Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προεκλογική συγκέντρωση Λαϊκής Συσπείρωσης Τρίπολης στην πλατεία Πετρινού

Προεκλογική συγκέντρωση Λαϊκής Συσπείρωσης Τρίπολης στην πλατεία Πετρινού

Σε κλίμα μαχητικότητας, παρά τη βροχή, έγινε την Κυριακή 01/10 συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τρίπολης», δίπλα στο προεκλογικό κιόσκι του Συνδυασμού στην πλατεία Πετρινού. Η συγκέντρωση σάλπισε το εφαλτήριο για ένταση της πολιτικής δράσης την τελευταία εβδομάδα ης προεκλογικής περιόδου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νίκος Θεοδωράκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοσιογράφος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης», Θάνος Πουρνάρας, γιατρός (ειδικευόμενος ψυχιατρικής) στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια. Επεσήμανε την ανάγκη, να καταδικαστεί η πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» και να το «πάμε αλλιώς», εκλέγοντας περισσότερους  κομμουνιστές – αγωνιστές δήμαρχους και περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς σύμβουλους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου κι αν πήγαμε οι υποψήφιοι, οι συμπατριώτες μας στην Αρκαδία μας δέχτηκαν με σεβασμό και μας εμπιστεύτηκαν τις προσδοκίες τους που τόσα και τόσα χρόνια παραμένουν ανικανοποίητες από τους «μεγάλους μονομάχους» που υφαρπάζουν την ψήφο τους κάθε φορά με υποσχέσεις για ανάπτυξη του τόπου μας και καλυτέρευση της ζωής μας ……. Το συμπέρασμα που εύκολα μπορεί να βγει είναι ότι όλοι αυτοί οι σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, συμφωνώντας επί της ουσίας με το μοντέλο της τάχα «ανάπτυξης» δήμων και Περιφέρειας διαφωνούν κατ’  ουσία –και μόνο- στο ποιος θα διαχειριστεί ως εξουσία τις προειλημμένες  αποφάσεις των κεντρικών εξουσιών! Στα τελευταία 30 χρόνια που ζω στην Αρκαδία, παρακολουθώντας τη δράση και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. στην Αυτοδιοίκηση εκτιμούσα τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα των στελεχών της που ήθελαν και βρίσκονταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών διεκδικήσεων με σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Γι αυτό, λοιπόν, συμπορεύτηκα μαζί της και από αυτό το βήμα καλώ τους προοδευτικούς πολίτες, τους αριστερούς πολίτες, τη μεγάλη πλειοψηφία, να πάρουμε την υπόθεση του μέλλοντος αυτού του τόπου στα χέρια μας, και να συνταχθούμε και συμπορευτούμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους δήμους, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας στα συμβούλια που θα εκλεγούν.»

Ολόκληρη η κεντρική ομιλία που έκανε ο Θάνος Πουρνάρας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης:

«Είμαστε σήμερα εδώ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή μας. Σε 7 μέρες από τώρα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια και για τον Δήμο στην Τρίπολη μπορούν να πάνε και θα πάνε πάρα πολύ καλά, να γεμίσουμε τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα.

Μπορούμε να κάνουμε όσους μας κάνουν τον βίο αβίωτο, να το φυσάνε και να μην κρυώνει, και ταυτόχρονα ο λαός μας να χαμογελάσει και να πάρει κουράγιο για να δυναμώσει τον αγώνα του.

Εμείς, όπως τραγουδάει και η νεολαία μας, είμαστε «από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά», από αυτούς που «δεν κάνουμε τσιμουδιά όταν πέφτουνε κορμιά».

