Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Μαλλιαροπούλειο έπαιξε η «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού» από την Αγγλία! (vd)

Στο Μαλλιαροπούλειο έπαιξε η «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού» από την Αγγλία! (vd)

Το Σάββατο η Τρίπολη υποδέχθηκε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Διονύσιο Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά  (Dionysios Dervis-Bournias) και την σημαντική μουσική ομάδα της  «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of  Enlightenment). Έργα του Μότσαρτ ακούστηκαν στο εσωτερικό του πανέμορφου νεοκλασικού Μαλιαροπούλειου θεάτρου στο κέντρο της  Τρίπολης αλλά και στην πλατεία Πετρινού, όπου οι είχαν εγκατασταθεί υπαίθριες γιγαντοοθόνες.

H «Ορχήστρα της Εποχής του Διαφωτισμού», με πορεία 26 ετών στον  χώρο της κλασσικής μουσικής, αποτελείται από διακεκριμένους σολίστ  και μουσικούς, οι οποίοι πιστώνονται τη συνέπεια στο ιδρυτικό τους  σύνθημα: «Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες» ( www . oae . co . uk). Η  καταξιωμένη ομάδα μουσικών ξεχωρίζει για την αριστεία, την πολυμορφία και την διαρκή της εξερεύνηση στις νόρμες της κλασσικής μουσικής.

Οι Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την  διεύθυνση και καθοδήγηση του Ελληνογάλλου μαέστρου Διονύσιου  Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias) μετέφεραν  την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και  την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών  μορφών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...