Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση του αφορολόγητου στο ποσό των 10.000 ευρώ"

Παπαηλιού: "Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση του αφορολόγητου στο ποσό των 10.000 ευρώ"

Επίσκεψη του  υπ. βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΓιώργου Η. Παπαηλιού στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας.

 

Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί πυλώνα δημιουργικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Μέσω αυτού, διασφαλίζονται η διατροφική επάρκεια και η επιβίωση της υπαίθρου και εν τέλει ολόκληρης της χώρας.

Η παγκοσμιοποίηση έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές, ενώ η  νέα ΚΑΠ και το νέο καθεστώς των αγροτικών ενισχύσεων δεν είναι τα ευνοϊκότερα για την πρωτογενή παραγωγή του μεσογειακού νότου, ιδίως για περιοχές, όπως η Αρκαδία, με μικρό,  διάσπαρτο κλήρο και  αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό προχωρημένης ηλικίας.

Όπως και με την ανεπαρκή διαχείριση του νερού και την απουσία στοιχειωδών έργων υποδομής και παροχών που αφορούν τους  αγροτικούς δρόμους και την ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων.     

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο αλλάζει πολλά, σε όρους,  προϋποθέσεις και στόχους.

Η προετοιμασία του αγροτικού κόσμου είναι πλημμελής έως ανύπαρκτη, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η εκτόξευξη του κόστους παραγωγής (στα αγροεφόδια, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές κ.α.) έχει δημιουργήσει καθεστώς ασφυξίας και απελπισίας στους αγροτοκτηνοτρόφους, κάποιοι από τους οποίους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη γη και τα μαντριά τους, διότι δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Άμεσα μέτρα είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η αύξηση του αφορολόγητου στο ποσό των 10.000 ευρώ κ.α.

 

Επιβάλλεται να αναπτυχθούν  η συνεργατικότητα και συλλογικές δράσεις, όπως και η χρήση νέων μεθόδων παραγωγής, ώστε να επιτευχθούν η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και  η αύξηση της απόδοσης.

Η ύπαιθρος (Αρκαδία) που στηρίζεται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα,  μπορεί να αναταχθεί. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...