Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η Κυνουρία θέλει να πάρει νερό και καλά κάνει» παραδέχεται ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

«Η Κυνουρία θέλει να πάρει νερό και καλά κάνει» παραδέχεται ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

 

Το θέμα του Ανάβαλου βρέθηκε στο επίκεντρο του περιφερειακού συμβουλίου, σε μία συζήτηση που έγινε σε υψηλούς τόνους, παρουσία κατοίκων από χωριά της Αργολίδας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των νερών του Αναβάλου είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα και την Κυνουρία η οποία διεκδικεί συγκεκριμένες ποσότητες νερού από τη συγκεκριμένη πηγή για να καλύψει τις ανάγκες της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η συζήτηση περιστράφηκε κατά κύριο λόγο γύρω από την Αργολίδα, κάποια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος είπε ότι «και η Κυνουρία θέλει να πάρει νερό και καλά κάνει. Και νερό πέφτει στη θάλασσα. Αν κάποιος επιδιώξει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, τότε εγώ δεν θα είμαι αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Κάτοικοι χωριών της Αργολίδας είπε εκνευρισμένος: «Μας έχετε εξαθλιώσει. Μας φταίτε όλοι. Μας έχετε εξαπατήσει. Μας έχετε πει ψέματα. Όταν ενετάχθη το έργο του Αναβάλου στο Μπαλτατζής και πανηγυρίζετε και σήμερα 4 μήνες πριν τελειώσει το πρόγραμμα, δε έχει γίνει ούτε το 10% του έργου. Εσείς να βρείτε τις λύσεις και την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είναι ενημερωμένος και περιμένει από εσάς τις λύσεις για να πάρει την πολιτική απόφαση».

Άλλος κάτοικος είπε: «Ντροπή να πάει στη θάλασσα το πολύτιμο νερό του Αναβάλου, είναι ντροπή μας ως Πελοπόννησος. Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, στους Νομάρχες. Δεν ζητάμε νερό για να ποτίσουμε μόνο τα αγροκτήματα μας, ζητάμε νερό για να σώσουμε την Αργολίδα. Υπάρχει μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης από τον Ανάβαλο; Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το νερό του Αναβάλου με κάθε τρόπο, ακόμα κι αν χτίσουμε τους δρόμους, ακόμα και αν θυσιαστούμε.»

«Να μπουν μπροστά τα τρακτέρ» ζήτησε ο Νίκος Γόντικας.

Ενώ, ο Περιφερειάρχης είπε ότι η ευθύνη του έργου δεν ανήκει στην Περιφέρεια και ότι αναμένουν τις μελέτες για να ξεκαθαριστεί ποιες είναι οι ποσότητες νερού. Ενώ εξήγησε ότι αν δεν είχε ακολουθήσει αυτή την πολιτική η περιφέρεια, τότε θα είχε διαλυθεί η σύμβαση και θα χανόταν το έργο.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...