Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε αναμονή για τους χώρους που θα προτείνει η ΤΕΡΝΑ να εγκαταστήσει τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Σε αναμονή για τους χώρους που θα προτείνει η ΤΕΡΝΑ να εγκαταστήσει τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστοί και θα τεθούν σε διαβούλευση, οι χώροι που θα προταθούν από την ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ, για την εγκατάσταση των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Αυτό επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, διαψεύδοντας ότι έχει προταθεί συγκεκριμένη έκταση στην περιοχή του χωριού Γέφυρα Μεγαλόπολης.

Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως άποψη της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι η Μεγαλόπολη είναι κορεσμένη περιβαλλοντικά και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί επιπλέον κι αυτό θα εισηγηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που θα λάβει την τελική απόφαση αδειοδότησης για την εγκατάσταση των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Εξάλλου ανέφερε, ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα προταθούν και εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης των μονάδων, με τη συνολική πρόταση που θα δημοσιοποιήσει η ανάδοχος εταιρεία.

Τέλος, η κ. Νικολάκου για την υπόθεση παράτασης της μεταφοράς των απορριμμάτων της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στον ΧΥΤΑ Φυλής, υπογράμμισε ότι, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές, δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να ξαναδούμε τις εικόνες που είχαμε δει με τα σκουπίδια στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, ούτε και στην Ερμιονίδα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...