Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Β. Αυγουλάς στο «Άτακτο δελτίο»: «Το δείπνο στο σκοτάδι θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία»!

Ο Β. Αυγουλάς στο «Άτακτο δελτίο»: «Το δείπνο στο σκοτάδι θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία»!

Αξέχαστη εμπειρία χαρακτήρισε με μια φράση στην εκπομπή "άτακτο δελτίο" της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης (που παρουσιάζουν η Βασιλική Παπαδοπούλου και ο Πάρης Αγγελόπουλος) ο εκ γενετής τυφλός Αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς την εμπειρία που πρόκειται να ζήσουν όσοι συμμετέχουν στο "δείπνο στο σκοτάδι"! Με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, λοιπόν πρόκειται να οργανώσει στην Τρίπολη το ανεξάρτητο κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» (http://meallamatia.blogspot.com) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, το λεγόμενο «Δείπνο στο σκοτάδι».

Αυτό θα γίνει το Σάββατο βράδυ 19 Οκτωβρίου και θα ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα θα λάβει χώρα στην Τρίπολη (στο Τουριστικό Περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου), για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο! Όλοι οι θαμώνες του εστιατορίου θα πρέπει να φάνε, να πιούνε και να διασκεδάσουν χωρίς να βλέπουν, ενώ μέσα στο μαγαζί θα απαγορεύεται κάθε πηγή φωτός και θα σερβίρουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές! Συντονιστής των δράσεων θα είναι ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός και διατελεί σήμερα Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

Ο κ. Αυγουλάς μιλώντας στην εκπομπη "άτακτο δελτίο" δήλωσε ότι θα ζήσετε για λίγη ώρα ένα κομμάτι της δίκης μας καθημερινότητας και θα καταλάβετε καλύτερα πως περνάμε στην καθημερινότητα μας. Η όραση είπε είναι λίγη "τεμπέλικη" γιατί μας αφήνει πολλές φορές στην πρώτη εντύπωση και δεν δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Μια μέρα πριν την Παρασκευή 18 Οκτώβρη ο κύριος Αυγουλάς θα κινηθεί, με την ομάδα του και όσους εθελοντές επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία, στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της Τρίπολης, βάζοντας μάσκα σε κάνοντας τους μια βόλτα στην πόλη με κλειστά μάτια! Έτσι βιωματικά θα μπούμε στη θέση αυτών των ατόμων για λίγη ώρα και θα δούμε πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητα τους και τι εμπόδια αντιμετωπίζουν όταν κινούνται στην πόλη.

Το ίδιο είχε κάνει ο κύριος Αυγουλάς με τον Πασχάλη Τερζή στην Αθήνα το 2009 και είχε εκπλαγεί. "Χάρη στη βοήθεια των εθελοντών μας, προσφέρουμε αφιλοκερδώς μια διδακτική εμπειρία ζωής πιστεύοντας στην Ισότητα και με στόχο να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία με σεβασμό στο Διαφορετικό και τον Άνθρωπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι την αναπηρία δεν την επιλέξαμε, μαθαίνουμε όμως να ζούμε με αυτή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της ταυτότητάς μας», δηλώνει ο κ. Αυγουλάς. Επίσης, ο κ. Aυγουλάς στις 18 Οκτώβρη, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία της Τρίπολης και με βιωματικό τρόπο θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στα θέματα της αναπηρίας ώστε να γλιτώσουμε διάφορα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που μπαίνουν μέχρι και στη Βουλή. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσα από το http://meallamatia.blogspot.com και τη σχετική ομάδα στο Facebook: «Με Άλλα Μάτια Στην Αρκαδία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...