Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Πηνελόπης Πανούση - Παπαχρόνη: "Ο πατέρας μου ήρθε μόνος του και ξεκρέμασε τον αδελφό μου από την Ταξιαρχών" (vd)

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Πηνελόπης Πανούση - Παπαχρόνη: "Ο πατέρας μου ήρθε μόνος του και ξεκρέμασε τον αδελφό μου από την Ταξιαρχών" (vd)

Την καθιερωμένη επέτειο εις μνήμην των Απαγχονισθέντων Ελλήνων Πατριωτών, από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στις 15.01.1944, τίμησε ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου.

 Η Πηνελόπη Πανούση Παπαχρόνη μίλησε για τα γεγονότα εκείνης της εποχής και έκανε αναφορά στον αδερφό της που ήταν ανάμεσα στους Πατριώτες … «ήταν Αντιστασιακός και κάποιος τον πρόδωσε στους Γερμανούς. Τον μαρτύρησαν οι δωσίλογοι των Γερμανών. Πέρασε πολλά μαρτύρια μέσα στη φυλακή και μετά τους κρέμασαν στην οδό Ταξιαρχών, Θλίψη μεγάλη, πόνος, καημός. Δεν ξεχνάμε. Ο πατέρας μου ήρθε στην Τρίπολη και το ξεκρέμασε μόνος του με το άλογο και την αδερφή μου. Τον έφεραν με τα πόδια ως τη Βλαχέρνα. Ήταν διορισμένος δάσκαλος, ήταν πολύ καλό παιδί, αλλά έκανε Αντίσταση για την Ελευθερία».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...