Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα προβλήματα στο δρόμο "Λεωνίδιο - Τσιτάλια" συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Τα προβλήματα στο δρόμο "Λεωνίδιο - Τσιτάλια" συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Επερώτηση για τις συνεχείς κατολισθήσεις βράχων στο δρόμο Λεωνίδιο-Τσιτάλια (Νότια Κυνουρία) κατάθεσε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τσιταλιωτών Γιάννης Σαρρής μίλησε για το χρόνιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει στην επαρχιακή οδό «Λεωνίδιο – Τσιτάλια» όπου τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα, χωρίς ευτυχώς να έχουμε θρηνήσει ζωές.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα. Είχε δημοπρατηθεί ένα έργο πολύ μικρότερης έκτασης από το μέγεθος του προβλήματος.

Καταθέτουμε μια τεχνική γεωλογική γνωμάτευση που την έχει εκπονήσει δωρεάν, γεωλόγος, μέλος του Συλλόγου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος παραδέχθηκε την επικινδυνότητα του δρόμου και τόνισε ότι θα μελετηθεί η γεωλογική μελέτη που κατατέθηκε. «Στο συγκεκριμένο δρόμο δημοπρατήσαμε ένα έργο 150.00 ευρώ, δυστυχώς το ανέλαβε μια εταιρεία που παρά τις ειδικές προσκλήσεις, ότι υπήρχε συγκεκριμένη συνεννόηση δια αλληλογραφίας με την υπηρεσία μας ότι αμέσως μετά την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου για τη διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο ,θα τελειώσει εντός 15 ημερών θα τελειώσει το έργο. Παρά την ειδική πρόσκλησης, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Πριν από μια εβδομάδα. Η ίδια εταιρία που ελέγχεται για μια σειρά πολλών συμβάσεων της περιόδου 2071-2018, κηρύχτηκε έκπτωτη και είμαστε στη φάση να εκκαθαρίσουμε μια εργολαβία που μπορούσε να τελειώσει σε 15 ημέρες.

Ταυτόχρονα, πέραν αυτού, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, τοποθετήσαμε 300 μέτρα στηθαία στο συγκεκριμένο δρόμο, με άλλη εργολαβία, για να άρουμε μέρος της επικινδυνότητας, ενώ μελετάμε επιπλέον εργολαβία για αντιμετώπιση του φαινομένου πιο πέρα.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...