Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι θα αλλάξει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης - Απορρίφθηκε η σκάλα μπροστά από τη Μητρόπολη - Σταματά η κυκλική κυκλοφορία των αυτοκινήτων! (vd)

Τι θα αλλάξει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης - Απορρίφθηκε η σκάλα μπροστά από τη Μητρόπολη - Σταματά η κυκλική κυκλοφορία των αυτοκινήτων! (vd)

Ο Δήμος της Τρίπολης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να προτείνει την ένταξη της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας στο ΕΣΠΑ. Χρήματα θα εξασφαλιστούν από εκπτώσεις άλλων έργων ,όπως η ανάπλαση της πλατείας Άρεως, οι πεζοδρομήσεις των κεντρικών δρόμων της πόλης κ.α.

Αν και η μελέτη της ανάπλασης της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, έχει παραληφθεί πριν από χρόνια, πολλοί δεν γνωρίζουν τι προβλέπει ακριβώς και τι αλλαγές έχουν γίνει.

Για παράδειγμα, αρχικά προβλεπόταν να γίνει μία σκάλα μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό προς την πλατεία, αλλά αυτό απορρίφθηκε από το το συμβούλιο νεοτέρων μνημείων και δεν θα γίνει.

Στο έργο που θα γίνει προβλέπεται ένα περιμετρικός δρόμος στρωμένος με το ίδιο υλικό που έχει γίνει η ΙΒ (κυβόλιθοι)  και θα υπάρχει διέλευση σε σχήμα Sκαι Τ από την Γεωργίου Α’ προς την Εθνομαρτύρων και σύνδεση αυτού του άξονα με την Ουάσινγκτον.

Θα έχει φυτεύσεις καινούργιες μία νεροσυρμή, έχει χώρους πρασίνου, τρία πλατάνια στη δυτική πλευρά. Θα περνάνε αυτοκίνητα από την Γεωργίου Α’ προς την Εθνομαρτύρων και προς την Ουάσινγκτον. Επίσης, θα σταματήσει η κυκλική κυκλοφορία.

Για τα ταξί δεν υπάρχει ακόμα απόφαση που θα είναι η πιάτσα τους. Ίσως μεταφερθούν στην Κύπρου ή σε κάποιον άλλον περιμετρικό δρόμο. 

Να σημειωθεί ότι το υπόλοιπό κομμάτι που θα πεζοδρομηθεί, θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, δηλαδή θα περνούν κανονικά αυτοκίνητα, με χαμηλή ταχύτητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...