Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερώτηση για τα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέθεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία!

Ερώτηση για τα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέθεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία!

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν ερώτηση για τα δημόσια έργα της Περιφέρειας και ζητούν απαντήσεις από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Υποδομών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο, αναφέρει:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ανέλαβαν εταιρίες συμφερόντων συγγενικών προσώπων του νυν Περιφερειάρχη»

Από την 01/01/2011 -ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η θητεία των σημερινών αυτοδιοικητικών αρχών- και μέχρι σήμερα, πλήθος δημοσίων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελέστηκαν από τις εταιρίες «ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.». Οι συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες ανήκουν σε συγγενείς πρώτου βαθμού του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κάτι που έχει εγείρει υποψίες για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσής. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς η πλήρης κατάρριψη με στοιχεία κάθε υπόνοιας για φαινόμενα διαπλοκής. Ιδίως ενόψει του οικονομικού και δημοσιονομικού τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, η διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού οφείλει να γίνεται με φειδώ και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πόσα δημόσια έργα έχουν εκτελεστεί από 01/01/2011 μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με ποια κριτήρια έγινε η ανάθεσή τους στις κατασκευαστικές εταιρίες που τα ανέλαβαν; Πόσα από αυτά ανατέθηκαν στις 3 ανωτέρω αναφερόμενες εταιρίες («ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.»); Παρακαλώ να μου χορηγήσετε το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις συναφθείσες συμφωνίες ανάθεσης δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ των περιφερειακών αρχών και των τριών αυτών εταιριών.

Αθήνα, 04/09/2013
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Ευστάθιος Μπούκουρας
Ηλίας Παναγιώταρος
Δημήτριος Κουκούτσης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»


Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε ότι όταν πρόσφατα είχε προκύψει ξανά παρόμοιο θέμα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης είχε δώσει την εξής απάντηση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...