά» συμμετεχόντων, που μέχρι χτες μπορεί να ήταν σε αντίπαλα στρατόπεδα, πλην όμως υπήρχε η πολιτική συμφωνία των κομματικών σχηματισμών στους οποίους έχουν αναφορά, όσον αφορά στη διαχείριση των καίριας σημασίας θεμάτων που απασχολούν το νομό, τους δήμους και την περιφέρειά μας και τη διοχέτευση ελληνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων σε τσέπες ιδιωτών και σε έργα που ελάχιστα ή ουδόλως εξυπηρετούν πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου και του λαού μας.  

Άρα,  το συμπέρασμα που εύκολα μπορεί να                         βγει είναι ότι όλοι αυτοί οι σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, συμφωνώντας επί της ουσίας με το μοντέλο της τάχα «ανάπτυξης» δήμων και Περιφέρειας διαφωνούν κατ’  ουσίαν –και μόνο- στο ποιος θα διαχειριστεί ως εξουσία τις προειλημμένες  αποφάσεις των κεντρικών εξουσιών και σε ποιους δικους του εργολάβους θα «σπρώξει» το χρήμα!

Η Κυνουρία 

Αυτοί που κυβερνάνε τη χώρα και τον τόπο μας μιλάνε τόσα χρόνια για την τουριστική ανάπτυξη της Κυνουρίας, αλλά τίποτα δεν κάνουν για να αναβαθμίσουν επί της ουσίας τις παρεχόμενες υπηρεσιες στους επισκέπτες μας.

Ο δρόμος από το Άστρος και πιο πριν είναι άκρως επικίνδυνος, με ελλιπέστατο φωτισμό τη νύχτα και ανάποδη κλίση σε επικίνδυνες στροφές που κινδυνεύουν οδηγοί και αυτοκίνητα να πέσουν πάνω στο βουνό ή χειρότερα ακόμη στη θάλασσα. Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τα ιπτάμενα δελφίνια  έχει από χρόνια σταματήσει και ουδείς ενδιαφέρεται, από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να αποκαταταθεί, μέσα στην τεράστια ακτογραμμή της Κυνουρίας, ενώ αυτά διασχίζουν το Μυρτώο.  Αλλά ο τουρισμός δεν είναι η πανάκεια της ανάπτυξης του τόπου μας αν στις πολιτικές που εφαρμόζουν δεν συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση των εισοδημάτων των άλλων παραγωγικών τάξεων, των εργαζόμενων, των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που σήμερα και για πολλά χρόνια στενάζουν από την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων, με την ακρίβεια στα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης, τα υπέρογκα καθημερινά έξοδα, την ακρίβεια στο ηλεκτρικό, τα καύσιμα, την έλλειψη παροχών υγείας και τόσα άλλα που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη! Τα προϊόντα της γής που έχουν τον ιδρώτα του αγρότη πάνω τους αγοράζονται από τους εμπόρους και τους ενδιάμεσους σε εξευτελιστικές τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής τους και φτάνουν στις αγορές με 200 και 300 τοις εκατό πάνω στις τιμές πώλησης, και οι κυβερνήσεις, λάτρεις της  «ελεύθερης αγοράς», σφυρίζουν αδιάφορα!

Όπως το ίδιο κάνουν και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των πολιτών από πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές, αφού ούτε τα κονδύλια της ΕΕ για αυτά τα έργα δεν απορροφούν. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο κάμπος της Θεσσαλίας, αλλά έχουμε κι εμείς εδώ στην Αρκαδία τέτοια παραδείγματα με το ξεχείλισμα του Τάνου πριν λίγα χρόνια που γκρέμισε γεφύρια, δρόμους και προκάλσε τόσες καταστροφές στον ελαιόκαμπο, την πλημμύρα στην Τεγέα το 2016 που κατέστρεψε την παραγωγή, και αυτά με 80, 100 και 130 χιλιοστά βροχής ανα στρέμμα. Σκέφτεστε τι θα συμβεί αν κατεβάσει νερό ο Πάρνωνας τι θα απογίνει ο κάμπος του Λεωνιδίου με 330 και όχι παραπάνω χιλιοστά, σαν κι αυτά που έπνιξαν το Βόλο, ή τα 110 χιλιοστά που έπνιξαν την Καρδίτσα; Καμιά πρόβλέψη, κανένα αντιπλημμυρικό έργο ούτε από την Περιφέεια ούτε από τους δήμους! Πάμε και οπου βγεί είναι το μότο τους!