Ακούσαμε αυτές τις μέρες πολλά. Έβαλε λέει μπροστά στο ακριβό του εκλογικό κέντρο, με φώτα, κάμερες γερανούς, ελιές στην εξέδρα, ο Τζιούμης το δήθεν κυρίαρχο δίλλημα των εκλογών: «Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης;». Απάντησε μετά ο Σμυρνιώτης αντίστοιχα από το δικό του «παλατάκι», μαλώσανε λίγο για το ποιος είναι πιο «ικανός», «τεχνοκράτης», «ορεξάτος» κλπ, βγάλανε και με το γάντι λίγα άπλυτα στη φόρα ο ένας για τον άλλο. Τόσο όσο να μην κόψει η σούπα. Παρεμπιπτόντως ο Δήμος να ξέρετε αρνήθηκε να μας δώσει σήμερα την εξέδρα για τη συγκέντρωση.

Αυτοί λένε «Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης». Το πραγματικό δίλλημα είναι «Εμείς ή Αυτοί», «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας».

Ναι το λέμε καθαρά ο Τζιούμης, ο Σμυρνιώτης, ο Πτωχός, ο Τατούλης και οι λοιποί στην Περιφέρεια θα κάνουνε «μόκο» και θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή, την εχθρική για τον λαό πολιτική, ενώ εμείς δεν θα κάνουμε! Θα είμαστε μαζί, δίπλα στον λαό, στις αγωνίες και τα βάσανά του, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του.

Όπως άλλωστε έγινε και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η αγωνιστική εγγύηση ότι τα αληθινά προβλήματα του λαού, των εργατών, των αγροτών, της νεολαίας θα αναδεικνύονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήμασταν και θα είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική.

Είναι στο χέρι λοιπόν της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας στον δήμο μας, στην Τρίπολη, να αποφασίσει πόσο θα ισχυροποιηθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης», πόσους Δημοτικούς Συμβούλους θα έχει, ώστε να αναδεικνύονται αυτά τα προβλήματα.

Εμείς του λέμε, έχεις τώρα μια ευκαιρία: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη επιλογή που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικά και άλλα ξένα προς τον λαό συμφέροντα. Η μόνη της δέσμευση, η μόνη της εξάρτηση είναι οι λαϊκές ανάγκες, είναι οι ζωές των πολλών. Και για αυτές τις ανάγκες, για αυτές τις ζωές, των εργαζομένων, των αγροτών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των παιδιών μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται πως θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις, για να φρενάρουμε αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για να έχουμε κατακτήσεις, για να κάνουμε ρωγμές στο αντιλαϊκό τσουνάμι, να συγκρουστούμε με τις αιτίες των προβλημάτων, να γίνει η ζωή του λαού καλύτερη οπωσδήποτε και με τη δική του συνδρομή και συμμετοχή.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Σε αυτόν τον αγώνα, ο λαός μας μπορεί να έχει έναν δυνατό σύμμαχο στο πλευρό του. Τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Δηλαδή, είναι στο χέρι του λαού να μην προσθέσει άλλον έναν αντίπαλο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει, την κυβέρνηση της ΝΔ, τη βολική συμπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, την εργοδοσία, συνολικά το αντιλαϊκό κράτος.

Ναι, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν είναι ούτε «καλλιστεία», ούτε «πασαρέλα». Αφορούν πολύ ζωτικά, εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Αυτά τα προβλήματα και για ποιον λόγο υπάρχουν και διογκώνονται, προσπάθησε να αναδείξει μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο. Πράγματι, ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για τα αληθινά και οξυμένα θέματα που αφορούν τον λαό μας, το μέλλον των παιδιών μας, την αγωνία του συνταξιούχου, συνολικά των βιοπαλαιστών;

Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες γεμίσαμε σωτήρες παλιούς και νέους, που μας βομβαρδίζουν με χιλιάδες φυλλάδια, εκθέσεις ιδεών. Άλλος «θα πάει το Δήμο μπροστά», άλλος θα τον σηκώσει ψηλά, άλλος θα τον κάνει όμορφο, ότι θέλει ο καθένας.

