Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 - Kalimera Arkadia

Σκουπίδια στον Βιολογικό; Η ΕΤΒΑ το ξέρει;

Τι μπορεί να «μπλοκάρει» την πρόθεση της δημοτικής αρχής να πάει τα σκουπίδια της Τρίπολης, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, στη Βιομηχανική Περιοχή, προκειμένου εκεί να συμπιέζονται και να φεύγουν για την Αττική;

Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώσεις ζητούν οι πλημμυροπαθείς της Τρίπολης (vd)!

Συνεδρίασε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης και συζήτησε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα. Αρχικά, έγινε συζήτηση για το θέμα του χώρου όπου θα συμπιέζονται τα σκουπίδια, πριν μεταφερθούν εκτός περιφερείας. Στη συνέχεια, έγινε μία πρόταση από τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας, Ηλία Καμάρη, για την ανάγκη να εκδοθεί ένα φυλλάδιο το οποίο θα δίνει οδηγίες στους δημότες, περίπτωση θεομηνιών. Ακόμα, συζητήθηκε το πρόβλημα με τη λειτουργία κάποιων περιπτέρων στην Τρίπολη.

Τέλος, ένα ...

Διαβάστε περισσότερα...

Καλά νέα για την παράκαμψη Ξηροπηγάδου και το δρόμο του Φωκιανού!

Έργο εγκαταλελειμμένο, το οποίο είχε μάλιστα ανακοινωθεί πολλάκις από βουλευτές, Νομάρχες και άλλους πολιτικούς και το οποίο με τις δικές μας ενέργειες και προσπάθειες πραγματοποιείται, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το δρόμο Νεάπολη – Μονεμβασιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Αρχίζει και φαίνεται η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για τις υποδομές, υλοποιώντας ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι – προϋπόθεση ανάπτυξης του ανατολικού άξονα Κόρινθος – Επίδαυρο – Κρανίδι – Πόρτο Χέλι – Λυγουριό – Ναύπλιο – Άστρος – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι – Μονεμβασιά – Γύθειο – Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη».

Διαβάστε περισσότερα...

Επιμορφωτική συνάντηση μαθηματικών στην Τρίπολη

Επιμορφωτική συνάντηση θα γίνει στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης στις  12 – 3 - 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 – 13:30, για του μαθηματικούς των λυκείων της Τρίπολης, Τεγέας, Λεβιδίου, Μεγαλόπολης και Άστρους με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα...

Κοντά σε αδειοδότηση το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία επιβεβαίωσε την πρόοδο των διαδικασιών στην πορεία για την τελική αδειοδότηση του αεροδρομίου της Τρίπολης. Πληροφόρησε επίσης το σώμα ότι προχωρούν και οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του ...

Διαβάστε περισσότερα...

Στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα εξοφλείται το τέλος ακινήτων που δεν πληρώθηκε στον προηγούμενο …

Στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα εξοφλείται το τέλος ακινήτων που δεν εξοφλήθηκε στον προηγούμενο λογαριασμό. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να εξοφλούν μόνο το τμήμα του λογαριασμού της ΔΕΗ που αφορά την κατανάλωση ρεύματος αφήνοντας ανεξόφλητο το ποσό που αφορά το τέλος ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι ...

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική δράση κατά της σχολικής βίας από το Πειραματικό Γυμνάσιο!

Το Υπουργείο  Παιδείας συμμετέχει στο Δίκτυο κατά της βίας στο Σχολείο. Ένας από τους σκοπούς του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και η καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο την 6η Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές της Α και της Β τάξης πραγματοποίησαν στο μάθημα των Εικαστικών, με καθηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Γιούλα, μια ...

Διαβάστε περισσότερα...

«Θα δίνουμε 1.500.000 € το χρόνο για μεταφέρουμε τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Αττική»!

Μιλάμε όλοι για  τη λύση της μεταφοράς των σκουπιδιών της Τρίπολης, εκτός Πελοποννήσου, αλλά στην πραγματικότητα, πόσοι γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος αυτής της επιλογής;

Με μία τεκμηριωμένη ανάλυση, η οποία βασιζόταν σε συγκεκριμένα στοιχεία, ο δημοτικός σύμβουλος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ανέλυσε το κόστος της μεταφορά των σκουπιδιών μας, στην Αττική.

Να υπενθυμίσουμε ότι η λύση της μεταφοράς, επιλέχτηκε, μετά από τη δικαστική απόφαση που δεν επιτρέπει πλέον να πηγαίνουν σκουπίδια στην χωματερή του «πλατώματος», στην περιοχή Φιλικών.

Διαβάστε περισσότερα...

«Αυτά που λέει η Αριστερά, οδηγούν στην καταστροφή» (vd)!

Το έργο του Θανάση Βαλτινού «Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη» παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο κ. Βαλτινός μίλησε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr και ρωτήθηκε για την παράσταση, την πολιτική κατάσταση, αλλά και την Αρκαδία, αφού έχει γεννηθεί στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ τα τελευταία σχολικά του χρόνια, τα πέρασε στην Τρίπολη.

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τόσο για την Αριστερά, όσο και για τα λάθη που έγιναν από την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...