Μιλάνε για την Πράσινη Ανάπτυξη που βθέλουν να φέρουν αλλά κι αυτην την έχουν συνδυασμένη με το «σπρώξιμο» ευρωπαϊκών  και εθνικών επιδοτήσεων, των δικών μας χρημάτων, στις τσέπες μεγαλοεπενδυτών Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Πάρκων, που αγοραζουν τσάμπα τον αέρα που αναπνέουμε και τον ήλιο και πουλάνε πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα!  Ο Πάρνωνας, το Μαίναλο και όπου υπάρχει ψηλή κορφή στην Αρκαδίας μας και την Πελοπόννησο γεμίζουν με τις θηριώδεις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάρκα.,Η μεγαλόπολη της απολιγνιτοποίησης προορίζεται για χαβούζα μετα το κλείσιμο των λιγνιτορυχείων, ένα μόνο απέμεινε με ελάχιστη παραγωγωγη λιγνίτη γιατί αυτό απαιτεί η ΕΕ, από 3500 εργαζομένοι έχουν απομείνει μόλις μερικές εκατοντάδες, η Μεγαλόπολη συρρικνώθηκε πληθυσμιακά κατά 2.500 κατοίκους και εξακολουθούν να μιλανε για ανάπτυξη. Όλοι τους

Οι ακτές της Κυνουρίας μας ποορίζονται για εγκατάσταση και άλλων κλωβών ιχθυοκαλλιέργειας, ήδη υπάρχουν σχετικές αποφάσεις για νέες επιχειρήσεις εδώ, αλλά και στην ακτογραμμή του Τυρού και μέχρι την παραλία Τηγάνι  υπάρχει μελέτη που έχω στα χέρια μου και σύντομα θα τη βγάλω στη δημοσιότητα για εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών!

Ας μην πω τιποτα άλλο για την Υγεία που σιγα σιγά παραδίδεται σε χέρια ιδιωτών, την συνεχή απαξίωση του Παναρκαδικού νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που δουλεύουν χάρις στη συνείδηση γιατρών και νοσηλευτών και προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο όσως προσφεύγουν σε αυτά… Τα ζούμε καθημερινά αυτά.

Φίλες και φίλοι,

Η Λ.Σ. απολαμβάνει σεβασμού από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας κι αυτό γιατί από την ίδρυσή της βρίσκεται σταθερά στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και δεν άγεται και φέρεται ανάλογα με το πώς «χτυπούν τα καμπανάκια» της πολιτικής εξουσίας, εγχώριας και ευρωπαϊκής, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή της την πολιτική  συνέπεια που κάθε προοδευτικός πολίτης επιβάλλεται να έχει!

Γι αυτό κι εγώ αποφάσισα με ώριμη σκέψη να συμμετάσχω στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Νίκου Κουτουμάνου, ενός νέου ανθρώπου με πολιτική συνέπεια και γνήσια αγωνιστικότητα. Η ώριμη αυτή σκέψη μου προέκυψε μετά από πολλά χρόνια πολιτικής αποχής από οργανωμένη ζωή και δράση που άρχισε από τα μαθητικά μου χρόνια και έχοντας την εμπειρία μέχρι πρόσφατα της οργανωμένης προσπάθειάς μου από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ. Στα τελευταία 35 χρόνια που ζω στην Αρκαδία, παρακολουθώντας τη δράση και τις θέσεις της Λ.Σ. στην Αυτοδιοίκηση εκτιμούσα τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα των στελεχών της που

ήθελαν και βρίσκονταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών διεκδικήσεων με σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Γι αυτό, λοιπόν, συμπορεύτηκα μαζί της και από αυτό το βήμα καλώ τους προοδευτικούς πολίτες, τους αριστερούς πολίτες, τη μεγάλη πλειοψηφία, να πάρουμε την υπόθεση του μέλλοντος αυτού του τόπου στα χέρια μας, και να συνταχθούμε και συμπορευτούμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια που επικεφαλής της εχει έναν νέο άνθρωπο και δοκιμασμένο αγωνιστή τον Νίκο Κουτουμάνο.