Ακούσατε κανέναν να μιλάει για το Νοσοκομείο και το ΚΥ, το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου, την εγκατάλειψή του, τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό; Κάνανε τις προάλλες φιέστα 20 νοματαίοι από περιφέρεια και δήμο για κάποιους απινιδωτές που παρέδωσε η Περιφέρεια. Σχεδόν με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η παράδοση – παραλαβή. Αναγκαίο, ναι, είναι σημαντικό σε αθλητικούς και άλλους χώρους να υπάρχουν. Τον ασθενή ποιος θα τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ στενάζει και η κοροϊδία περισσεύει. Οι νέοι οδηγοί ΕΚΑΒ που έβαλε η κυβέρνηση από σώματα ασφαλείας δεν έχουν καμία εκπαίδευση, είναι επικίνδυνοι για αυτή τη δουλειά. Βγάλανε κονδύλι και δώσανε τα εξιτήρια του Νοσοκομείου σε ιδιωτικό ΕΚΑΒ. Στην περιοδεία που κάναμε στο Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι μας τόνισαν ότι αυτό αποδεικνύεται τελικά πιο ακριβό από την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Τόλμησε κανένας να πει ότι χρειάζεται συνολική σύγκρουση με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

Μίλησε κανείς τους για την ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική της ανταποδοτικότητας, για να μην πληρώνει ο λαός για τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ακούσατε κανέναν να μιλάει για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, έργα άρδευσης, εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, ταμιευτήρες νερού και λοιπές υποδομές.

Είναι ντροπή η Τάκα 50 χρόνια τώρα να αξιοποιείται μόνο από τα πουλιά και ο κάμπος να διψάει. Το υδατοδρόμιο και τα υδροπλάνα στην Τάκα, που σχεδιάζουν, δεν είναι καν πρωτότυπη κοροϊδία. Θυμίζω τον γνωστό Άδωνη και τις δηλώσεις του ότι το Αιγαίο θα γεμίσει υδροπλάνα. Φέτος όλες οι αγροτικές καλλιέργειες επλήγησαν από την έλλειψη νερού. Μόνο από την πατάτα έλειψαν πάνω από 8 χιλιάδες τόνοι από την παραγωγή.

Εμείς βάζουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα λαϊκά προβλήματα:

  • Την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος με τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.
  • Το δικαίωμα της νεολαίας στην ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην ανάπαυση.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.

Μας λένε κάποιοι καλοπροαίρετα «μα αφού όλα αυτά δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου». Το λέμε καθαρά, καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να εγκαταλείψει όλους αυτούς που θέλουν τα κριτήρια για τις εκλογές να γίνονται τόσο ευτελή που πιο κάτω να μην έχει. Να απορρίψει τα στημένα ξεκατινιάσματα που κρύβουν τις βαθύτερες συμφωνίες για τα μεγάλα θέματα.

Για εμάς ο Δήμος είναι οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία που ζει και εργάζεται στο Δήμο. Άλλωστε, εμείς είμαστε ο μόνος συνδυασμός που θέλουμε τον λαό στο προσκήνιο των γεγονότων, να κατεβαίνει στον δρόμο, να παίρνει μέρος στον σύλλογο, στο σωματείο, στον φορέα, εκεί να συζητιούνται όλες οι απόψεις και να αποφασίζουμε πώς αγωνιστικά και διεκδικητικά θα παλεύουμε για αυτά που μας στερούν.

Ποιανού «αρμοδιότητα» είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, θάφτηκαν στη λάσπη. Ποιανού αρμοδιότητα οι πυρκαγιές και η πλήρης έλλειψη αντιπυρικής προστασίας. Ποιανού αρμοδιότητα είναι το έγκλημα στα Τέμπη. Υπεύθυνη, «αρμόδια» είναι η πολιτική του «πάμε και όπου βγει». Η πολιτική ενός κρατικού μηχανισμού εχθρικού απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, μέρος του οποίου είναι και η τοπική διοίκηση.

Οι υπόλοιποι Συνδυασμοί συμφωνούν, ταυτίζονται με την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική. Ακολουθούν κατά τα γράμμα αυτό που δήλωσε και ο πρωθυπουργός ότι για να πάει η χώρα δήθεν μπροστά, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες πρέπει να έχουν το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Την τελευταία τετραετία οι δυνάμεις της ΝΔ-ΣΥΡ-ΠΑΣΟΚ την υλοποίησαν, αυτή την πολιτική, από κοινού, σαν ενιαία κυβερνητική παράταξη, στο Δήμο Τρίπολης. Τώρα μπροστά στις εκλογές με ευκολία συγχωνεύτηκαν από έξι σε δύο κοινά ψηφοδέλτια.

