Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σπόντα Δέδε για Τατούλη: «Δεν είμαι θιασώτης της μαυρογιαλούρειας πολιτικής πρακτικής του “κατόπιν ενεργειών μου”» (vd)

Σπόντα Δέδε για Τατούλη: «Δεν είμαι θιασώτης της μαυρογιαλούρειας πολιτικής πρακτικής του “κατόπιν ενεργειών μου”» (vd)
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση και δημοσιοποίηση του οικονομικού απολογισμού της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, αλλά και της απογραφής όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στους τομείς των αναπτυξιακών έργων, της τουριστικής προβολής και της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της Κορινθίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, στην έδρα της αντιπεριφέρειας.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το πολιτικό σκέλος της συνέντευξης Τύπου, οπότε στον κ. Δέδε έγιναν ερωτήσεις για την σχέση του με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη: «Ήρθα και θα φύγω με το κεφάλι ψηλά και με μέτρο την εντιμότητα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τις σχέσεις του, κατά την περίοδο αυτή, με τη διοίκηση της Περιφέρειας και τον κ. Τατούλη, ο Γιώργος Δέδες δεν δίστασε να παραδεχτεί πως το εγχείρημα του 2010 ήταν πρωτοποριακό, ωστόσο διεκόπη εξαιτίας ελλείμματος συλλογικότητας και δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε στην επίτευξη σημαντικού έργου: «Δεν είμαι θιασώτης της μαυρογιαλούρειας πολιτικής πρακτικής του “κατόπιν ενεργειών μου”. Αντίθετα βλέπω τον εαυτό μου ως τον συντονιστή μιας συλλογικής προσπάθειας»

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι δεν κατέγραψε μέχρι σήμερα τις διαφωνίες και τις ενστάσεις του με τον Περιφερειάρχη παρέθεσε πλήθος δημοσιευμάτων στα οποία αναδεικνυόταν η καταγραφή της διαφορετικής άποψης του ίδιου, όσο και άλλων στελεχών της παράταξης. Ειδικές αναφορές υπήρξαν στη σύγκρουση του Περιφερειάρχη με τον τότε Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τ. Αποστολόπουλο, όταν επέστρεψε τον προϋπολογισμό του 2011, στις δημόσιες δηλώσεις του όταν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μαλαπάνης, στη διαφωνία του στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων για τα ΜΜΕ, στη μη συμμετοχή του στο συνέδριο στο Costa Navarino, αλλά και στα ζητήματα γενικότερων πολιτικών διαφωνιών με τις δηλώσεις του για το μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο του περασμένου Ιουλίου, το «μαύρο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ.ά.
Ο κ. Δέδες κατέληξε πως «προχωράμε στο καινούργιο αυτό εγχείρημα καταθέτοντας την δική μας διαφορετική πολιτική και αυτοδιοικητική κουλτούρα. Για διαφάνεια, συλλογικότητα, πραγματική ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης».

Τέλος ο κ. Δέδες ήταν ξεκάθαρος για την πιθανότητα να στηριχτεί η νέα αυτοδιοικητική πρωτοβουλία από κάποιον κομματικό φορέα: «Καλοδεχούμενη τυχόν στήριξη από δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, κανένα όμως κόμμα δεν δικαιούται να πανηγυρίσει το βράδυ των εκλογών, τυχόν επιτυχία μας. Έχουμε αποφασίσει να πάμε με την κοινωνία, όχι τα κόμματα…».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...