Όσοι είχαμε αντιθέσεις, όσοι ίσως νιώσαμε πίκρα από το ΚΚΕ που στηρίζει τις Λ.Συσπειρώσεις τις μοναδικές γνήσιες δύναμεις αντιπολίτευσης στις τοπικές εξουσίες, όσες πίκρες και να έχουμε γευτεί, είναι καιρός να απλώσουμε το χέρι μας και να πιάσουμε το δικό του που μας το προτείνει για συμπόρευση, αφού η ζωή είναι αυτή που λύνει και ξεπερνά διαφωνίες και λειαίνει τις γωνίες των διαφορετικών απόψεων,  στην κοινή μας τακτική προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για την

ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις μελλοντικές μικρές και μεγάλες ανατροπές του καπιταλιστικού συστήματος, μέχρι την τελική νίκη του λαού!

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένη αρκετά πριν πάρει τις εκλογές του 2015 και σχηματίσει κυβέρνηση με τον Καμμένο. Ο πρόεδρός του και τα κορυφαία στελέχη του γνώριζαν πολύ καλά προς τα πού θα τραβήξουν ως κυβέρνηση και αυτό είχε φανεί ένα χρόνο πριν, από τις πολιτικές αποφάσεις των κεντρικών καθοδηγητικών οργάνων του , από τις οποίες διαφαινόταν ότι όταν γίνει κυβερνητική εξουσία αυτήν θα την ασκήσει με όρους διαχείρισης του αστικού συστήματος και όχι όρους κινήματος. Και αυτό έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές με τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη προς τους δανειστές της χώρας μας και τα γεράκια της ΕΕ ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί τις μνημονιακές υποχρεώσεις της», πετάγοντας στην άκρη το σύνθημα  «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με

ένα νόμο και ένα άρθρο», μέχρι που έφτασε ο Ιούλιος της υπογραφής και του νέου μνημονίου, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα αεροδρομίων, τρένων, αέρα, γης και θάλασσας, της ίδιας μας της ζωής και έτσι πέταξε στις λάσπες και το άλλο του σύνθημα με το οποίο έπεισε τις καταταλαιπωρημένες ψυχές να τον ψηφίσουν, το «δεν χαρίζουμε καμιά ανθρώπινη ζωή για χατίρι του ευρώ»!

Απέναντι σε όλα αυτά βρισκόταν το ΚΚΕ με συνέπεια και οι παρατάξεις του που ήταν στο πλάι του λαού αποδεδειγμένα. Γι αυτό ξαναλέω ότι καλώ τους συντρόφους που μας ένωσαν στο παρελθόν κοινοί πόθοι, προσδοκίες και αγώνες και σήμερα βρίσκονται σε αναγκαστική «πολιτική απραξία» είτε έχουν ακόμη ελπίδες ότι κάτι καλό μπορεί να βγεί από το χώρο και το κόμμα της τάχα μου αριστεράς και που προβληματίζονται με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε πέρα τις όποιες πικρίες και μικροαντιθέσεις έχουμε, γιατί η  συμπόρευση και η ψήφος στη Λ.Σ στην Περιφέρεια και τους

δήμους δεν σημαίνει και κατ΄ανάγκη πολιτική συμφωνία μας με το ΚΚΕ, αλλά υπηρετεί τον τακτικό στόχο της αντίστασης και ανυπακοής μας σε όλα αυτά που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς οι ξεπουλημένες πολιτικές ηγεσίες, οι μεγαλοκαιφαλαιούχοι, τα λόμπι και τα οικονομικά τραστ!

Στο δήμο Νότιας Κυνουρίας, στο δήμο μας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λ.Σ. είναι ο πολύ γνωστός συμπολίτης μας και αγωνιστής Νίκος Χείλαρης, ο Παπαλέκας,  ως επικεφαλής, μαζί με τους άξιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, που με την πολιτική τους συνέπεια διεκδικούν την ψήφο μας για να μεταφέρουν  στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τις θέσεις της Λ.Σ. που βρίσκονται μακριά από «τα καμπανάκια κάθε εξουσίας» τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τους πόθους μας για μια ζωή, μια καθημερινότητα διαφορετική και ανθρώπινη!

