Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφοριακό αλαλούμ στην Τρίπολη – Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση (εικόνες)!

Κυκλοφοριακό αλαλούμ στην Τρίπολη – Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση (εικόνες)!

Το κυκλοφοριακό αλαλούμ σε διάφορα σημεία της Τρίπολης, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά χειροτερεύει κιόλας!

Μεγάλο πρόβλημα με το παρκάρισμα έχει το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης. Οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου ψυχιατρικού τομέα έχουν ξεκινήσει, εκεί όπου καθημερινά πάρκαραν πολλά αυτοκίνητα, τα οποία πλέον παρκάρουν πάνω στο δρόμο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται "ουρά" μέχρι μπροστά από τη Μεραρχία πεζικού, ενώ αυξάνεται η επικινδυνότητα του σημείου που οδηγεί στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και του σημείου που ενώνει την οδό Θεμιστοκλέους με την οδό Παναρκάδων, αφού ενδιάμεσα αυτής πάλι υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Εκτός αυτού πολλοί οδηγοί που δεν βρίσκουν παρκινγκ χρησιμοποιούν τις θέσεις των νεφροπαθών, δυσκολεύοντας έτσι τους ασθενείς. Έλεγχος και φύλαξη στο νοσοκομείο δεν υπάρχει. Πρέπει να ληφθεί υπόψη επίσης το γεγονός ότι το νοσοκομείο επισκέπτονται και ασθενείς από τα γύρω χωριά και νομούς, κάτι που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Μια υπηρεσία η οποία βρίσκεται μακριά από το κέντρο και εντούτοις παρουσιάζει προβλήματα στάθμευσης είναι το ΟΑΕΔ, που πλέον συγκεντρώνει καθημερινά πολύ κόσμο. Έξω από αυτή λοιπόν παρκάρουν σε "ουρά" στην άκρη του δρόμου αυτοκίνητα, καταλαμβάνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, γεγονός που δυσκολεύει τη διέλευση (κυρίως) των αστικών λεωφορείων που πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο.

Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της πόλης, μετά την πεζοδρόμηση του, ένα πρόβλημα το οποίο πολλές φορές έχουμε αναδείξει. Οδηγοί για να εξυπηρετηθούν τριπλοπαρκάρουν (κυρίως) στις πλατείες, καταλαμβάνουν ράμπες για τα ΑΜΕΑ, κυκλοφορούν στην πεζοδρομημένη πλατεία Πετρινού, αλλά και στις οδούς ΙΒ και Τάσου Σεχιώτη, αφήνουν με αλάρμ τα αυτοκίνητα τους σε σημεία όπου διακόπτουν εντελώς την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σύγχυση και οι υπόλοιποι οδηγοί ηχορύπανση. Αυτά είναι κάποια από τα καθημερινά κυκλοφοριακά προβλήματα της Τρίπολης, με τους κατοίκους της να περιμένουν εκείνη την πολυσυζητημένη κυκλοφοριακή μελέτη, που όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή θα λύσει το πρόβλημα, η οποία έρχεται από μήνα σε μήνα και κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο στην αναμονή...

Το ενθαρρυντικό όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες των ποδηλάτων και γενικότερα των δίκυκλων, τα οποία όταν δεν κυκλοφορούν ανάποδα στο δρόμο, δεν δημιουργούν τα παραπάνω προβλήματα. Όσο για τους πεζούς; Είναι οι πιο αδικημένοι της υπόθεσης, γιατί πολλές φορές περπατούν μετ' εμποδίων στα πεζοδρόμια, αλλά παράλληλα "κερδίζουν πόντους" για την υγεία τους!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...