Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο εορτασμός του Οσίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη (εικόνες)

Ο εορτασμός του Οσίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη (εικόνες)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 ο Όσιος Λουκάς ο Ιατρός Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τρίπολης, όπου φυλάσσεται άφθαρτο απότμημα της καρδιάς, αλλά και Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνου Τσαγκούρη, συμπαραστατουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο π. Ιουστίνος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος κατέκτησε το Άγιο Πνεύμα, καλλιεργώντας τις δωρεές του και συμμετέχοντας στα Μυστήρια της Εκκλησίας. “Οφείλουμε σήμερα, να μιμηθούμε τον Άγιο στην βαθειά του πίστη και την αγάπη του στο Χριστό και τον συνάνθρωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά προς το εκκλησίασμα. Τέλος, ευχήθηκε στους παρισταμένους ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς για την πρόοδό τους στον τομέα της υγείας, αλλά και σε όλους ο Άγιος να χαρίζει υγεία και φώτιση.

Με το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Αγιασμός και διαβάστηκε η ευχή του εορτάζοντος Αγίου προς ενίσχυση και αγιασμό των Ιατρών, Νοσηλευτών, Φαρμακοποιών και όλων όσων σχετίζονται με τον τομέα της υγείας.

 

Πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν απότμημα της άφθαρτης καρδιάς και λείψανο του Οσίου Λουκά, αλλά και απότμημα λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα και να λάβουν την χάρη τους.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργίας προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανού Μίχου και λοιπών Ιερέων της Μητροπόλεως.

Ανήμερα, το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση του Αγίου και το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Να σημειωθεί, ότι κατά το περασμένο διήμερο, επ΄ ευκαιρίας του εορτασμού του Αγίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στον ως άνω Ιερό Ναό για την ενίσχυση με φιάλες αίματος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Περισσότερες εικόνες στο www.arxon.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...