Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"The Guardian": "Υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα και φαινόμενα λιποθυμίας στα σχολεία λόγω έλλειψης τροφής"

"The Guardian": "Υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα και φαινόμενα λιποθυμίας στα σχολεία λόγω έλλειψης τροφής"

Ακόμα ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "The Guardian" αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ειδικά στις επιπτώσεις που έχει οικονομική κρίση στην καθημερινότητα των οικογενειών.

Με τίτλο 'επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα', το δημοσίευμα δίνει έμφαση στην αύξηση των συσσιτίων πανελλαδικά και στη ζήτηση αυτών από τους έχοντας ανάγκη.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις αναφέρουν ότι πλήθος οικογενειών στηρίζονται αποκλειστικά στα συσσίτια για να επιβιώσουν, αφού δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ταΐσουν τα παιδιά τους! Άνθρωποι που σε άλλες εποχές ήταν επιχειρηματίες και 'έβγαζαν' 3.000 ευρώ το μήνα με το ψυγείο τους γεμάτο, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα βρεθούν σε τέτοιο σημείο και τώρα απλώνουν το χέρι για να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Επίσης το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα υποσιτισμένα παιδιά αλλά και στα φαινόμενα λιποθυμίας στα σχολεία λόγω έλλειψης τροφής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef περίπου 600.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα και περισσότερα από τα μισά δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες .

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της theguardian : http://www.theguardian.com/world/2013/aug/06/greece-food-crisis-summer-austerity

Και ενώ τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται δραματικά, η ανθρωπιστική κρίση μαστίζει τη χώρα, η φτώχεια, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις φόρων, οι απολύσεις είναι στο ζενίθ τους και ό,τι έχει ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν αφήσει συντρίμμια στο πέρασμα τους, όλα αυτά συνεχίζονται και μάλιστα με φόντο ένα κλίμα σιωπηλής απελπισίας....

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...