Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κίνηση με … νόημα - Μνημόνιο για φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα υπόγραψε η Ελλάδα!

Κίνηση με … νόημα - Μνημόνιο για φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα υπόγραψε η Ελλάδα!
Υπεγράφη, χθες, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στοΚαράκας, Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών.
Εκτιμάται ότι αυτή η κίνηση στέλνει ένα μήνυμα προς όλους και στόχο έχει να αποκτήσει πρόσβαση η Ελλάδα στην αστείρευτη πηγή πετρελαίου της Βενεζουέλας και μάλιστα σε λογικές τιμές.
Είναι μία κίνηση που θα παίξει σημαντικό ρόλο, αν κάποιοι εταίροι μας θελήσουν να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα και να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ…
Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας, ενώ από Βενεζολάνικης ο Υφυπουργός Υδρογονανθράκων, κ. Angel Gonzalez.
Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα της πενθήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στοΚαράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, κας Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων κ. Asdrubal Chavez.
Στο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...