αλλά και  και στους δήμους, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας στα συμβούλια που θα εκλεγούν.

  • Για να δυναμώσει η φωνή μας στα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο!
  • Όλοι μαζί να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα συμβούλια για τις ανάγκες των πολλών για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που ενισχύουν τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών του συστήματος!
  • Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που σκοτώνει τις ζωές μας και μαυρίζει το μέλλον των παιδιών μας!
  • Αντίσταση και ανυπακοή, πέρα από υπαρκτές διαφορές που μπορεί να έχουμε όλοι μας. Πολλές φορές αυτές οι διαφορές είναι και πλούτος και δύναμη  και αυτό κάνει τη διαφορά. Είμαστε εδώ. Μέχρι να κοκκινίσει η ανατολή!
  • Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους ΣΩΤΗΡΕΣ. Αυτή ‘ναι η ανώτατη ΛΕΥΤΕΡΙΑ, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;;; , είχε γράψει ένας κλασικός των ελληνικών γραμμάτων.

Όσοι είμαστε εδώ απόψε έχουμε απαντήσει! Αντέχουμε! Υπάρχουν και άλλοι, πολλοί, όμως, που πρέπει να το πιστέψουν αυτό για να δούν την μοναδική διέξοδο από τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί που δεκάδες χρόνια αποφασίζουν με απόλυτη σύμπνοια. Και να έρθουν μαζί μας στο δύσκολο δρόμο της ανατροπής, που είναι η μόνη αγωνιστική διέξοδος!

Ας γίνει το πρώτο τους βήμα την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη και να γεμίσουν οι κάλπες των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών με το κόκκινο γαρύφαλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

  • «.... ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περ'σότερα!»
  • Καλούς αγώνες για το δίκιο, καλή δύναμη!»

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΡΗΣ: Θέλουμε δήμο και περιφέρεια που να είναι 100% συμπολίτευση στις πραγματικές ανάγκες  του λαού μας.

 Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Ν. Κυνουρίας Νίκου Χείλαρη, ο οποίος είπε:

Συμπατριώτισσές -τες ,σας καλούμε τη Κυριακή να ενισχύσετε, αποφασιστικά, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης  στο δήμο και την περιφέρεια που στηρίζει το Κ.Κ.Ε.

Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια γιατί ποτέ δεν υποσχεθήκαμε εύκολες λύσεις, ποτέ δεν σας είπαμε ψέματα, ποτέ δεν κάναμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με το λαό στη γωνία.

 Δεν γνωριζόμαστε σήμερα μαζί σας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να αναδεικνύουμε τα μεγάλα αδιέξοδα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Δεν έχουμε σταματήσει στιγμή την διεκδίκηση, ώστε οι δήμοι να μην χαρατσώνουν τον λαό.

Τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες τα έχουν ήδη προπληρώσει πολλαπλάσια, μέσω της ληστρικής άμεσης και έμμεσης φορολόγησης. Όμως δεν επανέρχονται στους ίδιους, δηλαδή στο λαό μέσω των υπηρεσιών, αν και το 95% των κρατικού προϋπολογισμού προέρχεται από την φορολόγηση λαϊκών στρωμάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων προωθήτε μέσω αναπτυξιακών νόμων, επιχορηγήσεων κτλ. στους μεγάλους επιχειρηματίες κατ’ εντολή της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Πολύ λίγα χρήματα δίνονται στο λαό για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Θέματα-προβλήματα που αφορούν τον δήμο μας:

  1. Νερό: Είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθεί το απαρχεομένο δίκτυο μεταφοράς του πόσιμου νερού, δηλαδή να αλλαχτούν όλες οι καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες σε όλο το δίκτυο το δήμου όπου υπάρχουν. Παρότι ο δήμος ξόδεψε 1.000.000€ και άλλα τόσα περίπου για το δίκτυο του Τυρού χωρίς να λύσει το πρόβλημα της ποιότητας του νερού.

