Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Φιέστα της Περιφέρειας για τα σκουπίδια – Τη λύση θα την πληρώσει πανάκριβα ο λαός» (vd)

«Φιέστα της Περιφέρειας για τα σκουπίδια – Τη λύση θα την πληρώσει πανάκριβα ο λαός» (vd)

Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) Βαγγέλης Γούργαρης.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι "μετά από δυο χρόνια αδιαφανών διαδικασιών επελέγη τελικά η εταιρία 'Τέρνα Ενεργειακή' για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στις 30 Ιουλίου στήθηκε στην περιφέρεια μεγάλη φιέστα, προσπαθώντας να παρουσιάσουν το μαύρο – άσπρο, αποκρύπτοντας ότι αυτή την απόφαση θα την πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, με μεγάλα τέλη και καταστροφή του περιβάλλοντος".

Πρόσθεσε ότι μίλησαν για κόστος των απορριμμάτων της τάξεως των 60 ευρώ ανά τόνο, αλλά δεν είπαν ότι αυτό πρόκειται μόνο για την επεξεργασία και το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά τόνο!

"Ακόμα δεν είπαν ότι ο ανάδοχος έχει το δικαίωμα να αυξάνει το τέλος όπως επιθυμεί και ότι αυτός είναι που θα επιλέξει το χώρο και θα πληρώσει αδρά ο λαός", τόνισε. Μάλιστα είπε ότι δεν αποκλείστηκε η καρκινογόνος καύση, αν πρόκειται να αυξηθεί το κέρδος του κάθε επιχειρηματία.

Επίσης ο Β. Γούργαρης δήλωσε ότι η περιφέρεια εξακολουθεί να αρνείται να παραδώσει τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας αλλά δεν επιθυμεί επίσης να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, παρά μόνο να γίνει μια απλή ενημέρωση από αυτές τις προπαγανδιστικές εισηγήσεις του κύριου Τατούλη. Τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα αδιαφανή στοιχεία περί διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά αυτή η φιέστα που στήθηκε δεν τους βγήκε γιατί ο λαός καταλαβαίνει τι γίνεται ... Τελειώνοντας είπε ότι στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία διανομής της λείας, όπου διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου.

Β.Π. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...