Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Πάτρα προτείνουν Πάσχα στο Λεωνίδιο!

Στην Πάτρα προτείνουν Πάσχα στο Λεωνίδιο!
Η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει κι αν αναρωτιέστε ακόμα πού θα κάνετε Ανάσταση, εμείς έχουμε λόγους που πιστεύουμε ότι το Πάσχα… πάει πολύ στην ελληνική ύπαιθρο και αποτελεί μια καλή αφορμή για εκδρομούλα.
Το Πάσχα συμπίπτει με το απόγειο της Άνοιξης. Αυτό σημαίνει πως η ελληνική επαρχία έχει ζωγραφιστεί με τα καλύτερα χρώματα, και πως ο καιρός θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες να οργανώσουμε εξορμήσεις σε δάση, ποτάμια ή απλώς στην σκιά του πλάτανου στην πλατεία του χωριού.
Οι τιμές μικρών και μεγαλύτερων ξενώνων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί ελέω κρίσης, αλλά για το πασχαλινό τετραήμερο ισχύει πάντα ο καταραμένος νόμος που λέει ότι η αυξημένη ζήτηση ανεβάζει τις τιμές οπότε δείτε τι προτείνουμε και βιαστείτε!
Ναύπακτος!
Ένα κατανυκτικό υπερθέαμα περιμένει όσους επισκέπτες βρεθούν στη Ναύπακτο για τις ημέρες του Πάσχα. Το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής, με το «φλεγόμενο» λιμάνι κατά την ώρα της περιφοράς των επιτάφιων, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος πλήθος επισκεπτών.
Το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής στη Ναύπακτο κρατά απ’ την δεκαετία του ’50. Η πολυπληθής τότε ομάδα των ψαράδων του λιμανιού, όντας ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, έδιναν το δικό τους στίγμα στην σημαντική αυτή ημέρα για την χριστιανοσύνη. Κατά την περιφορά των δύο επιταφίων (σ.σ. Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής), «στόλιζαν» τις πολεμίστρες του λιμανιού με εκατοντάδες αναμμένες δάδες προσδίδοντας έτσι μια επιπλέον κατανυκτική πινελιά στο ήδη πένθιμο κλίμα.
Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Ναύπλιο
Το Ναύπλιο φαντάζει τόσο προκλητικά κοντά, τόσο ιδανικό για εκδρομή και τόσο τέλεια επιλογή για να περάσετε εδώ τις άγιες μέρες του Πάσχα.
Η αλήθεια είναι πως το Ανάπλι από μόνο του ως προορισμός, δεν χρειάζεται άλλοθι για να το επισκεφθείτε, όποια εποχή του χρόνου κι αν το αποφασίσετε. Μεγαλύτερη αλήθεια είναι, όμως, πως από την Άνοιξη και μετά, δεν υπάρχει άλλος τόπος που να κλείνει μέσα του ομορφιά, παράδοση, καλή ζωή και να είναι τόσο κοντά στην Πάτρα!
Ναυπλιώτικο Πάσχα για
-Να παρακολουθήσετε τις λειτουργίες της Μεγάλης Βδομάδας και τη μυσταγωγία της Ανάστασης στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μονής, στην Άρια, ένα καλοδιατηρημένο δείγμα βυζαντινού ναού του 1143.
-Να συμμετάσχετε τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά των Επιταφίων στα στενά της Παλιάς Πόλης. Θα ξεκινήσετε μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, έξω από τις τρεις εκκλησιές της πόλης, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγίτσα.Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Κέρκυρα!
Πολλοί ισχυρίζονται ότι αν δεν έχεις κάνει Πάσχα έστω μια φορά στη ζωή σου στην Κέρκυρα, δεν έχεις... αναστηθεί ακόμη. Και η αλήθεια είναι ότι το Πάσχα στο πανέμορφο νησί των Επτανήσων έχει κάτι το διαφορετικό.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης ,πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό –τους μπότηδες- από τα μπαλκόνια τους, στον περίφημο "Πόλεμο των Κανατιών",υπό τον ήχο βροντερών κανονιοβολισμών. Και από κάτω, λαοθάλασσα.
Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Μονεμβασιά!
Αν θέλεις να περάσεις ένα ρομαντικό Πάσχα, σαν να μπήκες στη μηχανή του χρόνου, ιδανικός προορισμός είναι η Μονεμβασιά. Τα λιθόκτιστα σοκάκια της καστροπολιτείας και η ησυχία δημιουργούν μια ιδιαίτερα ρομαντική και γραφική ατμόσφαιρα, που κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου γίνεται η περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια, με τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του δήμου.
Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Λεωνίδιο!
Ένα από τα πιο φαντασμαγορικά έθιμα του Πάσχα γίνονται κάθε χρόνο στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Κυνουρίας. Την ημέρα της Ανάστασης, με το  πρώτο "Χριστός Ανέστη" χιλιάδες πολύχρωμα αερόστατα - φαναράκια πυροδοτούνται και γενιζουν τον ουρανό. Η παράδοση λέει πως στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, όποιες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες, ξαφνικά, τη στιγμή της Ανάστασης, επικρατεί νηνεμία με ελαφρό δυτικό αεράκι.
Το πέταγμα των αερόστατων συνοδεύεται από πολλά πυροτεχνήματα, ενώ δίπλα στην εκκλησία καίγεται το ομοίωμα του Ιούδα πάνω σε ξερά κλαδιά.
Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Μετέωρα!
Το Πάσχα Κατανυκτικές ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, ψαλμωδίες και βυζαντινή μουσική... Η πιο εύκολα προσβάσιμη μονή είναι αυτή του Αγίου Στεφάνου, όπου το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι το προαύλιο. Εδώ οι επιτάφιοι είναι λιτά στολισμένοι, χωρίς το θόλο με τον οποίο τους έχουμε συνηθίσει.
Το βράδυ της Ανάστασης οι λειτουργίες αρχίζουν στις 9 μ.μ. Το Πάσχα στα Μετέωρα μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, στον Ασπροποτάμο, στο Περτούλι και στην Ελάτη. 
Πάσχα μακριά από την Πάτρα; 6 Προορισμοί για όλα τα γούστα!
Φυσικά οι προορισμοί είναι πολλοί και διαφέρουν ανάλογα με την παρέα και τα οικονομικά του καθενός. Πάτμος, Σύρος, Χίος, Μύκονος και πολλά ακόμα μέρη είναι υπέροχα εκείνες τις μέρες και όλοι μπορούμε να τα επισκεφθούμε με λίγο περισσότερο οικονομία και καλή οργάνωση.
patrasevents

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...