Δεν δικαιολογείτε να μην έχει εκπονήσει μελέτη να πάει  νερό στο Κρυονέρι, στο Φωκιανό που τόσο διαφημίζεται, στη Βασκίνα και στο Τσέρφο.

Μείωση της τιμής του νερού τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης.  Κατάργηση του ΦΠΑ όπως ίσχυε πριν το 2011. Να γίνει κλειστό κύκλωμα άρδευσης στον κάμπο του Λεωνιδίου και να μειωθεί η τιμή του νερού στο μισό της άρδευσης. Δεν δικαιολογιέται οι παραγωγοί να πληρώνουν 14€ την ώρα και ο δήμος δεν έχει  κανέναν μόνιμο υπάλληλο για την  άρδευση να λέει ότι μπαίνει μέσα.

  1. Παιδεία: Οι σπουδές ακόμα και απ’ το Δημοτικό κοστίζουν για τους γονείς δυσβάστακτα ποσά. Γεγονός που μας οδηγεί στα παλαιά τας χρόνια όπου η μόρφωση ήταν υπόθεση των πλουσίων.

Το παλιό κτίριο  του Γυμνασίου που έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο και είναι άκρως επικίνδυνο για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ. που είναι κατασκευή του 1970 μετά τον σεισμό του 2007 με έκθεση του ΟΣΚ του 2008 έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και χρίζει επισκευής. Όχι δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι και σήμερα αλλά υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Άσε που οι μαθητές του Γυμνασίου κάνουν μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ κτίρια, υπάρχουν δύο  τουαλέτες με τσίγκους από πάνω μία για μαθητές και μία για μαθήτριες. Όπως επίσης και το Νηπιαγωγείο ,αυτό δεν είναι μόνο ΠΡΟΚΑΤ από το 1985 αλλά είναι και από αμίαντο. Αλήθεια, λίγο φιλότιμο δεν έχουν όταν έχουν πάνω από 5εκ.€ για επισκευές του παλιού σχολείου της Βασκίνας και του παλιού Γυμνασίου. Τη μονή Ταξιάρχη-Μούρα στο Παλιοχώρι 4εκ. και μία σειρά άλλα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει. Εμείς δεν λέμε να μην γίνουν αλλά κάντε ιεράρχηση εσείς, ποιο από αυτά που ανέφερα έχει προτεραιότητα;

  1. Απορρίμματα: Από το 2010 και πιο πριν βαράγανε τα νταούλια για την διαχείριση τω απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Η περιφέρεια και οι δήμοι σφύριζαν αδιάφορα λες και δεν τους ένοιαζε.

Κατ’ επανάληψη είχαμε θίξει το θέμα των απορριμμάτων στο περιφερειακό/δημοτικό συμβούλιο και λέγαμε ότι δεν συμφωνούμε να υπογραφεί «Σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ». Εμείς τα λέγαμε, εμείς τα ακούγαμε, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο δημόσιο φορέα χωρίς καμία ανάμιξη ιδιωτών, ο φορέας αυτός θα κάνει τις χοροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια χρησιμοποιώντας την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας και μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό του λαό .

Σήμερα που μιλάμε πληρώνουμε 80,5€ το τόνο εκτός από τη συλλογή, τη μεταφορά και τα πρόστιμα και τις ρήτρες ποιότητες και ποσότητας. Συμπατριώτες –τησες είναι να τρελαίνεσαι.

 Να ξεκινάνε τα απορρίμματα από το Μαρί-Κοσμά-Άγιο Βασίλη- Πλατανάκι για να πάνε στη Νέα Κίο με τα απορριμματοφόρα  του δήμου, φανταστείτε τι κόστος έχουν και τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς, δηλαδή οι δημότες. Άρα 80,50+ΦΠΑ στη πόρτα της ΤΕΡΝΑ «Παλιόχουνη» + μεταφορά περίπου 300 χιλιόμετρα + μάζεμα θα ξεπεράσουν τα 300€ ο τόνος λίαν επιοικός.

