Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μετά τον Οκτώβριο που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια της Τρίπολης από τη στιγμή που δεν τα δέχονται στην Αττική;

Μετά τον Οκτώβριο που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια της Τρίπολης από τη στιγμή που δεν τα δέχονται στην Αττική;

Κατά τη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής εκφράστηκε κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συνέχισης της διαδικασίας μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο κ. Σγουρός τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «Δεχτήκαμε τη διαπεριφερειακή μεταφορά των απορριμμάτων με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης για να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με τη δημόσια υγεία. Όμως είχαμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για παραπάνω από έξι μήνες. Ούτε η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ μας το επιτρέπει και ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί ο ΧΥΤΑ Φυλής σε εθνικό ΧΥΤΑ που θα δέχεται τα απορρίμματα όλης της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΣΝΑ δέχεται κατ’ εφαρμογή της ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, 90 τόνους απορριμμάτων ημερησίως από τους Δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα με τη δημόσια υγεία στις εκεί περιοχές.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν στα μέσα του Απριλίου του 2013 και εκπνέουν στα μέσα του επομένου μηνός.

Αυτό σημαίνει ότι στην Τρίπολη πρέπει να βρεθεί λύση για το που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια μετά τον Οκτώβριο, κάτι που μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι και κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν οι δραματικές καταστάσεις που ζήσαμε πριν από λίγους μήνες…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...