Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψηφιακό σήμα Digea από το Πεταλίδι πιάνουν στη Μεγαλόπολη!

Ψηφιακό σήμα Digea από το Πεταλίδι πιάνουν στη Μεγαλόπολη!

Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης πιάνει από σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης από την DIGEA.  Οι περιοχές που έχουν την δυνατότητα λήψης ψηφιακού σήματος  είναι όσες έχουν » άνοιγμα»  προς το Πεταλίδι. 

Για να πιάσει κάποιος το σήμα πρέπει να γυρίσει την κεραία του και να έχει βέβαια ψηφιακό δέκτη. Σε πολλές περιπτώσεις αν υπάρχει ενισχυτής στην κεραία, δεν βοηθάει στην λήψη αλλά δημιουργεί προβλήματα. Οι χάρτες κάλυψης που κυκλοφόρησαν δεν συμπεριλαμβάνουν την Μεγαλόπολη αλλά σε πολλές δοκιμές που κάναμε το σήμα έρχεται κανονικά.

Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία του ψηφιακού σήματος αναφέρει:

Το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» καλύπτει τμήμα των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Πιο αναλυτικά, περίπου 120.000 κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πλέον πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.

Πιο αναλυτικά, από τις 02:00 πρωινή της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε η εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων με ψηφιακή τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» (όπως προσδιορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008) στο νομό Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα διακόπηκε οριστικά η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος.

Όσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 να τον συντονίσουν στους διαύλους (συχνότητες):

45 (666 MHz) | ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
47 (682 MHz) | MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, Ε-TV

Η DIGEA, είναι η εταιρεία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων τηλεοπτικών σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.
Εκτός από τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR και Ε-TV), έχει αναλάβει και την ψηφιακή εκπομπή 14 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής ACTION 24, AΡΤ, ATTICA TV, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, SBC, SMILE και ΖΟΟΜ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.

http://kafeneio.megalopolis.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...