  1. Οριοθέτηση ρεμάτων-ποτάμιών αιγιαλού και παραλίας: Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση που ήδη έχει καθυστερήσει, παρότι ο δήμος έχει πληρώσει 200.000€ για την οριοθέτηση του Δαφνώνα στον Πάρνωνα Α.Ε. και να μην πετάει το μπαλάκι η μία υπηρεσία του δημοσίου στην άλλη επικαλούμενη διάφορες αιτίες. Άνοιγμα επίσης κάθετων δρόμων προς την παραλία. Άλλωστε και ο νόμος το επιτάσσει, ανά 300 μέτρα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα και όχι να απαγορεύουν όπως στα Πούλιθρα που κλείνουν την πρόσβαση στη θάλασσα και ο δήμος πέρα βρέχει.
  2. Ανεμογεννήτριες: Τεκμηριωμένα έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας με τη ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας με το κλείσιμο των λιγνητικών μονάδων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας με τη παραχώρηση του Δικτύου Μεταφοράς Ρεύματος στους ιδιώτες που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Όπως με την  εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα και σε όλα τα βουνά της Πελοποννήσου. Βέβαια, ας μην ξεχνιόμαστε ότι είναι επιταγή της Ε.Ε. η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Εδώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν ζεστό χρήμα από το κράτος, όταν ο λαός πληρώνει υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ είναι κοινωνικό αγαθό.  Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο αντιτάσσεται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αλλά έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται να μην βάλουν πάνω από τα κεφάλια μας αυτά τα τεράστια αιολικά συγκροτήματα.

Με πρωτοβουλία της  Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο παρουσιάσεις για τις αρνητικές συνέπειες των ανεμογεννητριών τόσο στο περιβάλλον όσο και στο κοινωνικό σύνολο, στον Κοσμά και στο Λεωνίδιο ,

 έχουν συγκεντρωθεί 2.000 υπογραφές περίπου, έχει συγκροτηθεί 15μελή επιτροπή αγώνα και συνεχίζουμε τον αγώνα.

  1. Γεωργία- κτηνοτροφία: Σχεδόν ο μισός κάμπος το Λεωνιδίου μένει ακαλλιέργητος εξαιτίας από την μία της ακρίβειας στα λιπάσματα, στο ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο, στους σπόρους, στα φυτοφάρμακα που το κόστος της παραγωγής για τους αγρότες είναι μεγαλύτερο από την τιμή πώλησης και από την άλλη εξαιτίας της πολιτικής της Ε.Ε. έχουν οδηγήσει στην αύξηση της φορολογίας,

όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη φτώχια και τον αφανισμό.

Ενώ από τη μία οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές για τους παραγωγούς  και πολύ υψηλότερες για τους καταναλωτές. Το περιβόητο συσκευαστήριο αλλά και τα σφαγεία, δύο έργα ακριβοπληρωμένα, από τότες που κατασκευάστηκαν δεν έχουν λειτουργήσει, τα μηχανήματα απαξιώνονται και το συσκευαστήριο χρησιμοποιείτε ως κατάστημα γεωργικών εφοδίων, τα δε σφαγεία σαν αποθήκη.

Ο συνεταιρισμός υπολειτουργεί και παρότι από δεκαετία του ’90 η μελιτζάνα έγινε Π.Ο.Π. προϊόν, δεν υπήρξε καλυτέρευση για την εμπορική αξιοποίηση της.

  1. Τουρισμός: Μόνο ο τουρισμός δεν επαρκεί για την οικονομική επιβίωση του τόπου. Πολύ περισσότερο που τα τοπικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δεν έχουν προτεραιότητα στη τουριστική και επισιτιστική κατανάλωση της περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχει το αντίδοτο της βραχυχρόνιας μίσθωσης κα υπάρχει κάποια σχετική αισιοδοξία. Όμως ήδη παρουσιάζονται οι πρώτες παρενέργειες, όπως φάνηκε από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στην Δ.Ε.Θ. για επιπλέον  φορολόγηση της, αλλά και οι ελλείψει; Σε κατοικίες για μακροχρόνια μίσθωση. Εξάλλου, προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη είναι η βελτίωση σημαντικών έργων υποδομής, δρόμων, λιμανιών, θαλάσσιας συγκοινωνίας κτλ.

Έργα που λείπουν από την περιοχή μας. Τέλος, από την πολιτική τους ατζέντα λείπουν οι εργαζόμενοι του χώρου και τα λαϊκά στρώματα που οι λέξεις διακοπές και τουρισμός είναι άγνωστες.

