Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΓΕΛ Βυτίνας | Μαθήτριες και μαθητές διαμόρφωσαν τον κήπο του σχολείου! (εικόνες)

ΓΕΛ Βυτίνας | Μαθήτριες και μαθητές διαμόρφωσαν τον κήπο του σχολείου! (εικόνες)

Με την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ Βυτίνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σημαντικό ερώτημα: «Ποιο θα είναι το προσωπικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη μας;». Ο προβληματισμός τέθηκε μέσα από τη συμμετοχή σε προγράμματα e-twinning, την παρατήρηση της κλιματικής αλλαγής, τα ζητήματα που προκύπτουν για τη διαχείριση των πηγών ενέργειας, αλλά κυρίως από την ίδια την καθημερινότητά τους όντας κάτοικοι ενός ορεινού, αλλά πανέμορφου τόπου, αυτού της Γορτυνίας. Παιδιά αγροτικών, κτηνοτροφικών, αγροτουριστικών οικογενειών βιώνουν την άμεση επαφή με τη φύση, την ανάγκη προστασίας αυτού του θησαυρού που ονομάζεται όρος Μαίναλο, την πρόθεση ευαισθητοποίησης, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι ο πλανήτης Γη είναι το σπίτι και των επόμενων γενιών και όλοι εμείς είμαστε απλώς διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες.

   Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές/τριες προχώρησαν σε μία ακόμη δράση στα πλαίσια του σχολείου τους διαμορφώνοντας τον κήπο, σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ουσιαστικά βιώνοντας ότι είμαστε ένας κρίκος στην αλυσίδα του ευρύτερου οικοσυστήματος. Το αποτύπωμα του ανθρώπου και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι αποκομμένη από τη μάνα-Φύση, θα πρέπει να είναι θετικό, δημιουργικό, οικολογικά «καθαρό».

   Αρωγοί σε αυτή τους την προσπάθεια στάθηκαν η επιχείρηση «ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ -ΚΗΠΟΕΦΟΔΙΑ- ΤΡΟΥΠΗΣ Α. ΚΑΙ Ι. ΟΕ», ιδιαίτερα ο κ. Γιάννης Τρουπής με τη γενναία και ανιδιοτελή προσφορά του σε καλλωπιστικά φυτά και άνθη, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, φίλοι από την περιοχή, οι οποίοι ενίσχυσαν με προσωπική εργασία την προσπάθεια των μαθητών. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...