Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται προσλήψεις σε ΚΤΕΛ και νέα λεωφορεία

Έρχονται προσλήψεις σε ΚΤΕΛ και νέα λεωφορεία

Άμεση πρόσληψη οδηγών, συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, αλλά και είσοδο νέων τεχνολογιών όπως η ηλεκτροκίνηση στις αστικές συγκοινωνίες της χώρας προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των Αστικών Συγκοινωνιών» που κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε απαντά σε τρία θεμελιώδη ζητήματα:

Υπολογίζεται πως μόνο με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.

Αυτό σημαίνει 550 άτομα από τα ΚΤΕΛ και άλλες 655 προσλήψεις, στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, μια ενίσχυση του προσωπικού των συγκοινωνιών με 1.205 νέα πρόσωπα.

«Σημειώστε πως έχουν να γίνουν προσλήψεις περισσότερα από 11 χρόνια στους συγκοινωνιακούς φορείς! » είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Με το δεύτερο άρθρο επιδιώκεται η κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μέσω της πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τις ειδικότητες που προβλέπονται στην παρ. 1., δηλαδή οδηγοί, μηχανοδηγοί και τεχνίτες οχημάτων και συρμών.

Παράλληλα, ρυθμίζονται διαδικαστικά ζητήματα ως προς την προκήρυξη, την υποβολή αιτήσεων και την επιλογή και δοκιμαστική υπηρεσία των προσληφθέντων.

Με βάση τον σχεδιασμό θα προχωρήσουν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με κριτήρια ΑΣΕΠ.

https://www.newsauto.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...