Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζεστό ή … κρύο θα είναι το φετινό καλοκαίρι;

Ζεστό ή … κρύο θα είναι το φετινό καλοκαίρι;
Κρύο ή ζεστό θα είναι το φετινό καλοκαίρι? Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση για το καιρικό μέλλον στην χώρα μας καθώς απασχολεί αρκετό κόσμο αν το θα έχουμε ένα φυσιολογικό ή ζεστό καλοκαίρι.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα ο Απρίλης ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης κυλάει γενικά κοντά στα κλιματικά επίπεδα ,ίσως είναι ο πρώτος μήνας φέτος για το 2014 που δεν είναι θερμόμετρος του φυσιολογικού ,ωστόσο η εξέλιξη του ίσως μας δώσει και ελαφρώς ψυχρότερες τιμές από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Σίγουρα το να προβλέψει κανείς επακριβώς τι θα γίνει το καλοκαίρι είναι καθαρά θέμα τύχης καθώς οι μακροχρόνιες προβλέψεις έχουν μικρό ποσοστό επαληθευσιμότητας.
Εμείς ως http://www.weather-in-greece.gr/ εκφράζουμε μια εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι η οποία βασίζεται στην παρούσα κυκλοφορία των συστημάτων και της στατιστικής των τελευταίων ετών.
Καταρχάς όσον αφορά τον Μάιο και τον Ιούνιο ο καιρός δείχνει να εξελίσσεται αρκετά άστατος με επεισόδεια ζέστης αλλά και καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα .Δηλαδή θα έχουμε ενναλλαγές με ζεστό και ξηρό καιρό αλλά και μέρες όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές ορεινές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
Τώρα όσον αφορά τον Ιούλιο φαίνεται δείχνουν να περιορίζονται λίγο οι αστάθειες και να κορυφώνεται λίγο περισσότερο η ζέστη ενώ θα κάνουν την εμφάνιση τους το πρώτο 10-15πενθήμερο και τα μελτέμια στο Αιγαίο κάτι που σημαίνει οτι η ανατολική πλευρά της Ελλάδας δεν θα καταλάβει κάτι από ζέστη σε αντίθεση με την δυτική χώρα όπου το μελτέμι λειτουργεί ως καταβάτης και ζεσταίνει αρκετά τις δυτικές περιοχές της χώρας.
Λιγότερες μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά μετά το δεύτερο δεκαήμερο.
Τέλος όσον αφορά τον Αύγουστο δείχνει να μπαίνει και αυτός με κάποια μελτέμια αλλά και εναλλαγές με ζέστη αλλά όχι σε επίπεδα καύσωνα ,ωστόσο από τα μέσα του μήνα και μετά δείχνει ο καιρός να είναι αρκετά άστατος με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με ενισχυμένους ανέμους.
Η παραπάνω εκτίμηση έχει μικρό ποσοστό επαληθευσιμότητας για να βγει αληθινή καθώς το χρονικό διάστημα δεν επιτρέπει τέτοιες προγνώσεις ,θα λέγαμε οτι είναι μια άποψη πιο πολύ παρά εκτίμηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...