Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης: "H Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που έρχεται το φυσικό αέριο. Οι θέσεις εργασίας να δοθούν σε ντόπια παιδιά"! (vd)

Κώστας Βλάσης: "H Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που έρχεται το φυσικό αέριο. Οι θέσεις εργασίας να δοθούν σε ντόπια παιδιά"! (vd)

Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Μεγαλόπολης αποτέλεσε το θέμα συνέντευξης τύπου που δόθηκε την Παρασκευή από τον Δήμαρχο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και ο Αρκάς ιδιοκτήτης της Edil κ. Λαμπρόπουλος.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, είπε: Δώσαμε ένα μεγάλο διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ για να φτάσουμε σε ένα μνημόνιο που προβλέπει ότι κανένας Μεγαλόπολίτης δεν θα πληρώσει για να συνδεθεί με το φυσικό αέριο και ότι ο εργολάβος θα συνδέσει όλα τα σπίτια της Μεγαλόπολης. Επίσης, στο μεσοδιάστημα, η πόλη της Μεγαλόπολης δεν πρόκειται να μένει χωρίς θέρμανση.  

Το φυσικό αέριο πέρα από θέρμανση στην πόλη, θα δώσει θέσεις εργασίας και θα δώσει δυναμική ανάπτυξης για νέες επενδύσεις."

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βλάση για τις σημαντικές παρεμβάσεις όταν προέκυπταν εμπόδια στην έγκριση αυτού του έργου.

Από την πλευρά του ο Κώστας Βλάσης αρχικά τόνισε ότι κατά το ήμισυ είναι Μεγαλοπολίτης (Ανεμοδούρι) και εκεί έκανε τα πρώτα βήματα του ως γιατρός. «Το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι να βοηθήσεις τον τόπο σου. Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια του Δημάρχου, αλλά θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στον τόπο των προγόνων μου».

"Το φυσικό αέριο έρχεται στη Μεγαλόπολη και η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που έρχεται το αέριο. Αν το συζητούσαμε εαυτό πριν από κάποιους μήνες, θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από την πλευρά της Κυβέρνησης, κάνουμε το καθήκον μας στο βαθμό που μπορούμε όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαιτέρα στον κ. Μουσουρούλη που η παρέμβασή του ήταν πραγματικά χρήσιμη για να φτάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Εύχομαι το επόμενο βήμα να είναι και η Τρίπολη και οι υπόλοιποι Αρκαδία.

Μετά από λίγα χρόνια, η Μεγαλόπολη θα είναι μια πολύ πιο ωραία πόλη, με κόσμο που θα εργάζεται, έχουμε δεσμευτεί ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Τον Γενάρη θα φτιαχτεί το φωτοβολταικό στους χώρους της ΔΕΗ.

Στον κ. Λαμπρόπουλο που αναλαμβάνει αυτό το μεγάλο έργο, χαίρομαι ότι είναι συμπατριώτης, μας, σήμερα του λέμε καλή δύναμη κι αυτός βέβαια κάθε μέρα θα ελέγχεται. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί πλήρως και ελπίζω να δώσει εργασία σε παιδιά ντόπια." είπε ο κ. Βλάσης.

Ο κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος της Edil είπε ότι εγγυούμαστε την αυστηρή υλοποίηση του μνημονίου ώστε μέσα στον επόμενο ενάμισο χρόνο να συνδεθούν όλοι οι πολίτες της Μεγαλόπολης, όσοι το θέλουν. Θα δεσμευτούμε ότι θα συνδεθούν όλοι όσοι κάνουν αιτήσεις. Εμείς δεν ήρθαμε σαν τουρίστες, έχουμε στόχο να κάνουμε κι άλλες επενδύσεις με κέντρο την Μεγαλόπολη που θα προφέρουν θέσεις εργασίας. Έχουμε λάβει άδεια και για την Τρίπολη όπου υπάρχει ήδη έξοδος από τον αγωγό της ΔΕΣΦΑ. 

 Ο κ. Κουτσογιάννης της Edil είπε ότι η Μεγαλόπολη θα είναι ο πρώτος Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα απολαύσει τα οφέλη του φυσικού αερίου. «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα την κατασκευή του δικτύου και να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών, σε χρόνο πολύ γρήγορο. Μέχρι το Φθινόπωρο του 202 θα έχουμε καλύψει το σύνολο της πόλης με δίκτυο φυσικού αερίου, ώστε τόσο οι υφιστάμενοι καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης, όσο και όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις, θα μπορέσουν να συνδεθούν. Κανένας από τους δημότες της Μεγαλόπολης δεν θα επιβαρυνθεί με ένα ευρώ για τη σύνδεσή τους.

Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάζονται στη Μεγαλόπολη, από την Edil, και έχει υποβάλλει στο ΣΔΑΜ. Πρόκειται για επενδύσεις άνω των 30 εκ ευρώ που δημιουργούν 120 θέσεις εργασίας, μία υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα υδροπονίας και ενα σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Δείτε όλο το βίντεο της συνέντευξης, εδώ https://fb.watch/29QyADOAfT/

6 σχόλια

  • Μαρκος
    Μαρκος Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 17:57 Σύνδεσμος σχολίου

    αστεριος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 12:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Που τους πας ρε Κώστα τους "επενδυτές"; Εδώ οι εταιρείες τους δεν έχουν ακόμα "κατασκευάσει" τα sites τους , δίκτυο φυσικού αερίου θα κατασκευάσουν;
    ΥΓ. Θυμίζεις προηγούμενους που και αυτοί περιέφεραν "επενδυτές".

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    μπράβο Κώστα έτσι μην τους αφήνεις λεπτό !!!! σιγά μην κάνει κουμάντο στην Αρκαδία ο Νίκας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κύριος Περιφερειάρχης που είναι αλήθεια? Κύριε Βλάση ο φίλος σου ο Νίκας τ λέει αλήθεια?

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 15:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Από ιδιωτική εταιρεία και όχι από το Κράτος.. μεγάλη επιτυχία

  • Τ
    Τ Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 15:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΟΨΕ ΛΙΓΟ.....................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...