Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγγορτυνιακή: "Θα αντιταχθούμε σε κάθε σχεδιασμό ο οποίος θα αφήνει εκτός υπολογισμών την πολύπαθη και ερημωμένη περιοχή της Γορτυνίας"

Παγγορτυνιακή: "Θα αντιταχθούμε σε κάθε σχεδιασμό ο οποίος θα αφήνει εκτός υπολογισμών την πολύπαθη και ερημωμένη περιοχή της Γορτυνίας"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
Με αφορμή τη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με θέμα το δρόμο "Τρίπολη- Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία", η Παγγορτυνιακή Ένωση απέστειλε στον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την παρακάτω επιστολή:
Αξιότιμοι, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Πρόεδρε και Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,
Η Παγγορτυνιακή Ένωση, απηχώντας το ενδιαφέρον των απανταχού Γορτυνίων, παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με το σχεδιασμό οδικών αξόνων και συγκεκριμένα τις ανακοινώσεις για το νέο οδικό άξονα Μεγαλόπολης - Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και την ανακίνηση του θέματος του οδικού άξονα Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας.
Από τη μια πλευρά ενημερωθήκαμε για τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας για τη χάραξη από το μηδέν νέου οδικού άξονα, ο οποίος θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Αρχαία Ολυμπία, προτείνοντας την εντελώς διαφορετική χάραξη και κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος όχι μόνο δεν διέρχεται από την περιοχή της Γορτυνίας αλλά ξεπερνά στο μεγαλύτερο μέρος του και τα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου!
Από την άλλη, παρακολουθούμε επί μακρόν τη συνεχιζόμενη αδράνεια σχετικά με την υλοποίηση της πασίγνωστης και πολύπαθης σύνδεσης Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της παράκαμψης Λαγκαδίων, παρόλο που τα τελευταία χρόνια είχαν αναζωπυρωθεί κάποιες ελπίδες για την πιθανή εύρεση χρηματοδότησης του έργου.
Κατόπιν αυτών και εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του θέματος την ερχόμενη Τετάρτη, η Παγγορτυνιακή Ένωση δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχεδιασμό ο οποίος θα αφήνει εκτός υπολογισμών την πολύπαθη και ερημωμένη περιοχή της Γορτυνίας.
Η δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα στον τόπο μας, αποτελεί ένα δίκαιο και καθολικό αίτημα των Γορτυνίων για γενιές ολόκληρες και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό της κάθε Περιφερειακής Αρχής.
Το οποιοδήποτε σχετικό χρηματοδοτικό εργαλείο είναι διαθέσιμο ή μπορεί να αναζητηθεί, οφείλει και πρέπει να χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για το σκοπό αυτό και έπειτα για οποιαδήποτε άλλο προγραμματισμό.
Ο τόπος μας ερημώνει, εγκαταλείπεται και απαξιώνεται κάθε μέρα, πολύ δε περισσότερο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. Σας καλούμε να πάρετε θέση και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Πλέσσιας
Ο Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...