  1. Υγεία: Η Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές έχει αναφερθεί στα προβλήματα του Κέντρου Υγεία Λεωνιδίου, του περιφερειακού ιατρείου στον Τυρό και του Περιφερειακού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, όπου καταλήγουν όλα τα περιστατικά υπερ υγείας. Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού υπολειτουργεί.

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, εξυπηρετούν  μόνο δύο γιατροί ειδικότητας που είναι αδύνατον να καλύψουν όλες τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, επισκέπτες γιατροί ειδικοτήτων από το Παναρκαδικό δεν έρχονται γιατί αντίστοιχες ελλείψεις υπάρχουν και εκεί. Το μικροβιολογικό εργαστήριο λόγω έλλειψης αντιδραστήρων, υπολειτουργεί. Τους θερινούς μήνες λόγω τουρισμού υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας, που τελευταία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προσπαθούν να τις καλύψουν με στρατιώτες πενταετούς θητείας, ανεκπαίδευτους, που εν τέλει κοστίζουν περισσότερο από την πρόσληψη μονίμου και εκπαιδευμένου προσωπικού. Για προληπτική ιατρική, παιδιάτρους, οδοντίατρους ούτε συζήτησή βέβαια. Όπως και για την κοινωνική πολιτική, τα Α.ΜΕ.Α. κτλ., όπου οι παροχές είναι επιεικώς απαράδεκτες.

  1. Βιολογικός καθαρισμός: Χωρίς ακόμα καλά καλά να έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός εντός του οικισμού του Λεωνιδίου μας έστειλε ραβασάκι ο δήμος ότι το 2ο τετράμηνο του 2022 όλα τα ακίνητα θα χρεώνονται με τα τέλη χρήσης δικτύου και τα τέλη της αποχέτευσης, χωρίς να έχει πάρει καμία τέτοια απόφαση το Δ.Σ.

Η χρέωση γίνεται βάσει του υδρομετρητή και χρεώνονται όλα τα κυβικά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι όλη η κατανάλωση του νερού δεν πάει στην αποχέτευση , με άλλα λόγια μας αναγκάζουν να μην έχουμε ούτε κήπους ,ούτε λουλούδια , ούτε να πλένουμε τις αυλές και η ποιότητα ζωής που τόσα χρόνια μας ζαλίζουν που πάει.

 Προχθές ,την Δευτέρα 2/10/2023 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για τη παραχώρηση στη μοναδική εταιρία που συμμετέχει στην προκήρυξη ηλεκτρικού διαγωνισμού για 12 μήνες, επειδή όμως αναφέρεται κατά γράμμα «επειδή ο δήμος δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό με τις απαιτούμενες γνώσεις για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Ε.Ε.Λ.». Η ανάθεση γίνετε τμηματικά με ότι αυτό σημαίνει και το αρχικό κόστος είναι 186.600€, και το κόστος πάλι στις πλάτες των δημοτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από την προηγούμενη ερώτηση για το προσωπικό που θα χρειάζεται για το βιολογικό, έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα αν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας και κόστος λειτουργίας, απάντηση μηδέν. Σε παλαιότερη παρουσίαση και συζήτηση οι τότε κρατούντες μας έχουν απαντήσει , είτε κατασκευαστεί, είτε όχι, θα πληρώσετε! Ή το όποιο κόστος ή τα πρόστιμα της Ε.Ε. και εδώ βάζουμε θαυμαστικό και τρεις τελείες.

  1. Ιστορικός τόπος: Επανειλημμένα με ερωτήσεις έχουμε αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτει από το χαρακτηρισμό του Λεωνιδίου εκτός από παραδοσιακό οικισμό και ως ιστορικού τόπου. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού, που υπάρχουν στις υπηρεσίες και όχι μόνο στην έκδοση άδειας. Το κόστος αυξάνεται υπέρμετρα λόγω απαιτούμενου και εξειδικευμένων εργασιών και υλικών. Ιστορικός τόπος λοιπόν χωρίς πεζοδρόμια!!!
  2. Δημογραφικό: Μετά το προχθεσινό καμπανάκι που χτύπησε η ΕΛΣΤΑΤ για τη μεγάλη μείωση του πληθυσμού το 2022 και τις δυσοίωνες προοπτικές που διαφαίνονται θα τονίσουμε και τα αποτελέσματα της απογραφής για το δήμο το 2021 που είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικά. Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τη Νιρβάνα μας;

Αυτά τα προβλήματα θα οξύνονται και μετά τις εκλογές, όσο  οι δήμοι, οι περιφέρειες , οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα θα λιβανίζουν την Ε.Ε. και τη πολιτική της.

