Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτός είναι ο διάδοχος του Αγγελάκα στη θέση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Αυτός είναι ο διάδοχος του Αγγελάκα στη θέση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία Σπήλιος Λιβανός θα διαδεχτεί το επόμενο διάστημα τον Μανώλη Αγγελάκα στη θέση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο Σπήλιος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1967 και κατάγεται από το Μεσολόγγι. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1986. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Αμχερστ των Η.Π.Α. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις διεθνείς σχέσεις και τη συγκριτική πολιτική ανάλυση στα βρετανικά πανεπιστήμια Ρέντινγκ και Μπρίστολ αντίστοιχα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα. Ακολούθως, εργάστηκε διαδοχικά στο "Κοινωνικό Ταμείο" της 5ης Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , στη Ναυτιλιακή εταιρεία "Ηπειρωτική", στην εταιρεία Συμβούλων "Heidemij-Αναπτυξιακή", στην εταιρεία τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών “Μύθος” και στις "Εκδόσεις Λυμπέρη".

Tο 1998 ιδρύει την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων "Δίων Kατασκευαστική – Συμβουλευτική" στην οποία ασκεί τα καθηκοντά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Σπήλιος Λιβανός από το 1999 ως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της “ Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου”. Από το 2001 ως και το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Κέντρο Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών”, ενώ το 2005 συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην "Ελληνική Εταιρεία Πολιτικού Πολιτισμού".

Η άμεση εμπλοκή του στην πολιτική ξεκινά το 2001, οπότε και ορίζεται επιστημονικός συνεργάτης στον “Πολιτικό Σχεδιασμό” της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του 2004 εκτίθεται ως υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στις εθνικές εκλογές του 2007 εκλέγεται βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Στη διετή παρουσία του στη βουλή αναπτύσσει πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο. Εκτός των τοποθετήσεων του για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, αναδεικνύει με ζήλο θέματα ανάπτυξης, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθησίας που αφορούν στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Εκλέγεται Τομεάρχης Παιδείας και ορίζεται εκπρόσωπος της ΝΔ στο Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ). Το Δεκέμβριο του 2009 ορίζεται Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουν μαζί ένα γιο, το Διονύση και μια κόρη τη Δανάη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...