Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συστηματικές ενέργειες του Οδυσσέα φέρνει ανάπτυξη στην περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα

Συστηματικές ενέργειες του Οδυσσέα φέρνει ανάπτυξη στην περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα

 

Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, μοναδικής ομορφιάς, που για χρόνια παρέμενε αναξιοποίητη. Μία περιοχή που θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη στην Αρκαδία, είχε παραμεληθεί και ήταν ξεκάθαρη η  ανάγκη ανάδειξης της.

p>Συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατέστησαν εφικτό και ρεαλιστικό αυτό το στόχο.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κώστας Καρτάλης, ήδη από το Μάρτιο του 2010, ενώ αμέσως μετά η πρόταση των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δράσης της εν λόγω επιτροπής.

Με παρότρυνση του Οδυσσέα συντάχθηκε νέα μελέτη ήπιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και ακολούθησε σειρά συσκέψεων με πιο πρόσφατη αυτή στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή, όπου συζητήθηκε ευρύτερα το θέμα παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των ιθυνόντων της πολιτείας.

Ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση , ύψους 250.000, για την κατασκευή του

δρόμου «Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς - Μυγδαλιά» από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό όφελος για τη λειτουργία του εργοστασίου της στην περιοχή του Λάδωνα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...