Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Σούπερ Λίγκα: Ένα χρόνο αποκλεισμός στο Λισγάρα του Αστέρα!

Βαρύτατη ποινή επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Χρήστο Λισγάρα του Αστέρα Τρίπολης. Ο κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους, καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Καλλονή.

Διαβάστε περισσότερα...

Το «στρίμωγμα» του «Γιάννου», το ρίσκο του Οδυσσέα και η … ακινησία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ!

-Τι κάνετε καληνυχτάκηδες απανταχού της γης; Περνάτε καλά; Σκέφτεστε από τώρα το Σαββατοκύριακο; Για πάμε στο παρασκήνιο τώρα…

-Καθόλου τυχαία δεν είναι η κίνηση που έγινε στη Γορτυνία και προκάλεσε την έρευνα Ρακιντζή για τις απευθείας αναθέσεις. Μόνο και μόνο που ένωσαν τις δυνάμεις τους και συντόνισαν τις κινήσεις τους τέσσερα πρόσωπα (Παρασκευόπουλος, Χριστόπουλος, Σακελλαρίου και Αποσκίτης) που καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους και που όλοι θέλουν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι, δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση…

-Όχι, δεν είναι εύκολο η κίνηση των «4» να μετεξελιχθεί σε συνδυασμό. Κάποιοι μπορεί να συνεργαστούν, αλλά όχι όλοι μαζί. Όμως, αν ένας από τους 4 υποθετικά περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών με αντίπαλο τον «Γιάννο», εσείς τι λέτε; Οι άλλοι τρεις ποιον θα στηρίξουν;

-Έχει αρχίσει και στριμώχνεται η κατάσταση για τον Γιαννόπουλο στη Γορτυνία. Και οι επόμενοι μήνες, μόνο εύκολοι δεν θα είναι…

-Πυρ και μανία είναι στον Άγιο Πέτρο με τον Τατούλη. Ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν. Λένε ότι κάνει τα πάντα για το χωριό του (Καστρί) και με αυτούς δεν ασχολείται. Πέτρο, αν αρχίσεις να έχεις πρόβλημα και στα χωριά σου, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι…

-Σκληρός αντιμνημονιακός είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που κατεβάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Επιπλέον, ο Αναγνωστάκος είναι παλιός Αβερωφικός. Δεν ξέρω τι ποσοστό μπορεί να πάρει, αυτό που ξέρω είναι ότι ο λόγος του θα είναι πολύ αιχμηρός για τον νυν Περιφερειάρχη… Θυμηθείτε το!

- Πολλοί αναρωτιούνται τι θα κάνει στις εκλογές ο Οδυσσέας… Και εννοώ τις εθνικές εκλογές. Φαίνεται ότι θα κατέβει πάλι στην Αρκαδία. Μάλιστα, τελευταία άρχισε λίγο να δραστηριοποιείται, μιας και δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

-Αν όμως κατέβει στην Αρκαδία ο Οδυσσέας, είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Γιατί κακά τα ψέματα, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να μπορεί να βγάλει πάλι βουλευτή εδώ.

-Μου φαίνεται ότι θα περάσουν οι δημοτικές εκλογές και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα ψάχνει για υποψήφιο Δήμαρχο στην Τρίπολη!

-Δύο τάσεις λένε υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για το Δήμο Τρίπολης. Άλλοι λένε ότι πρέπει να κατέβει ΣΥΡΙΖαίος υποψήφιος κι άλλοι μιλούν για συνεργασίες με άλλα πρόσωπα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω πως 3 άτομα όλα κι όλα μπορούν να χωριστούν σε δύο στρατόπεδα!

-Αυτά για σήμερα!

Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς γιατρό ο Άγιος Πέτρος Κυνουρίας - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι - Φωνές κατά Άδωνι και Τατούλη! (vd)

Οργή επικρατεί στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής.

Οι κατάσταση είναι σε απόγνωση αφού δεν υπάρχει ιατρός για να γράψουν τα φάρμακά τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Έναν φόρο για κάθε ακίνητο και έναν πρόσθετο φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ προβλέπει το βασικό σενάριο στο οποίο συγκλίνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που θα ισχύσουν από το 2014. Το νέο φορολογικό καθεστώς, με βάση το σενάριο αυτό, που θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα προβλέπει έσοδα 2,650 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ που προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Διαβάστε περισσότερα...

«Συνεχείς και σοβαρές ανακολουθίες της Περιφέρειας για τα απορρίμματα»

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος σε δήλωση του αναφέρει: «Φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός αποδεικνύονται τα αδύνατα σημεία και οι λάθος επιλογές του διεθνούς «πρωτοποριακού» διαγωνισμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θέματα που τα έχουμε επισημάνει επανειλημμένα απ’ αρχής. Ας προσεγγίσουμε τις παρακάτω εξελίξεις:

Διαβάστε περισσότερα...

«Η αρμοδιότητα του τομέα υγείας να περάσει στις Περιφέρειες» ζητά ο Τατούλης

Τα θέματα που αφορούν στη στρατηγική του τομέα της Υγείας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και την εφαρμογή της στις Περιφέρειες της Χώρας και ιδιαίτερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Στην εφαρμογή Προγραμμάτων Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού, κυρίως για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, προχωρά ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι επόμενες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου στην Τρίπολη (vd)

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, διοργανώνουν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα, σεμινάριο για βασικά θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία (ΑΥΕ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης: με δύο λόγια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης είναι μια από της μορφές του Σακχαρώδη Διαβήτη. Θεωρείται ως μια ύπουλη ασθένεια, καθώς δεν μας δίνει εμφανή συμπτώματα για να την διαγνώσουμε εύκολα και έγκαιρα. Έτσι, με αργή και σιωπηλή πορεία καταστρέφονται προοδευτικά τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, κάνοντας την παραγωγή της προβληματική. Έτσι, αυξάνεται η γλυκόζη (σάκχαρο) που κυκλοφορεί στο αίμα και αυτό έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιτάσεις σε όλα τα μικρά αγγεία του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...