Πού αλλού φαίνεται η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση των υπόλοιπων συνδυασμών στην αντιλαϊκή τους κατεύθυνση, αλλά και στις συμφωνίες μεταξύ τους; Με τις μεταγραφές που γίνονται από τον έναν συνδυασμό στον άλλο με χαρακτηριστική ευκολία, με το ότι στην κυριολεξία όλοι πάνε με όλους; Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Όταν τους το λες, λένε εντάξει είναι δικαίωμά μου, Ωραία δικαίωμά σου είναι, αλλά και μας δικαίωμα και υποχρέωσή μας είναι να σας αποκαλύπτουμε, να λέμε πως πάτε να κοροϊδέψετε τον λαό, αλλά δεν θα τα καταφέρετε.

…και φυσικά κάπου εκεί, για να δέσει και το γλυκό, εμφανίζονται και οι φασίστες. Το κερασάκι στην τούρτα. Το «κόσμημα» των ψηφοδελτίων τους. Όλοι έχουν και από έναν. Ο κατήφορος φυσικά δεν έχει πάτο... Όμως, ας το πάρουν απόφαση μια και καλή. Δεν χωράνε οι φασίστες, αλλά και όσοι τους περιθάλπουν και τους ανέχονται. Καλούμε λοιπόν κάθε λαϊκό, κάθε άνθρωπο που νοιώθει αριστερός, να τους εγκαταλείψει, να απορρίψει συνολικά τις άθλιες συνδιαλλαγές.

Φίλοι και Σύντροφοι

Όλοι τους είναι από την ίδια αντιλαϊκή κοίτη. Όλοι αυτοί συμφωνούν, ταυτίζονται στη βασική αντιλαϊκή κατεύθυνση που θέλει τους δήμους να υποχρηματοδοτούνται από το κράτος. Θα συνεχίσουν να ψηφίζουν από κοινού προϋπολογισμούς που θα καταρτίζονται σύμφωνα με τη γνωστή κατεύθυνση κόστους - οφέλους. Δηλαδή τη γνωστή φρικιαστική λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πρώτη φωτιά να καιγόμαστε και στην πρώτη ψιχάλα να πνιγόμαστε. Που οδηγεί στη διαρκή περιστολή των δικαιωμάτων μας. Που ο βασικός της πυρήνας είναι πως τα έργα που αφορούν τη ζωή του λαού δεν είναι επιλέξιμα. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των κυβερνήσεων που φέρνουν νόμους να δουλεύουμε 13ωρα.

Στην Τρίπολη θα συνεχίσουν να καταρτίζουν τεχνικά προγράμματα που θα δίνουν προτεραιότητα σε έργα που έχουν ανάγκη, για την κερδοφορία τους, οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αφήνουν στην άκρη έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία της ζωής του λαού, όπως αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και το Δημόσιων Κτιρίων.

Θα συνεχίσουν να ανοίγουν δρόμο για την κερδοφορία των ομίλων. Καινούργια συγκροτήματα ΑΠΕ θα προστεθούν σε αυτά που ήδη μας κυκλώνουν. Αποθήκες ρεύματος με τις τεράστιες μπαταρίες λιθίου, ήδη έχουν αδειοδοτηθεί στη Δόριζα, την Παλαιόχουνη και την Τεγέα.

Θα συνεχίσουν να διαθέτουν εκατομμύρια για αναπλάσεις στο Κέντρο και λίγο πιο έξω οι κάτοικοι ζουν σε δρόμους άβατους, στενούς, με στενά ή καθόλου πεζοδρόμια συχνά και αδιέξοδους. Σε κακή κατάσταση βρίσκονται και οι αγροτικοί δρόμοι και οι δρόμοι στις τοπικές κοινότητες.  

