Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράσταση για την Αρκαδία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών!

Παράσταση για την Αρκαδία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών!
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση «Αρκαδία», στις 16 και 17 Ιουνίου!
Οκτώ χρόνια μετά το Σχεδίασμα Β΄- Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση για τη (μάταιη) αναζήτηση της ευτυχίας. η Αρκαδία, ως αφετηρία αλλά και ως τελικός προορισμός, αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση.
 
Δώδεκα χορευτές επιχειρούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του θεατή εικόνες οικείες, εμπνευσμένες από τον ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας. Ωστόσο, ο κόσμος της αιώνιας αθωότητας, της ευτυχισμένης και ελεύθερης ζωής έχει οριστικά πια χαθεί.
Η Αρκαδία είναι ένα ρέκβιεμ για τη φύση, αφού το όνειρο της Αρκαδικής ουτοπίας υποχωρεί κάτω από το βάρος της παράλογης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της συνειδητοποίησης της θνητότητας.
 
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.  Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από την περίοδο 2006-2007 επαναδραστηριοποίησε την ΟΚΤΑΝΑ, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι-Draft B”. Το 2008 σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο την παράσταση [BossaNova]και το 2009 την παράσταση [Τιτανικός]. Το καλοκαίρι 2008 παρουσίασε στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αθήνας την νέα του παραγωγή με τίτλο “Neverland-Blood on the dance floor”. Βραβεύτηκε για την παράσταση “BossaNova” στα βραβεία κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα με το 3ο βραβείο σκηνοθεσίας και το 2ο σκηνογραφίας το 2008. Το 2009 παρουσιάσε στο Θεάτρο Ροές την παράσταση "τα Καινούρια ρούχα του Αυτοκρατορα" της Ελενας Πέγκα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Παλλάς την δημιουργία του "Δάφνις και Χλόη". Το 2010 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ χορού του Δήμου ΑΘηναίων παρουσίασε την performance "Ντυμένοι - Γυμνοί" και τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου τον "Καρυοθραύστη" στο Θέατρο Θησείον. Τον Ιανουάριο του 2013 σκηνοθέτησε τα "Κόκκινα Φανάρια¨για το ΕΘΝΙΚΟ θέατρο. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...