Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από τον Μπέκιο στον ... Μότσαρτ, το πολιτικό αυτογκόλ και οι ψεκασμένοι σύμβουλοι!

Από τον Μπέκιο στον ... Μότσαρτ, το πολιτικό αυτογκόλ και οι ψεκασμένοι σύμβουλοι!

-Τελικά ωραίος είναι και ο χειμώνας αλλά όχι και από τόσο νωρίς. Τα πρώτα τζάκια ανάψανε στην Αρκαδία και αν συνεχίσει έτσι ο καιρός θα σβήσουνε το Μάρτη! Δηλαδή ζήτω που ... καήκαμε.

- Την Παρασκευή 19/10 έρχεται στην Καλαμάτα ο Πρωθυπουργός και στις 20/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Βυτίνα! Πολλά και βαριά ονόματα κατεβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μήπως άρχισε η επιχείρηση αναστήλωσης πολιτικών προσώπων εν όψει εκλογών?

- Ήχους κλασικής μουσική θα γεμίσουν στις 11 Οκτωβρίου οι κεντρικές πλατείες της Τρίπολης! Συγκεκριμένα στη σκακιέρα, στην πλατεία Άρεως και στο στέγαστρο της πλατείας Πετρινού θα παίξει η κρατική ορχήστρα Αθηνών τρία μικρά κοντσέρτα δρόμου. Ποιός είπε ότι η κλασική μουσική δεν πάει πλατεία?

- Η μεγάλη εκδήλωση θα γίνει όμως στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στις 12 Οκτωβρίου. Εκεί οι λίγοι τυχεροί που θα μπουν στο θέατρο θα παρακολουθήσουν το κοντσέρτο που θα δώσει η ορχήστρα της εποχής του διαφωτισμού με το μαέστρο Διονύσιο Δερβιτσιώτη - Μπουρνά. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το κοντσέρτο από τις γιγαντοοθόνες που θα έχουν στηθεί στην κεντρική πλατεία και την πλατεία Πετρινού. Τόση ποιότητα πώς θα την αντέξουμε?

- Δεν είναι εύκολο πάντως από τα πανηγύρια του καλοκαιριού ( με γουρνοπούλα, κλαρίνο και Κατσίγιαννη - Μπέκιο ) να ακούς απότομα... Μότσαρτ! Υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε όλοι κανένα πολιτιστικό σοκ! Σιγά - σιγά παιδιά και με το μαλακό.

- Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης ο καθένας τη βλέπει από τη δικιά του πλευρά. Οι πολίτες μπορεί να έχουν την προσωπική τους άποψη αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να εκφράζουν άποψη για το καλό της πόλης. Μερικοί  μου φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει τα πράγματα και νοιάζονται πρώτα για τα συμφέροντά τους και μετά για την πόλη. Κάνω λάθος?

- Αν αυτοί που πήγανε προχθές στο Ναύπλιο για τον Παναρκαδικό πανηγυρίζουν για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Τρίπολης τότε δεν μπορούν να δουν την σκληρή πραγματικότητα. Ευτυχώς για τον Παναρκαδικό το "γήπεδο - χωράφι" του Ναυπλίου μας έδωσε στα τελευταία λεπτά τη νίκη! Αλλιώς θα "πανηγυρίζαμε" την τρίτη ισοπαλία που θα παίρναμε από μία ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με  μηδέν βαθμούς! Αυτή είναι η πραγματικότητα που - δυστυχώς - κάποιοι δεν θέλουν να δουν.

- Σε ποιό πολιτικό πρόσωπο ( με πολλούς σταυρούς ) είχε τάξει ο Παυλής την προεδρία του Παναρκαδικού και γιατί τελικά δεν του την έδωσε? Αυτά κ. Δημήτρη είναι ...αυτογκόλ και όπως λέει και ο σοφός λαός μας: " αν κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι ".

- Με μια πικρή ισοπαλία ξεκίνησε και ο Στάικος στον Αστέρα Τρίπολης. Ο νέος προπονητής της ομάδας δεν είχε την τύχη του πρωτάρη με το μέρος του και στο τελευταίο λεπτό δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ατρόμητο. Αν προηγείσαι στο 86΄και χάνεις το ματς στο 90΄ τότε είσαι άξιος της μοίρας σου! Έπρεπε να την "φάνε" την μπάλα κόουτς οι παίκτες στα τελευταία λεπτά. Τηλεόραση δε βλέπουνε?

- Εγκαίνια νέου Δημαρχείου έχουμε την Παρασκευή στη Μεγαλόπολη. Ο αγώνας του Μπούρα τώρα δικαιώνεται αλλά ο Τσιριγώτης επιμένει. Λέτε να χαρεί ο Σπύρος το νέο μέγαρο? Όλα παίζονται διότι η κάλπη είναι γένους θηλυκού.

- Δεν ξέρω αν μας ψεκάζουν από ψηλά αλλά καλύτερα ψεκασμένος παρά ...ξεχασμένος! Αφιερωμένο στους δημοτικούς συμβούλους που ψεκάστηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν. ( περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι ). Ήρθε η ώρα και αυτοί να πάρουν το αίμα τους πίσω. Κυριακή κοντή γιορτή.

- Ως ένα από τα δέκα καλύτερα κρασιά στον κόσμο ψηφίστηκε το κρασί Σεμέλη Μαντινεία της οινοποιίας Νασιάκου. Αυτή η μεγάλη διεθνής διάκριση για το λευκό κρασί της Μαντινείας είναι η καλύτερη επιβράβευση της αρκαδικής φύσης. Στην υγειά σας...

- ΤΕΛΟΣ: Αν ίσχυε το: "θέρος τρύγος πόλεμος¨" τότε στην Αρκαδία θα είχαμε πολλά ...θύματα. Έχουμε ξαναπεί άλλο το πνεύμα και άλλο το οινόπνευμα. Καλά κρασιά φίλοι μου και ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...