Τα λίγα που κάνουν, όπως ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ στα σχολεία, που τις έχουν πολυδιαφημίσει, είναι αυτονόητα. Και αυτά όμως είναι πυροτεχνήματα, δεν εντάσσονται σε σχέδιο, αλλά γίνονται μπαλώματα. Πως είναι δυνατόν ο τωρινός Δήμαρχος να διαφημίζει έργα – παρεμβάσεις σε σχολεία, όταν δεν έχει προηγηθεί καν στατικός, αντισεισμικός τους έλεγχος. 

Φίλοι και Σύντροφοι,

Και οι δύο άλλοι Συνδυασμοί δεν διεκδικούν τίποτα, απλά ανταγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στηρίζουν την μετατροπή της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου σε χαβούζα της Πελοποννήσου.

Για τα σκουπίδια όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές –περιφερειακές αρχές στήριξαν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ  μέσα από τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου, με εξασφαλισμένη την κερδοφορία, με τις προβλέψεις  για ρήτρες ποσότητας και ποιότητας των απορριμμάτων που θα παραδίδονται στην ΤΕΡΝΑ από τους δήμους, και με πρόβλεψη στη σύμβαση αν κάποιος δήμος καθυστερήσει να πληρώσει, να γίνεται κατάσχεση των ποσών από τους κεντρικούς αυτοτελείς  πόρους –(τη χρηματοδότηση του κράτους προς το δήμο).

Χρηματοδοτούν  τεράστια αιολικά –βιομηχανικά πάρκα  και παίζεται το παιχνίδι είτε των αντισταθμιστικών, είτε της συμμετοχής των δήμων και της περιφέρειας Πελοποννήσου σε ενεργειακές κοινότητες όχι όμως με στόχο την κάλυψη των αναγκών (αν ήταν αυτός ο στόχος δεν χρειαζόταν στην Πελοπόννησο να έχουν δοθεί άδειες για παραγωγή που υπερκαλύπτει τις ανάγκες της χώρας), αρκούσαν πολύ λιγότερες, ούτε θα είχε η ενέργεια τιμή απαγορευτική για να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση, ο στόχος είναι η αύξηση των κερδών, γι’ αυτό επιδοτούνται με πολλά δις από τα δάνεια του ταμείου ανάκαμψης.

Μοιράζουν προίκα στα διάφορα αρπακτικά της ενέργειας και στους Ντέμο, Ελπέν και λοιπούς σωτήρες κονδύλια ζωτικά για τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουνε λέει να «δώσουν ζωή» στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κλπ. Μιλάνε για hubφαρμάκου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, και ότι θα φάμε ψωμί, δε θα φτάνουμε για να καλύψουμε τις δουλειές που θα προκύψουν. Μας κουνάνε το δάχτυλο και ρωτάνε «δε θέλετε τις δουλειές, θέλετε έρημη τη ΒΙΠΕ».

Τους απαντάμε: Η πολιτική τους είναι η αιτία της ανεργίας. Φτιάχνουν ανέργους και τους αξιοποιούν για να πιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τους απειλούν με το φόβο της ανεργίας. Πόσο κοστίζουν αυτές οι δουλειές που φέρνουν. Η παραγωγή φαρμάκου είναι παράδειγμα για το πως ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός έχει φροντίσει για την κερδοφορία των φαρμακεμπόρων. Τους δίνει επιδότηση και αντισταθμιστικά για να «επενδύσουν» στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, τους κόβουνε από χρήματα που έπρεπε να επιστρέψουν στον ΕΟΠΠΥ και τους λένε κάντε τα επενδύσεις και έρευνα. Βγάλτε δηλαδή και από εκεί. Από τη μύγα ξύγκι. Ο ΕΟΠΠΥ στενάζει. Τα τελευταία χρόνια το φάρμακο έχει γίνει πανάκριβο με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού και τα κέρδη εκτοξεύονται για τους φαρμακάδες. Είμαστε συνεχώς ευάλωτοι σε ελλείψεις φαρμάκων. Πρόκειται για επενδύσεις με ξένα κόλλυβα και μας τους περνάνε για σωτήρες.

