Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έφυγε από τη ζωή ο αιθουσάρχης του «Τριανόν» Λεωνίδας Παπαγεωργίου – Στο Λεωνίδιο η κηδεία του (vd)

Έφυγε από τη ζωή ο αιθουσάρχης του «Τριανόν» Λεωνίδας Παπαγεωργίου – Στο Λεωνίδιο η κηδεία του (vd)
Σε τροχαίο ατύχημα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών ο αιθουσάρχης του «Τριανόν» Λεωνίδας Παπαγεωργίου από το Λεωνίδιο.
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στο χώρο του κινηματογράφου, όσο και στη γενέτειρα του, στο Λεωνίδιο.
Άφησε πίσω του μία οικογένεια και τρία παιδιά…
Η κηδεία του Λεωνίδα θα γίνει το Σάββατο, 5 Απριλίου στη 1.00 στο Λεωνίδιο και η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια. Υπάρχει ένας λογαριασμός, της συζύγου του, που αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει μπορεί να καταθέσει εκεί κάποια χρήματα. 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
KEIMEL CLAUDIA RUDOLF
Αριθ. Λογ/σμου 098/605684-93
IBAN GR1201100980000009860568493.
 
Παρακάτω διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο από την ιστοσελίδα www.sevenart.gr.
Ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, αιθουσάρχης, ιδιοκτήτης του Τριανόν της οδού Κορδιγκτώνος που από το Νοέμβρη του 1960 φιλοξένησε γενιές ολόκληρες σινεφίλ, λανσάροντας το "επαναστατικόν δια την Ελλάδα σύστημα ηλεκτροκίνητου εντός δευτερολέπτων ανοίγματος και κλεισίματος της στέγης", σκοτώθηκε αργά χθες βράδυ, σε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του.
Το Τριανόν τα τελευταία χρόνια, όπως και οι περισσότεροι συνοικιακοί κινηματογράφοι, υπέφερε υπό το βάρος της μείωσης των θεατών, οι οποίοι συνέρρεαν στα Multiplex, οδηγώντας πολλές αίθουσες σαν αυτή στο λουκέτο. Ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου ωστόσο, παρόλο που βίωσε πολλές δυσκολίες, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα, έκανε τα αδύνατα δυνατά και το πάλεψε όσο μπορούσε, μετατρέποντας το Τριανόν σε κινηματοθέατρο, διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με επιμονή και πάθος.
Νεότατος, αγαπητός σε όλους, άφησε πίσω του σύζυγο και τρία μικρά παιδιά, αλλά και πάρα πολλούςφίλουςπου εκτιμούσαν τη δουλειά του, τις γνώσεις του και κυρίως τον ήπιο, λαϊκό, απλό και ευχάριστο χαρακτήρα του.
Άνθρωποι σαν τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου, άγνωστοι στο ευρύ κοινό αλλά πολύ σημαντικοί για την ιστορία του κινηματογράφου στην Ελλάδα, μας λείπουν όλο και περισσότερο, ειδικάσήμεραπου η γενικότερη κρίση σαρώνει τα πάντα, μεταξύ των οποίων και την Τέχνη και "βιομηχανία" του Κινηματογράφου, ειδικά εκείνου του κινηματογράφου που δεν υποτάσσεται στη λογική του εύκολου και γρήγορου κέρδους.
Σαν ύστατο φόρο τιμής, παραθέτουμε παρακάτω μία συνέντευξή του στον Δημήτρη Φύσσατης Athens Voice τον Δεκέμβρη του 2011, όταν το Τριανόν έκλεινε μισό αιώνα ζωής και το γιόρταζε.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...