Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 - Kalimera Arkadia

Επετειακές εκδηλώσεις για τη συγκρότηση του πρώτου Στρατοπέδου από τον Θ. Κολοκοτρώνη στην Αρκαδία (ph)

+   Ιερέως Ιωάννου Σουρλίγγα

Η Κυριακή των Βαΐων είναι η Κυριακή προ του Πάσχα, και ονομάζεται έτσι επειδή συνδέεται με την ανάμνηση της Θριαμβευτικής Εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, κατά την οποία ο λαός τον υποδέχθηκε με επευφημίες και με "βαΐα  φοινίκων"

Την Κυριακή των Βαΐων, 8ην Απριλίου 2012, στο χωρίο Πάπαρι Αρκαδίας,  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση εις ανάμνηση του γεγονότος της συγκροτήσεως του πρώτου Ελληνικού Στρατοπέδου στο σημείο της Βρύσης, στο χωριό Πάπαρι, από τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους συμπολεμιστές αυτού και πάντας τους Αρχιερείς και Προκρίτους, την 6ην Απριλίου 1821 με σκοπό την ανασυγκρότηση και την εμψύχωση των αγωνιστών για την συνέχιση της μάχης στο Βαλτέτσι τα Τρίκορφα την Τροπολιτσά και του γένους μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν τη Μ. Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ – Αγωνία στον κόσμο που θέλει να μετακινηθεί από και προς την Αρκαδία

Σε 24ωρη απεργίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ. 

Καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες τους δεν τηρούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας κι ότι τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί δεκάδες οδηγούς και εισπράκτορες. 

Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη συνέντευξη τύπου δίνει ο Μπουκλης για τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Είχε δηλώσει ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

Τη Δευτέρα 09/04, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάμπρος Μπούκλης, θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου, «για τα δραματικά γεγονότα που ζήσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 05/04.

Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα του MEGA για το Πάσχα στο Λεωνίδιο

Όπως αναφέρει το www.leonidion.gr, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο του  MEGA με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και  Ιορδάνη Χασαπόπουλο, παρουσιάστηκε βίντεο με το Πασχαλινό έθιμο των αεροστάτων στο Λεωνίδιο.

Δείτε το:

Διαβάστε περισσότερα...

Η συνέντευξη του Ανδρέα Λυκουρέντζου στον «Ελεύθερο Τύπο»

Συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη έδωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης είναι:

Διαβάστε περισσότερα...

Υπό έλεγχο η φωτιά στα κάτω Δολιανά

Υπό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγη ώρα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το απόγευμα, στα κάτω Δολιανά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω των δυνατών ανέμων, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε σε πευκόφυτη περιοχή, λίγο πριν τα κάτω Δολιανά. 

Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας λαϊκού δρόμου από τη Ζάτουνα στο Βελτεσινίκο προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΔΥΑ),  Ο Δήμος ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και το μουσείο ΖΑΤΟΥΝΑΣ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" διοργανώνουν τον 3ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή  Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο  «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012»

Διαβάστε περισσότερα...

«Στόχος μέχρι την άνοιξη του 2013, να φυτευτούν 100.000 ροδιές»!

Ο πρόεδρος της «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.»  Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, μίλησε στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα «Εναλλακτικές και καινοτόμες καλλιέργειες, που έγινε το Σάββατο, στην Τρίπολη.

Είπε ότι «από το φθινόπωρο του 2010, έχει παρέλθει περίπου ενάμισης χρόνος, όταν με μία ομάδα φίλων από τη Γορτυνία και την Ολυμπία μοιράστηκα τις σκέψεις, το όραμα και  το σχέδιο, για μια οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη αναπτυξιακή οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο το ανάγλυφο της κοιλάδας του Αλφειού, του Λάδωνα και του Ερύμανθου, και με πρωταγωνιστή  τη ροδιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Πήγασος - Ακαδημία 66-42

Εύκολο απόγευμα είχε ο Πήγασος κόντρα στην Ακαδημία επικρατώντας στο Άστρος με σκορ 66-42. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο (41-19) δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...