Το οδικό δίκτυο σε όλο το δήμο θέλει συντήρηση. Ειδικά στα απομακρυσμένα χωριά Παλιοχώρι, Πλατανάκι, Βλυσιδιάς, κάμπου του Λεωνιδίου χρήζουν άμεσης επισκευής. Καθώς επίσης και οι αγροτικοί δρόμοι .Έργα αντιπλημμυρικά ούτε κουβέντα, τα περισσότερα ρέματα είναι ακαθάριστα.

Αντιπυρικές ζώνες δεν έχουν φτιαχτεί πουθενά σε όλο το δήμο. Έλεγχος για αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων όλου του δήμου τίποτα.

Οι αλλαγές, η ανατροπή που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι μπορούν να έρθουν μόνο με οργάνωση και αγώνα παντού. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε με την ψήφο μας στην πολιτική που έχει ρημάξει τις ζωές μας. Τα κριτήρια της ψήφου μας δεν μπορεί να είναι αλλά από τα προβλήματα της ζωής μας, τη φτώχεια, την ακρίβεια της φορολογίας. Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο με την έλλειψη προσωπικού δεν λύνονται με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις αλλά με μόνιμο και ειδικευόμενο προσωπικό, που θα πρέπει να προσλάβει ο δήμος και όχι να έχουν σε ομηρία τους εργαζομένους.

Λένε συνειδητά ψέματα αφού όλοι μαζί φιλελεύθεροι και ψευτοαριστεροί έχουν βάλει τα θεμέλια της Ε.Ε., ψήφισαν το Μάαστριχτ, τις συνθήκες της Λισαβώνας και του Άμστερνταμ με τις οποίες καθορίστηκαν οι αντιλαϊκοί στόχοι και οι ανάλογες πολιτικές. 

Δώσαμε τη μάχη στον δήμο και στην περιφέρεια  στηρίζοντας αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις-ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας. Φέραμε για συζήτηση και στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο αιτήματα κατοίκων, φορέων ,σωματείων κ.α. καταφέρνοντας συχνά να αποσπούμε επιμέρους λύσεις. Από τις τελευταίες ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο στις 25/7/2023 «Τι σχέδιο έχει ο δήμος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πλημμύρες, πυρκαγιά, σεισμό, καύσωνα). Αν έχει γίνει καταγραφή αναπήρων και τέλος πάντων όσων συμπολιτών μας χρίζουν βοήθεια». Απάντηση τίποτα.

Οι δύο άλλοι συνδυασμοί παρά τις επιμελούς διαφωνίες, συμφωνούν στα κυριότερα, ότι η πολιτική της κυβέρνησης που απορρέει από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. πρέπει να υλοποιηθεί και απ’ ότι φαίνεται αυτό κάνουν.

Είναι ανάγκη λοιπόν ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης τη Κυριακή το βράδυ να βγει πιο ισχυρός, ώστε τα λαϊκά στρώματα από καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται και περνάει όλο και περισσότερο μέσα από τους κρατικούς θεσμούς της τοπικής διοίκησης.

Δεν θέλουμε ο δήμος και η περιφέρεια να είναι η σκληρή συνέχεια ενός απάνθρωπου κράτους που δεν υπολογίζει την  ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων , πράγμα που ζήσαμε τόσο έντονα τον τελευταίο καιρό.

Θέλουμε δήμο και περιφέρεια που να είναι 100% συμπολίτευση στις πραγματικές ανάγκες  του λαού μας.

Συμπατριώτες κάντε ένα βήμα μπροστά! Δώστε δύναμη στη δύναμη σας ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην  περιφέρεια

                                                                                                 Γεια σας!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...