Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αφιέρωμα «Πρόσωπα» | Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Αυτοσκοπός είναι να είμαι Άνθρωπος και να έχω Ανθρωπιά»

Αφιέρωμα «Πρόσωπα» | Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Αυτοσκοπός είναι να είμαι Άνθρωπος και να έχω Ανθρωπιά»

O Παναγιώτης Βαλασόπουλος γεννήθηκε στην Μεγαλόπολη (19 Σεπτεμβρίου 1967), όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του, Γιώργος και Φωτούλα, διατηρούσαν ένα κατάστημα τροφίμων που σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα super market της περιοχής. Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε βρίσκεται στην πλατεία της Μεγαλόπολης. Μάλιστα, σήμερα, το έχει κληρονομήσει από τον παππού του και έχει να υπερηφανεύεται ότι από αυτό το μπαλκόνι είχε προσφωνήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Από μικρός θυμάται τον εαυτό του να περνά τις περισσότερες ώρες στο μαγαζί, βοηθώντας τους γονείς του. Όπως συχνά συνηθίζει να λέει, ένας από τους λόγους που αποφάσισε να σπουδάσει ήταν διότι είχε κουραστεί να μεταφέρει κιβώτια.

valasopoulos 3

Τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας, συνήθιζε να τα περνάει, είτε δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε με την αγαπημένη του γιαγιά Ιωάννα, στη Βυτίνα Αρκαδίας και με τα ξαδέλφια του, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Έχει δύο μικρότερους αδελφούς, τον Γιάννη, μόνιμο κάτοικο Μεγαλόπολης και τον Κωνσταντίνο που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το 1985 έφυγε από την Μεγαλόπολη με προορισμό την Κρήτη για να σπουδάσει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τέσσερα χρόνια μετά συνέχισε τις σπουδές του στην Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ), ενώ σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Δημόσια Ιστορία.

Το 1993 άνοιξε το πρώτο του φοροτεχνικό γραφείο στην Δροσιά Αττικής με συνέταιρο έναν φίλο του από τα φοιτητικά χρόνια.

Η τεράστια υπομονή και επιμονή του, είχε ως αποτέλεσμα να επιτύχει στον χώρο και τον οδήγησε να διαθέτει από το 2005 έως σήμερα ένα ιδιόκτητο γραφείο στο Μαρούσι, με μεγάλη αναγνώριση στον τομέα της διαχείρισης φορολογικών θεμάτων μεγάλων επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων ΟΤΑ, στο οποίο απασχολούνται συνεργάτες με προτίμηση καταγωγής την Αρκαδία.

valasopoulos 2

Ωστόσο, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον τόπο καταγωγής του, τον περισσότερο χρόνο του τον περνά στην Αρκαδία και γι’ αυτό θεωρείται μόνιμος κάτοικος Αρκαδίας. Άλλωστε η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται στην Τρίπολη, όπου ζει και η οικογένειά του. Τον Απρίλιο του 2010 παντρεύτηκε την Βασιλική Ψυχογιού, οικονομολόγο, υπάλληλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απέκτησαν δύο υπέροχα παιδιά, τον Γιώργο που είναι σήμερα 12 χρονών και τον Κωνσταντίνο 7 χρονών.

Μεγάλη του αγάπη είναι η ενασχόληση με την γη, γι’ αυτό φροντίζει πάντα να βρίσκει λίγο χρόνο να ασχολείται με αυτή, αφού όπως λέει έτσι «αδειάζει» το μυαλό του.

valasopoulos 1

Έχοντας ήδη πολιτική συνείδηση από τα μαθητικά του χρόνια, από το 1982 κιόλας δραστηριοποιήθηκε στη ΜΑΚΙ Μεγαλόπολης, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε 1984-86 αναπληρωτής γεν. γραμματέας ΟΝΝΕΔ Μεγαλόπολης, 1986-89 υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και μέλος Κεντρ. Συμβουλίου ΕΣΕΕ, 1990 τομεάρχης ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, 1990-91 μέλος Κεντρικής Γραμματείας Λεκανοπεδίου ΟΝΝΕΔ, 1996-98 Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Ν.Δ. Αγ. Στεφάνου, 1997-00 Γραμματέας Νομικής-Οικονομικής Επιτροπής Ν.Ε.ΝΔ και μέλος ΝΟΔΕ Β.Αττικής, 1999 Κεντρική Επιτροπή ΔΑΚ Μικρομεσαίων  Επιχειρήσεων.

Το 2018 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και ήταν ανάμεσα στους 35 που επανεξελέγησαν το 2020. Από τον Οκτώβριο του 2020  ήταν τομεάρχης Αθλητισμού, θέση από την οποία αποχώρησε τον Ιούνιο του 2022, όταν και ανέλαβε Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ,  θέση που κατέχει έως σήμερα.

valasopoulos 5

Το 2007 συμμετείχε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όπου και εξελέγη πρώτος επιλαχών βουλευτής. Το 2010 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος στην Αρκαδία, με τον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου. Ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της Αρκαδίας μετείχε ως μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και ήταν γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έκτοτε επέλεξε συνειδητά να απέχει από τα τοπικά ψηφοδέλτια, όμως ποτέ δεν έπαψε να είναι ενεργός στα κοινά.