Αγαπητοί Φίλοι και Σύντροφοι

Η πόλη της Τρίπολης βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, αφού όλα τα ρέματα με βασικότερο αυτό του Αγίου Θανάση και του στρατοπέδου, σβήνουν στις παρυφές της πόλης. Οι περιοχές της Τεγέας και της Μαντινείας πλήττονται συχνά από τις πλημμύρες. Αν πέσει η μισή βροχή από αυτή που έπεσε στο Βόλο θα υποστούμε σοβαρές συνέπειες.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι ικανός να μοιράζει σε επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά ανίκανος να πάρει μέτρα ώστε να μην καούμε στην πρώτη πυρκαγιά. Χρειάζεται σύγκρουση, αλλαγή κατεύθυνσης, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να αποκτήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό, ώστε να πραγματοποιεί έργα που μπορούν να καλυτερεύσουν τη ζωή των Δημοτών μας και όχι να δίνονται όλα σε εργολάβους.

Αγαπητοί Φίλοι και Σύντροφοι

Απλώνουμε το χέρι και λέμε στους συνδημότες μας που προβληματίζονται, κάντε το βήμα, ρίξτε Λαϊκή Συσπείρωση στην κάλπη και δε θα το μετανιώσετε. Στείλτε μήνυμα ότι δε συμφωνείτε με όσα μας επιβάλουν. Ενισχύστε τη Λαϊκή Συσπείρωση ώστε να μπορέσουμε από καλύτερη θέση μετά τις εκλογές να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε:

  • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
  • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στα χωριά στις γειτονιές και στη Τρίπολη.
  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για τον λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Δεσμεύσεις - απαλλοτριώσεις και αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου ως κοινόχρηστου για πράσινο και λαϊκές υποδομές.
  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
  • Πρόγραμμα λαϊκής, ασφαλούς, σύγχρονης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια.
  • Ενίσχυση, στελέχωση και πολλαπλασιασμό των δομών πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης για τους τοξικοεξαρτημένους.
  • Ουσιαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών.
  • Χώρους προστασίας των αδέσποτων, δημοτικά κτηνιατρεία και κλινικές.

Φίλοι και Σύντροφοι

Μιλάμε καθαρά στον λαό μας και ειδικά στους ανθρώπους που προβληματίζονται, που λένε πως κάτι πρέπει να αλλάξει: Υπάρχει λύση και σταθερή επιλογή για να μην μπλέξεις με την μπόχα και τη δυσωδία. Να στηρίξεις τη δική σου ζωή, τις δικές σου ανάγκες.

Δώστε δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αυτή η δύναμη θα έχει ανταπόδοση, την ίδια μέρα και κάθε μέρα. Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν. Έτσι θα καθίζουμε στο σκαμνί την Περιφέρεια, τους υπουργούς και τους υπόλοιπους «σωτήρες» μας. Έτσι ο λαός μας θα έχει ένα αποκούμπι να παλεύει μαζί του στην αποπνικτική κατάσταση που μας έχουν δημιουργήσει.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των πολλών:

Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Λαϊκή Συσπείρωση δυνατή στην Τρίπολη

Σύντροφοι και Φίλοι

Έχουμε κάνει ήδη πολλή δουλειά. Όμως έχουμε αστείρευτη αντοχή, κουράγιο και επιμονή. Στις 7 μέρες που απομένουν, δεν αφήνουμε κανένα λαϊκό σπίτι που δεν θα φτάσουμε, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, υπομονετικά, συντροφικά με τους ανθρώπους που υποφέρουν. Εμείς έχουμε μεγάλα όπλα, το δίκιο μας, τις ανακοινώσεις μας, τα ψηφοδέλτιά μας. Εμπρός, σε αυτές τις 7 μέρες θα κοκκινίσουμε την Τρίπολη και στις 9 Οκτώβρη δε θα ξέρουν από που τους ήρθε.»

«Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης», 02/10/23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...