Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 - Kalimera Arkadia

Στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία ο Παντελής Τσιλιβής!

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ιστορίας του και για μπορέσει να ανεβάσει τα ποσοστά του, όσο αυτό είναι δυνατόν, πρέπει να φτιάξει ισχυρά ψηφοδέλτια. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Αρκαδία. Να αυξηθεί ο συναγωνισμός για τη μία έδρα που λογικά θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Σίγουρα, προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η υποψηφιότητα του Παντελή Τσιλιβή, που, σύμφωνα με πληροφορίες του kalimera-arkadia.gr, έχει ήδη «κλειδώσει».Πρόκειται για μία υποψηφιότητα, δυνατή, σοβαρή, που αυξάνει τη δυναμική του ψηφοδελτίου.Ο Τσιλιβής είναι ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι φθαρμένο πολιτικά. 

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η αγάπη για τα ζώα είναι η καλύτερη θεραπεία: «Ζωοθεραπεία» (Animal / Pet Therapy)

Αποτελεί μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια κυρίως στο εξωτερικό και μόλις πρόσφατα στην Ελλάδα, που αφορά τη συμμετοχή οποιουδήποτε ζώου σε προγράμματα θεραπευτικής συντροφιάς. Τα ζώα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή της ζωοθεραπείας είναι τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες, κ.λπ.), άλογα (ιπποθεραπεία), γάιδαροι (ονοθεραπεία), δελφίνια (δελφινοθεραπεία) κ.ά. Δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ράτσα, αλλά πρέπει να έχουν φιλική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο (κοινωνικοποίηση), στοιχειώδη εκπαίδευση, καλή φυσική υγεία και ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικά περιβάλλοντα και συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Μικρή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά, όπου οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα φτάνουν στο Αιγαίο θα 5 μποφόρ. Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει, ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Η διαφθορά στο δημόσιο έχει ταυτότητα

Καταιγίδα αποκάλυψης φαινομένων διαφθοράς έρχονται στο φως τις τελευταίες μέρες με σκοπό να μας πείσουν για το πόσο διεφθαρμένοι είμαστε. Κοινή η στάση των διαπλεκόμενων κεντρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να «φορτώσουν» τα φαινόμενα αυτά σε υπαλλήλους και να περιορίσουν τις ευθύνες όσων άσκησαν και ασκούν κεντρική ή τοπική κυβερνητική εξουσία. Όμως, τα φαινόμενα αυτά έχουν ταυτότητα και άμεση σχέση με τα κυβερνητικά κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Νεστάνης

Στις 25 Μαρτίου 2012 πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια  ο Ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας    Νεστάνης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεστάνης του Δήμου Τριπόλεως.   Την Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

-Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012: στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας  Εσπερινός,.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας εντός του Χωριού.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί υποψήφιος βουλευτής;

Κατέθεσα την αίτηση υποψηφιότητας μου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.  Μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία για το μέλλον του τόπου μας όπου οι πολίτες της Αρκαδίας θα κληθούν να επιλέξουν όχι μόνο κόμματα αλλά και πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να δουλέψουν την επόμενη ημέρα για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και πάνω απ’ όλα της περιοχής μας.

Ανήκω σε μία γενιά που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να εκφραστεί διαφορετικά. Σε μία γενιά που οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πέτρος Μισθός «κλείνει» την υπόθεση με τις πειθαρχικές διώξει εκπαιδευτικών στη βόρεια Κυνουρία

Αναταραχή επικράτησε το τελευταίο διάστημα, στη Βόρεια Κυνουρία, μετά την ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Γκέσουρα Φώτιου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των Εκπαιδευτικών Σχολείων του Δήμου μας και συγκεκριμένα των Προϊσταμένων των 1/θ Νηπιαγωγείων Μελιγούς, Ρεντούλη Αναστασίας και  Κορακοβουνίου, Τετώρου Σταματίνας και του Διευθυντή του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας, τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Ν. Αρκαδίας και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σίδερη Κων/νου (διαβάστε ΕΔΩ).

Μάλιστα, υπήρξε ομόφωνο ψήφισμά του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας που καταδίκαζε αυτή την ενέργεια.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε, σήμερα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός ο οποίος είπε: 

Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο στην καταγραφή του Παραρτήματος ΙΚΑ Λεωνιδίου (video)

Σύμφωνα με το www.leonidion.gr, ένταση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο οίκημα που στεγάζεται το Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λεωνιδίου, όταν έφτασε συνεργείο υπαλλήλων του ΙΚΑ Τρίπολης προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να καταγράψουν τον εξοπλισμό και τα υλικά του Παραρτήματος, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς τους στην Τρίπολη.

Διαβάστε περισσότερα...

«Κάναμε θεότητα τον καταναλωτισμό. Πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες μας» (vd + ph)

Στην Τρίπολη, ήρθε και έδωσε διάλεξη, ο Δημήτρης Μπουραντάς, συγγραφέας management και ανθρώπινου δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Θέμα ήταν ¨Οι αξίες ως πυξίδα προσωπικής και κοινωνικής διεξόδου από την κρίση.

Η αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης ήταν γεμάτη από κόσμο που άκουσε με προσοχή όσα είπε ο Δ. Μπουραντάς.

Πριν από τη διάλεξη, ο Καθηγητής μίλησε στα ΜΜΕ και μεταξύ άλλων, είπε:

Διαβάστε περισσότερα...

Μετά το γήπεδο του Αστέρα θα γίνει ο δημοτικός λαχανόκηπος της Τρίπολης

Στη δημιουργία ενός δημοτικού λαχανόκηπου πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Τρίπολης έναντι συμβολικού τιμήματος, θα διαθέσει ο δήμος, σε κάθε ενδιαφερόμενο, έναντι συμβολικού τιμήματος (40-50 ευρώ το χρόνο), ένα τεμάχιο περίπου 100 τ.μ., που θα έχει νερό και πλήρη υποστήριξη από τους γεωπόνους του Δήμου Τρίπολης.

Θα πρέπει να καλλιεργούν, ό,τι θέλει, με βιολογικό τρόπο, μόνο για ατομική χρήση και το 10% της παραγωγής του, μνα το διαθέτουν για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.  

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...