Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

O 25χρόνος τενόρος, Άκης Καλμούκης, με καταγωγή από την Τρίπολη, καλεσμένος στο «Podacst Talk» με την Έλλη!

O 25χρόνος τενόρος, Άκης Καλμούκης, με καταγωγή από την Τρίπολη, καλεσμένος στο «Podacst Talk» με την Έλλη!
Ο Τενόρος Άκης Καλμούκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Τρίπολη και είναι πλέον αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από την κατεύθυνση Μονωδίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ρόζα Πουλημένου. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις, ως σολίστ, χορωδός αλλά και ενσαρκώνοντας ρόλους του μουσικού θεάτρου, με αποκορύφωμα τους ρόλους του Δούκα από την όπερα "Rigoletto", του Giuseppe Verdi  και το ρόλο του Τζωρτζ από την οπερέτα "Η Θείτσα μας" του Αλέξανδρου Γκρεγκ. Επιπροσθέτως ήταν ένας από τους ερμηνευτές του TEDxKlonatzidika 2023.

Από το καλοκαίρι του 2021 συνεργάζεται με την "Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" με μαέστρο τον Ηλία Γκογκίδη. Μαζί με την Σ.Ο.Μ.Θ έκανε τη πρώτη του διπλωματική συναυλία σε έργα του κλασσικού λυρικού ρεπερτορίου, αλλά και περιοδεία στη Σερβία, το Νοέμβριο του 2022, ερμηνεύοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο.

Έχει επίσης ερμηνεύσει τον Εθνικό  Ύμνο, σε δύο πρωταθλήματα καλλισθενικής, ένα βαλκανικό και ένα παγκόσμιο. Επιπλέον, συνεργάστηκε με το μουσικό σχολείο Κέρκυρας, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην νεανική όπερα "The Idea" του Gustav Holst. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το 2ο βραβείο στο πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής της UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδας. Τέλος, ειδικεύεται σε ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου όπως Αλφρέντο, Φάουστ, Ροντόλφο, Ντον Οτάβιο, Νεμορινο κ.α.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Άκη για την αποδοχή της πρόσκλησης ώστε να είναι ο πρώτος καλεσμένος του νέου project PODCAST TALK με την Έλλη. Άλλωστε ο στόχος είναι ένας. Η έμπνευση. Ο Άκης μέσα από την δική του πορεία, όπως θα ακούσετε κι εσείς δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αυτό της φροντίδας και του αυτοσεβασμού, το οποίο είναι το εξής:

«Οφείλουμε στον εαυτό μας, τα όνειρα μας να τα κάνουμε πραγματικότητα».

Ναι, οφείλουμε να προσπερνάμε όλα τα εμπόδια για να φτάσουμε εκεί που θα νιώθουμε ο εαυτός μας!

Η νέα εποχή είναι εδώ. Η νέα εποχή παραμερίζει τα «πρέπει» και ενεργοποιεί τα «θέλω». Γιατί το «πρέπει να είμαι καλά» με το «θέλω να είμαι καλά», έχει τεράστια διαφορά που μας μπερδεύει όλους.

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς του, για το δώρο της ελευθερίας που του χάρισαν απλόχερα ώστε να επιλέξει το επάγγελμα που εκείνος νιώθει οικεία. Σε εκείνον που γενναία ανέφερε στην συνέντευξη τι τον οδήγησε να πάρει αυτήν την απόφαση, καθώς και για την ουσιαστική συμβουλή προς την αδερφή του.

Έλλη Αρτοπούλου

 

1 σχόλιο

  • Κατερίνα
    Κατερίνα Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 01:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι πολύ όμορφο που μια τέτοια υπέροχη φωνή έχει καταγωγή από την πόλη μας. ελπίζω στο μέλλον να καταλάβει ο Δήμος μας το τεράστιο ταλέντο του και να καταφέρουμε να τον δούμε σε μια συναυλία!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...