Άμισθες θέσεις

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Μονάδων Υγείας, το 2019 Μέλος της επενδυτικής επιτροπής ΤΕΠΙΧ της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Υπουργείου Ανάπτυξης

Σημαντικές δράσεις για την Αρκαδία:

·         Δωρεά Γκουντάνη Αιμοδυναμικού τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Αν και κράτησε χαμηλούς τόνους, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι ήταν αυτός ο άνθρωπος «κλειδί» για να δοθεί το πρώτο πράσινο φως για την αποδοχή της δωρεάς. Πιο συγκεκριμένα, αφού η κα Γιαννούλη Γκουντάνη έβρισκε κλειστές πόρτες, λόγω ενός όρου που είχε θέσει για να προβεί στην δωρεά.

·         Το 2012 αποφάσισε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει ένα όραμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου να δημιουργήσει παιδικό σταθμό στην Τρίπολη.

Το αποτέλεσμα είναι να αναπλάσει όλη την περιοχή της Κάρτσοβας στην Τρίπολη, να κατασκευαστεί το κτίριο που φιλοξενεί τον Παιδικό Σταθμό, να ανακατασκευαστεί ριζικά το πρώην μαγαζάκι της Κάρτσοβας και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για τις απογευματινές ώρες, καθώς και για τους καλοκαιρινούς μήνες, να κατασκευαστεί μαρμάρινο αμφιθεατρικό θεατράκι το οποίο φιλοξενεί, όχι μόνο τις γιορτές του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, αλλά και εκδηλώσεις δεκάδων συλλόγων της Τρίπολης, να δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος, παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου κλπ.

Στην συνέχεια ανακαινίστηκε πλήρως το Πρώην Ίδρυμα Τυφλών, ιδιοκτησίας της ΜΜκΚ και μετατράπηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό με έναν υπέροχο περιβάλλοντα χώρο και παιδική χαρά.

Για όλα τα παραπάνω τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας με τον Σταυρό των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου που αποτελεί την υπέρτατη διάκριση της Μητρόπολης και έλαβε την τιμητική, άμισθη θέση του αντιπροέδρου και  διευθύνοντος συμβούλου των δομών στις οποίες πλέον απασχολούνται περίπου 30 άτομα προσωπικό και φιλοξενούνται κάθε χρόνο δεκάδες παιδάκια.

·         Το 2016 εξελέγη Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ Τρίπολης. Στην διάρκεια της θητείας του:

ü  Δημιουργήθηκε νέο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ping pong με πανελλήνιες διακρίσεις (β΄ εθνική).

ü  Ξεκίνησε και καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη ο θεσμός του θερινού Sports Camp με αθλητική απασχόληση παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 7:00 πμ έως τις 4:00 μμ.

ü  Δημιουργήθηκε Μουσείο της ΑΕΚ που πλέον διαθέτει σπάνιο υλικό, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Μάιο του 2022.

ü  Ανακαινίστηκαν τα γήπεδα τένις και τοποθετήθηκε μεταλλική κερκίδα.

ü  Διοργάνωση στην Τρίπολη του 4ου super cup  μπάσκετ με αμαξίδιο.

ü  Δημιουργήθηκε Β΄ Ομάδα, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου β΄ κατηγορίας.

Πρωτοβουλίες που ανέλαβε για Εθελοντικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς :

ü  Σύμφωνο συνεργασίας ΑΕΚ Τρίπολης και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΠΑΠΕΛ με επικεφαλής την Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας-Βιοχημείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Διευθύντριας του Εργαστηρίου Βιολογίας-Βιοχημείας του Τμήματος κας Ανδρέα Παόλα Ρόχας για την υλοποίηση της δράσης «Ενημέρωση και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, προσέλκυσης εθελοντών για την δωρεά μυελού των οστών και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων σε ενήλικες και παιδιά».

ü  Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» WinCancer,  ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κος Παναγιώτης Βαλασόπουλος, παρέδωσε  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» τρία στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των ασθενών, τα οποία αποτελούν ευγενική προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας. καλύπτοντας αυτή την ανάγκη των ασθενών του νοσοκομείου.

ü  ΑΕΚ Τρίπολης: Προέβη στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΙΑΣΙΣ. Ανάμεσα στις δράσεις που θα υποστηριχθούν είναι και το Fabric Republic που είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταυρος Νιάρχος.  Στα πλαίσια αυτά στις 13 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη παράδοση 1850 κιλών ρουχισμού, ενώ με τις συντονισμένες προσπάθειες και  της προπονητικής ομάδας του τμήματος tennis και ιδιαίτερα των κ. Παπαδόπουλου και κας Σταθούλη, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση συγκεκριμένου κάδου Fabric Republic στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Δημοτικό Αθλητικό Τρίπολης, ώστε να μπορούν περισσότεροι συμπολίτες μας να συνδράμουν στην συγκεκριμένη δράση.

ü  Δωρεά 45.000 πλαστικών καπακίων από την ΑΕΚ Τρίπολης στην Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, στα πλαίσια του εθελοντικού προγράμματος «Χαρίζουμε Χαμόγελα – Μαζεύουμε Καπάκια», το οποίο συνεχίζει να υλοποιείται.

valasopoulos 4

Τιμητικές Διακρίσεις

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας, από την οποία έχει τιμηθεί. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από πλήθος οργανώσεων, όπως της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, του Λεκανοπεδίου Αττικής, την ΟΝΝΕΔ, τον Γ.Σ. Λύκαια, τον ΑΟ ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης, το τμήμα Ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης κ.α.

Έχει τιμηθεί επίσης από τον κεκοιμημένο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Ιερεμία με το μετάλλιο του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄, τον νυν Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρο και τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας για πολλαπλές προσωπικές δωρεές που έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...